Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Vanhankaupungin idylliä

Zagreb

Zagreb

Lähtöpäivät:

tulossa

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus kohde!

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Zagreb

Monille yhä tuntematon Kroatian pääkaupunki Zagreb on häkellyttävä yhdistelmä kulttuurillisia vaikutteita, historiallisten aikakausien kerrostumia, tunnelmia ja makuja. Lähellä Slovenian rajaa sijaitsevasta Zagrebista löydät aitoa kroatialaista kaupunkielämää ja sen viihtyisillä mukulakivikaduilla viettää helposti useamman päivän rennosti lomaillen.


Zagreb jakautuu kolmeen osaan; Gorenji gardin yläkaupunkiin, Donji gradin alakaupunkiin ja toisen maailmansodan jälkeen rakennettuun Novi Zagrebiin. Yläkaupungissa sijaitsee suurin osa kaupungin nähtävyyksistä ja onkin kaupungin vanhin kaupunginosa. Yläkaupungin kukkulan päälle vievä funikulaarireitti avaa upean kaupunkinäkymän. Zagrebin näyttävin maamerkki ja merkittävin nähtävyys on massiivinen katedraali, jonka kaksoistornit ovat kaupungin tunnusmerkki. Katedraali on omistettu Neitsyt Marialle ja se vaurioitui pahoin hyökkäyksessä ja tulipalossa 1200-luvulla. Se tuhoitui lähes kokonaan maanjäristyksessä 1800-luvun lopulla, minkä jälkeen se rakennettiin uudelleen uusgoottilaisen arkkitehtuurin tyyliin, jollainen se on nykyään. Muita tärkeitä nähtävyyksiä on Pyhän Mariuksen kirkko, joka tunnetaan koristeellisesta katostaan sekä Mirogojn hautausmaan rakennukset yllättävät komeudellaan.


Illalla kaupunki valaistaan perinteitä kunnioittaen! Zagreb on yksi Euroopan viimeisimpiä kaupunkeja, jotka ylläpitävät entisajan perinnettä tunnelmallisista kaasulla sytytettävistä katulampuista. Ilta-aikaan onkin mahdollista nähdä lampunsytyttäjä, joka sytyttää käsin yläkaupungin ja Opatovinan kaupunginosan 214 lamppua.


Plitvicen kansallispuisto

Lähde tutustumaan yhteen Kroatian suosituimmista luontokohteista Plitvicen kansallispuistoon lisämaksullisella retkellämme! Plitvicen turkoosina hohtavat järvet ja upeat vesiputoukset tekevät alueesta unohtumattoman käyntikohteen. Unescon maailmanperintökohde Plitvicessä voit ihailla vehreän kasvuston lisäksi lukuisia luolia, niittyjä ja kristallinkirkkaita lähteitä.  Kansallispuistossa elää myös lukuisia eläinlajeja kuten susia, peuroja ja karhuja. Alueeltaan kansallispuisto on 300 neliökilometriä ja sen korkein kohta on huimat 1 280 metriä. Alueen korkein vesiputous on noin 70 metriä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 8-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Zagreb-Helsinki Croatia Airlinesin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Lentokenttäkuljetukset kohteessa suomenkielisen oppaan johdolla
  • Zagrebin kaupunkikävelykierros suomenkielisen oppaan johdolla
  • Zagrebin kaupunkivero

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Croatia Airlines
Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Zagreb 12:25 - 14:05

Zagreb - Helsinki 08:10 - 11:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 120€

Lisämaksulliset retket

Hinta 120 /hlö

Kuva retkestä

Plitvicen kansallispuisto

Lähdemme päiväretkelle Plitvicen kansallispuistoon englanninkielisen oppaamme johdolla hotellilta klo 08:15. Saavumme Pltiviceen noin klo 11:00. Vastassa on puiston oma opas ja lähdemme opastetulle kierrokselle puistoon. Kierroksen aikana näemme vesiputouksia, luolia, niittyjä ja turkoosina hohtavia järviä. Kierroksen aikana on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen ja itsenäiseen tutustumiseen puistoon. Kuljetus takaisin Zagrebiin lähtee klo 16:00 ja hotellilla olemme takaisin noin klo 19:00 mennessä.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Zagreb

Croatia Airlinesin lento lähtee Helsingistä klo 12:25 kohti Zagrebia, jonne saavumme klo 14:05 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä Matkapojat kyltin kera. Kuljetus lentokentältä hotellille ja kirjautuminen huoneisiin. Loppupäivä omatoiminen.

2. matkapäivä, Zagreb

Aamiainen hotellissa. Lähdemme opastetulle kävelykierrokselle suomenkielisen ja englanninkielisen paikallisoppaan johdolla. Kierroksen aikana näemme alakaupungin Donji Gradin 1800- ja 1900- lukujen alun upeaa arkkitehtuuria. Tämän alueen todellinen helmi on Kroatian Kansallisteatteri, jossa myös Kansallisooppera toimii. Kierros jatkuu Lenucin puistokokonaisuuden kautta kohti keskusaukiota, Ban Jelacia. Vierailemme keskiaikaisilla kiviportailla ja ulkoilmatorilla. Jatkamme yläkaupunkiin Gornji Gradiin. Yläkaupungin kävelyn aikana nähdään goottilainen Pyhän Katariinan Katedraali, Pyhän Mariuksen kirkko sekä Strossmayerin promenaadi ja Parlamenttitalo. Kierros kestää 1,5h, jonka jälkeen loppupäivä on omaa aikaa tutustua Kroatian mielenkiintoiseen pääkaupunkiin.

3. matkapäivä, Zagreb

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä. Voit myös osallistua lisämaksulliselle retkelle Plitvicen kansallispuistoon: Lähdemme päiväretkelle Plitvicen kansallispuistoon suomenkielisen sekä paikallisen englanninkielisen oppaamme johdolla hotellilta klo 08:15. Saavumme Pltiviceen noin klo 11:00. Vastassa on puiston oma opas ja lähdemme opastetulle kierrokselle puistoon. Kierroksen aikana näemme vesiputouksia, luolia, niittyjä ja turkoosina hohtavia järviä. Kierroksen aikana on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen ja itsenäiseen tutustumiseen puistoon. Kuljetus takaisin Zagrebiin lähtee klo 16:00 ja hotellilla olemme takaisin noin klo 19:00 mennessä.

4. matkapäivä, Zagreb - Helsinki

Varhainen aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle oppaan johdolla. Croatia Airlinesin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 08:10 ja Helsinkiin saavumme klo 11:45.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.