sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Vanhankaupungin idylliä

Praha

Kaupunkiloma Prahaan

Lähtöpäivät:

28.2., 28.3., 19.4., 16.5., 13.6., 11.7., 22.8., 12.9., 17.10.2019

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 469€

Kaupunkiloma Prahaan

alk. 469 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Praha

Vietä pidennetty viikonloppu historiallisissa maisemissa, kaupungissa, jonka arkkitehtuuri ihastuttaa jokaista kävijää. Prahan vanhat rakennukset, kauniit sillat ja upeat kirkontornit luovat puitteet mukavalle kaupunkilomalle. Praha on pullollaan kauniita, historiallisia rakennuksia, kiehtovia katuja ja tunnettuja nähtävyyksiä!


Kaupunkia halkoo Vltava-joki, jonka ylittää yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä, Kaarlen silta. Silta yhdistää Prahan vanhankaupungin Malá Stranan kaupunginosaan, jossa sijaitsee valtava Prahan linna. Linnakokonaisuus koostuu useista rakennuksista ja puutarhoista, kuten neljästä kirkosta, neljästä palatsista ja laajoista puutarhoista. Vanhankaupungin keskipisteenä kohoaa raatihuoneen torni, jonka näköalatasanteelta on hieno näkymä kaupungin kattojen ylle. Myös tornin upea astronominen kello on yksi Prahan suosituimpia nähtävyyksiä.Tsekkiläinen ruoka ja olut tuovat tunnelmaan oman lisänsä, joten ei ole vaikea ymmärtää, miksi Prahasta on tullut niin suosittu kaupunkilomakohde.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Praha-Helsinki Finnairin suorilla reittilennoilla
  • Matkatavarat lennolla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Prahan kaupunkikierros tulopäivänä suomenkielisen oppaan johdolla
  • Kevyt lounas tulopäivänä
  • Lentokenttäkuljetukset suomenkielisen oppaan johdolla

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 28.2. lähdöllä

Ajat ovat paikallista aikaa.  Tsekeissä kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:45

Praha - Helsinki 19:30 - 22:50

Lentoaikataulu muilla lähdöillä

Ajat ovat paikallista aikaa.  Tsekeissä kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:50

Praha - Helsinki 19:30 - 22:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Vanhankaupungin kävelykierros

Prahan Linnakaupunki

Kävelykierros ja risteily

Lisämaksulliset retket

Hinta 20 € /hlö

Kuva retkestä

Vanhankaupungin kävelykierros

Tämän leppoisan aamupäiväkävelyn ajatuksena on perehdyttää sinut ennenkaikkiea Prahan vanhankaupungin keskustaan ja sen päänähtävyyksiin. Näemme mm. Kaarlen sillan ja raatihuoneen tornin astrologisen kellon. Opas antaa vinkkejä tulevia lomapäiviä silmälläpitäen ruokailupaikoista ostosvinkkeihin tai esimerkiksi Prahan tarjoamiin kulttuuritapahtumiin. Retki toteutetaan perjantaina klo 10:00 - 11:30. (19.4. retki tehdään iltapäivällä kaupunkikierroksen jälkeen.) Retki alkaa Vaclavin aukiolta Adria-hotellin edestä (Václavske nam. 26, Praha) ja päättyy vanhaankaupunkiin. Suomenkielinen opas. Takuuretki. Retki tulee varata etukäteen.

Hinta 35 € /hlö

Kuva retkestä

Kuninkaan Linna,Vituksen Katedraali

Siirrymme retkipysäkiltä metrolla ja raitiovaunulla linnakaupunkiin, joka on Prahan vanhin kaupunginosa. Muinoin Böömin kuninkaalliset hallitsivat täältä lähes koko Eurooppaa. Linnakaupungissa sijaitseva Strahovin luostari perustettiin jo vuonna 1143 ja se on Tsekin vanhin edelleen toiminnassa oleva luostari. Rakennus tuhoutui täysin 30-vuotisen sodan lopussa Hakkapeliittojen toimesta. Nykyinen luostarirakennus valmistui vaiheittain 1600- ja 1700 lukujen taitteessa. Retken aluksi tutustumme Strahovin upeaan kirjastoon. Luostarin kirjaston kokoelmat ja salit (teologinen- ja filosofinen sali) lukeutuvat maailman merkittävimpiin ja kauneimpiin kirjastoihin. Kirjastovierailun jälkeen teemme kävelykierroksen Linnakaupngissa ja tutustumme sen värikkääseen historiaan. Retki toteutetaan perjantaina klo 15:00 alkaen. Retki alkaa Vaclavin aukiolta Adria-hotellin edestä (Václavske nam. 26, Praha) ja päättyy Vltava-joen ranta-alueelle, josta on vain muutaman minuutin kävelymatka Vanhankaupunkiin aukiolle. Suomenkielinen opas. Takuuretki. Retki tulee varata etukäteen.

Hinta 35 € /hlö

Kuva retkestä

Mala Stranan kävelykierros ja jokiristeily

Mala Stranan alue kuuluu ehdottomasti Prahan viehättävimpiin ja parhaiten historialliset kasvonsa säilyttäneisiin kaupunginosiin. Alue on tunnettu myös kauniista puutarhoistaan. Siirrymme retkipysäkiltä julkisilla kulkuneuvoilla Mala Stranan puolelle, jossa kävelemme puutarhojen, pikkukatujen, kirkkojen ja historiallisten rakennusten lomassa. Kävelyn jälkeen istumme alas ja teemme noin tunnin mittaisen jokiristeilyn Vltava-joella. Retki toteutetaan lauantaina klo 10:00-13:00. Retki alkaa Vaclavin aukiolta Adria-hotellin edestä (Václavske nam. 26, Praha) ja päättyy Kaarlen sillan kupeeseen. Suomenkielinen opas. Takuuretki. Retki tulee varata etukäteen.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Praha

Finnairin lento Helsingistä lähtee klo 09:40, saapuminen Prahaan klo 10:45. Suomenkielinen paikallisopas on vastassa Prahan lentokentällä Matkapojat -kyltin kanssa. Kentältä lähdemme tilausbussilla kohti keskustaa, jossa virkistäydymme ensin kevyen lounaan äärellä. Lounaan jälkeen aloitamme kaupunkikierroksen bussilla. Opas kertoo meille Prahan värikkäästä menneisyydestä ja myös tämän päivän elämästä, ja kierrämme myös Strahovin luostarin ja Prahan linnan alueella, josta aukeaa paras näköala alas kaupunkiin. Kiertoajelu päättyy hotelleille noin klo 15:00 aikaan, ja loppupäivä on vapaata aikaa majoittautua ja tutustua Prahaan omatoimisesti. (19.4. lähdöllä lisämaksullinen Vanhankaupungin kävelykierros alkaa kaupunkikierroksen jälkeen iltapäivällä.)

2.-3. matkapäivä, Praha

Aamiainen hotellissa. Voit tutustu Prahaan ja sen nähtävyyksiin omatoimisesti tai osallistua lisämaksullisille retkillemme. Suosittelemme varaamaan retket etukäteen jo matkavarauksen yhteydessä.

4. matkapäivä, Praha – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus klo 11:00 mennessä, mutta matkatavarat voi jättää päiväksi hotellien matkatavarasäilytykseen. Omatoiminen päivä Prahassa. Kuljetus Prahan lentokentälle lähtee omalta hotellilta. Opas on mukana alkumatkan ajan ja kertoo bussissa ohjeet paluumatkaa varten. Finnairin lento lähtee klo 19:30 kohti Helsinkiä, jonne saapuminen klo 22:35 (28.2. lähdöllä paluu Helsinkiin klo 22:50).

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display