Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Vanhankaupungin idylliä

Ljubljana

Ljubljana

Lähtöpäivät:

tulossa

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Ljubljana

Ljubljana on sympaattinen ja intiimi joenvarsikaupunki, joka on monelle vielä tuntematon helmi.  Ljubljana on Slovenian pääkaupunki, joka on säilyttänyt pikkukaupungin charminsa. Ljubljanica-joen varrella sijaitseva Prešernov trg -aukio on kaupungin sykkivä sydän. Aukiolla esiintyvät monet katutaitelijat ja sen ympäristöstä löytyy myös kaupungin parhaat ostoskadut. Prešernov trg -aukiolta lähtevät myös kolme kuuluisaa siltaa vieri vieressä joen yli vanhaan kaupunkiin. Koko joen ranta on täynnä tunnelmallisia ravintoloita ja baareja, jonne paikalliset ja turisti kerääntyvät nauttimaan illasta. Tämä pieni iso kaupunki vie varmasti sydämesi!

Ljubljanan linna

Lomailijan kannattaa ehdottomasti myös käydä tutustumassa Ljubljanan linnaan, joka sijaitsee korkealla kukkulalla kaupungin yläpuolella. Kukkulalta on upeat näkymät vuoristoon ja yli koko kaupungin. Ljubljanan linna on rakennettu 1500-luvulla ja sitä on restauroitu viimevuosien aikana ja toimiikin nykyisin myös erilaisten konserttien ja kulttuuritapahtumien tapahtumapaikkana. Linnaan voi tutustua pääosin maksutta, mutta tietyistä linnan osista, kuten vierailusta näköalatornista peritään pieni pääsymaksu. Kukkulalle voi kiivetä joko jalan tai käyttää funikulaari-kärryä.

Bled

Bled on Slovenian lomakohteista yksi suosituimmista, eikä syyttä. Vain noin tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta sijaitsevan Bled-järven maisema on kuin postikortista. Bledin tärkein nähtävyys onkin upea luonto. Järven ympärillä kohoavat Alpit, rauhallinen järvimaisema ja kukkulalla komeileva Bledin linna saavat mielen lepäämään. Pienellä saarella keskellä Bled-järveä sijaitseva barokkityylinen kirkko on mielenkiintoinen lisä kauniiseen maisemaan. Kirkkoon pääsee tutustumaan lisämaksusta venekuljetuksella tai soutamalla itse vuokratulla veneellä. Matkallamme voit osallistua lisämaksulliselle retkelle englanninkielisen oppaan johdolla.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Lue blogikirjoitus Ljubljanan kaupunkilomasta »
Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Ljubljana-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ljubljanan kävelykierros englanninkielisen paikallisoppaan johdolla
  • Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Sloveniassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla. 
Helsinki - Ljubljana 08:40 - 10:20

Ljubljana - Helsinki 19:10 - 22:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 120€

Bled ja Bohinj-vuoristojärvet

Lisämaksulliset retket

Hinta 99 € /hlö

Kuva retkestä

Bled ja Bohinj-vuoristojärvet

Bled sijaitsee Julian Alppien juurella ja sitä pidetään kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena. Bledissä vierailemme keskiaikaisessa linnassa, joka on rakennettu lähes 140 metrin korkeudelle kalliolle. Linnasta avautuvat upeat näkymät Bledin järvi- ja vuoristomaisemiin. Bledissä on aikaa vierailla omatoimisesti järven saarella ja sen paikallisessa kirkossa. Venematka saarelle ja sisäänpääsy kirkkoon eivät sisälly retken hintaan. Nautimme herkullisen lounaan ja jatkamme kohti suurta Bohinj-järveä kauniiden maisemien halki. Bohinj-järvellä ihailemme järven kirkkaansinistä vettä ja kaunista luontoa. Retki on englanninkielinen ja edellyttää vähintään 10 osallistujaa.

Asiakkaat suosittelevat

Englanninkielinen opas oli todella hyvä!

Opas rouva puhui hyvää ja selkeätä englantia. Huolehti hyvin koko porukasta ja antoi hyviä vinkkejä loppuajalle.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Ljubljana

Finnairin aamulento Helsingistä Ljubljanaan. Englannin kielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Bussikuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Iltapäivällä lähdemme tutustumaan kauniiseen kaupunkiin englanninkielisen paikallisoppaan johdolla. Kaupunkikierros kestää n. 1,5 tuntia ja sen aikana tutustumme viehättävän Ljubljanan vanhaan keskustaan ja kuulemme kaupungin historiasta. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, Kolmoissillan, Plecnikin kirkon, raatihuoneen ja yliopiston. Opas antaa myös vinkkejä hyvistä ravintoloista ja ostoksista. Loppupäivä omatoiminen.

2. matkapäivä, Ljubljana

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Ljubljanassa. Tutustu tarkemmin kaupungin nähtävyyksiin ja tunnelmaan. Käy tutustumassa esimerkiksi Ljubljanan linnaan, joka sijaitsee korkealla kukkulalla kaupungin yläpuolella. Kukkulalta on upeat näkymät vuoristoon ja yli koko kaupungin. Ljubljanan linna on rakennettu 1500-luvulla ja sitä on restauroitu viime vuosien aikana ja se toimiikin nykyisin myös erilaisten konserttien ja kulttuuritapahtumien tapahtumapaikkana. Linnaan voi tutustua pääosin maksutta, mutta tietyistä linnan osista, kuten vierailusta näköalatornissa, peritään pieni pääsymaksu. Kukkulalle voi kiivetä joko jalan tai käyttää funikulaarikärryä.

3. matkapäivä, Ljubljana

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Ljubljanassa. Voit myös osallistua lisämaksulliselle Bled ja Bohinj-vuoristomaisemat -retkelle. Retki on englanninkielinen ja edellyttää vähintään 10 osallistujaa.

4. matkapäivä, Ljubljana – Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavarat voi jättää hotellille säilytykseen päivän ajaksi. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Finnairin iltalento takaisin Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.