Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Alicantesta Barcelonaan

Espanjan Välimeren rannikko

Espanjan Välimeren rannikko

Matkan kesto:

7 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Koe Espanjan neljä upeaa rannikkokaupunkia saman matkan aikana -  viehättävä Alicante, tunnelmallinen rantakaupunki Valencia, historiallinen Tarragona sekä upea Barcelona. Koe kauniita maisemia, ihmettele vanhaa historiaa, ihastele hämmästyttävää arkkitehtuuria, nauti taidemuseoista ja hyvistä ostosmahdollisuuksista ja maittavasta ruuasta. Anna espanjalaisen elämänilon ja rentouden tarttua, nauti kaupunkien sykkeestä ja erilaisuudesta.

Alicante

Alicanten on yhtenäinen, kohtalaisen pieni alue, jota rajaa linnavuoren lisäksi hiekkarannan ja vanhan-kaupungin välissä kulkeva valtatie. Kaupungin merkittävin nähtävyys on 166 metriä korkean Benacantil-vuoren päällä oleva Santa Bàrbaran linnake. Linnake näkyy lähes kaikkialle Alicantessa ja useimmat kaupungissa lomailevat käyvät ylhäällä ihailemassa upeita näköaloja. Maurien eli arabien vallan aikana rakennetun linnakkeen historia on pitkä ja värikäs.

Guadalestin vuoristokylä

El Castell de Guadalest on luokiteltu yhdeksi Espanjan kauneimmista kylistä. Vaikka kylässä on vain 200 vakituista asukasta on se yksi Costa Blancan suosituimmista nähtävyyksistä. Kylä sijaitsee 22 km päässä rannikosta, ylhäällä vuorella ikäänkuin vartoiden aluetta. Korkeimmalla kukkulalla kohoaa keskiaikainen puolustuslinnoitus joka on peräisin islamilaisten ajoilta. Kylässä on useita idyllisiä ja pieniä kahviloita, ravintoloita ja mm. käsityölaispajoja sekä useita museoita.

Valencia

Tämä Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki on kaunis sekoitus historiaa ja modernia nykyaikaa. Se sijoittuu melko keskelle Espanjan Välimeren puoleista rannikkoa ja sen edustalla avautuu Valencian lahti. Valencia on tyypillinen Välimeren kaupunki ja sen kulttuuri periytyy vanhasta Mare Nostrumista. Valencian vanhassa historiallisessa “El Carmen” -kaupunginosassa katukuvaa on muovannut yli 2000 -vuotinen historia. Kaupungin perustivat roomalaiset vuonna 138 eaa. Seuraavaksi kaupungin valloittivat visigootit ja vuonna 714 maurit. Maurien valtakausi oli pitkä, se jatkui vuoteen 1238, jolloin kuningas Jaime I valloitti kaupungin maureilta. Pitkä mauriaika vaikutti voimakkaasti kaupungin kehittymiseen, sen taiteeseen, arkkitehtuuriin, infrastruktuuriin, paikalliskulttuuriin, kieleen ja ruokakulttuuriin.


Tarragona

Rooman vallan aikana Tarragonan kaupungin nimi oli Tarraco ja se oli Hispania Tarraconensis -maakunnan pääkaupunki. Se oli yksi koko Rooman valtakunnan tärkeimpiä kaupunkeja itse Rooman jälkeen. Kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tarragonan vanha kaupunki on viehättävä ja sen Pyhän Marian 1100-1300-luvuilla rakennettu katedraali on Katalonian suurin.

Barcelona

Tämä lähes kahden miljoonan asukkaan suurkaupunki on täynnä nähtävyyksiä, historiaa, arkkitehtuuria, kulttuuria ja vilkasta paikalliselämää.  Nyky-Barcelona alkoi hahmottua noin 1000 vuotta sitten, jolloin kaupungista kehittyi Välimeren tärkeä kauppasatama. Sen vanha kaupunki Ciutat Vella on säilyttänyt keskiaikaisen asunsa. Kaupungin kuuluisin nähtävyys lienee Gaudin suunnittelema Sagrada Familia-kirkko, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1882 ja jonka uskotaan valmistuvan vuonna 2026. Tällöin tulee kuluneeksi 100 vuotta Antoni Gaudin kuolemasta. 

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Alicante/Barcelona-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Turistivero hotelleissa
  • Ateriat: 2 lounasta ja 4 illallista (sis. ruokajuomat)
  • Kaupunkikierrokset: Alicante, Valencia, Tarragona (kävelykierros), Barcelona
  • Vierailut: Guadalestin kylä, Peniscolan kylä, oliivitila
  • Paikallisen suomenkielisen oppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Alicante 07:00 - 10:20

Barcelona - Helsinki 10:05 - 15:10

Lentoaikataulu 9.11.2023

Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Alicante 06:45 - 10:10

Barcelona - Helsinki 10:05 - 15:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Lisämaksulliset retket

Hinta 115 /hlö

Kuva retkestä

Montserrat-vuori ja viinialue

Katalonian pyhäksi vuoreksi kutsuttu Montserrat saa katsojansa hämilleen erilaisuudellaan. Tämän Katalonian tärkeimmän ja merkittävimmän vuoriston pinnanmuoto on syntynyt miljoonien vuosien saatossa eroosion myötä. Vuoristo näyttää siltä, kuin sitä olisi sahattu jättiläismäisen sahan kanssa. Vuoren nimi, katalaanikielinen Montserrat (esp. Monte Serrado) tarkoittaakin suomeksi sahaterälaitaista. Montserrat vuoren hieman yli 700 metrin korkeudessa sijaitsee yksi Katalonian maakunnan kiistattomista aarteista; Santa Maria de Montserrat munkkiluostari ja sen basilikakirkon alttarin yllä oleva Pyhän Neitsyen, Virgen de Montserrat, bysantilaistyylinen patsas. Lukuisat pyhiinvaeltajat ja matkalijatkin jonottavat päästäkseen kokettamaan Neitsyen kädessä olevaa maailmakaikkeutta symbolisoivaa palloa ja anomaan terveyttä ja hyvinvointiä itselle ja läheisille. Montserratin luostari on 880 -luvulla perustettu ja yhä toiminnassa oleva. Luostaria asuttavat 80 munkkia sekä Escolania poikakuoron 50 poikajäsentä. Escolania on yksi Euroopan vanhimmista poikakuoroista. Nautimme luostarilla kolmen ruokalajin lounaan ruokajuomineen ennen kuin lähdemme tutustumaan yhteen Katalonian kuuluisista viinialueista.

El Penedès on Katalonian suuri cavan eli shampanjamenetelmällä tuotetun kuohuviinin tuotantoalue. Alue on kaunista maaseutua, jota hallitsevat viinitarhat 27 000 hehtaarin kokoiselta alueelta. Alueella sijaitsee lukuisia toinen toistaan kuuluisimipia viinitaloja. Viinitilan oppaan kanssa pääsee kulkemaan hämyisiin viini-kellareihin, joissa näkee tuhansittain kuohuviinipulloja. Kellareissa viini käy toista käymistään, jotta se kehittyy maittavaksi ja laadukkaaksi kuohuviiniksi. Kierroksen aikana nähdään myös moderni tehdasalue, jossa tapahtuu pullotus, etiketöinti sekä pullojen pakkaus laatikoihin. Kierroksen päätteeksi maistellaan tilan kuohuviiniä.

Retken toteutumiseen vaaditaan vähintään 15 henkilöä.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Alicante

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 07:00 kohti Alicantea, jonne saavumme klo 10:20 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas on vastassa lentokentällä. Ajamme lentokentältä Alicanteen ja tutustumme kaupunkiin ensin bussista käsin. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan hotelliin ja lepotauon jälkeen teemme kävelykierroksen Alicantessa. Kierroksen aikana tutuiksi tulevat mm. palmukatu, kaupungintalo, vanha kaupunki sekä Santa Barbaran linnake. Alicanten vanhassa kaupungissa, Casco Antiguassa, on muutamia nähtävyyksiä, pieniä putiikkeja, paljon ravintoloita ja viehättävää paikallista tunnelmaa. Vanhakaupunki jakautuu kahteen osaan: varsinaiseen vanhaankaupunkiin, joka tunnetaan nimillä El Barrio taikka Casco Antiguo, ja osaan nimeltä Barrio de Santa Cruz. Käytännössä kuitenkin se on yhtenäinen, kohtalaisen pieni alue, jota rajaa linnavuoren lisäksi hiekkarannan ja vanhankaupungin välissä kulkeva valtatie. Alicanten merkittävin nähtävyys on 166 metriä korkean Benacantil-vuoren päällä oleva Santa Bàrbaran linnake. Linnake näkyy lähes kaikkialle Alicantessa ja useimmat kaupungissa lomailevat käyvät ylhäällä ihailemassa upeita näköaloja. Maurien vallan aikana rakennetun linnakkeen historia on pitkä ja värikäs. Sieltä hallitsivat monet eri armeijat: Alfonso X Viisas, aragonialaiset, ranskalaiset ja englantilaiset. 1700-luvulta lähtien linnake ei enää ollut sotilaallisesti tärkeä tukikohta, vaan sitä käytettiin mm. vankilana. Kierroksen aikana menemme hissillä ylös Santa Barbaran linnakkeelle. Tulemme alas kaupungille joko kävellen tai pikkubussilla, joka kulkee linnakkeen ja Arkeologisen museon, MARQ, välillä. Kiertokävelyn päätteeksi yhteinen tervetuloillallinen.

2. matkapäivä, Alicante-Guadalest-Valencia

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus jonka jälkeen matkamme jatkuu kohti Valenciaa. Matka Alicantesta kohti Espanjan kolmanneksi suurinta kaupunkia kulkee rannikon lähellä kulkevaa maantietä pitkin meri- ja vuoristomaisemissa. Ajomatkan varrella tutustutaan viehättävään, maalaukselliseen Guadalestin vuoristokylään. Kylä tunnetaan virallisesti Castell de Guadalest nimellä, ja sinne ajetaan rehevien mispeliä kasvavien laaksojen kautta. El Castell de Guadalest on luokiteltu yhdeksi Espanjan kauneimmista kylistä. Vaikka kylässä on vain 200 vakituista asukasta on se yksi Costa Blancan suosituim-mista nähtävyyksistä. Kylä sijaitsee 22 km päässä rannikosta, ylhäällä vuorella ikäänkuin vartoiden aluetta. Korkeimmalla kukkulalla kohoaa keskiaikainen puolustuslinnoitus joka on peräisin islamilaisten ajoilta. Kylässä on useita idyllisiä ja pieniä kahviloita, ravintoloita ja mm. käsityölaispajoja sekä useita museoita; mm. Euroopan ainut pippuri- ja suolapurkkimuseo, nukketalo- ja jouluseimimuseo, mikro-miniatyyrimuseo, Ordoño -museo sekä etnografinen museo. Guadalestiin tutustutaan opastetulla kyläkierroksella ja vierailulla linnoituksen alueelle. Yhteisen kierroksen jälkeen aikaa vierailla omakustanteisesti kylän museoissa. Nautimme yhteinen lounaan, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Valenciaa.

Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, Valencia, on kaunis sekoitus historiaa ja modernia nykyaikaa. Se sijoittuu melko keskelle Espanjan Välimeren puoleista rannikkoa ja sen edustalla avautuu Valencian lahti. Valencia on tyypillinen Välimeren kaupunki ja sen kulttuuri periytyy vanhasta Mare Nostrumista.  Maailmalla kaupunki tunnetaan appelsiineista, joita kasvaa koko maakunnan aluella sekä kaupungin ympärillä. Kevään aikana appelsiininkukan -Flor de Azahar- tuoksu on huumaava. Kaupunkiin saapumisen yhteydessä tehtävän opastetun bussikierroksen aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet; Ciudad de las Artes y las Ciencias -taiteen ja tieteen kaupunki, Valencian oopperatalo sekä Palau de la Musica -musiikkitalo, Museo de Bellas Artes -kaunotaiteenmuseo, Campo de Mestalla -jalkapallostadion, La Marina -satama-alue sekä Malvarrossan ranta-alue. Iltapäivän aikana majoittuminen hotelliin Valenciassa. Ilta on vapaata aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Päivän ajomatka n. 220 km

3. matkapäivä, Valencia

Aamiaisen jälkeen suuntaamme opastetulle kävelykierrokselle Valencian vanhassa historiallisessa “El Carmen”-kaupunginosassa, jonka katukuvaa on muovannut yli 2000 -vuotinen historia. Valencian vanhakaupunki edustaa pysyvyyttä ja perinteitä. Mielivaltaisesti puikkelehtivilla kadunpätkillä ja aukioilla voi aistia kahden tuhannen vuoden takaista historiaa. Kaupungissa näkyy rikas maurilainen perintö ja legendaarisen espanja-laisen kansallissankari El Cid´in jättämä jälki.Valencian perustivat roomalaiset vuonna 138 e.a.a. Roomalaisia seurasivat valloittajina visigootit ja hieman myöhemmin, vuonna 714 j.a.a. maurit. Maurien valtakausi oli pitkä, se jatkui vuoteen 1238, jolloin kuningas Jaime I valloitti kaupungin maureilta. Pitkä mauriaika vaikutti voimakkaasti kaupungin kehittymiseen, sen taiteeseen, arkkitehtuuriin, infraestruktuuriin, paikalliskulttuuriin, kieleen ja ruokakulttuuriin. Valencia eli kulta-aikaansa 1300-1400 luvuilla, jolloin kaupunki kehittyi ja rikastui maatalouden ja merentakaisten kauppojen kukoistaessa. Useat Valencian historiallisesti tärkeät rakennukset on tältä aikakaudelta mm. Katedraali, Torres de Serrano -tornit, La Lonja -rakennus sekä Palau de la Generalitat -Valencian aluehallinto palatsi.
Rauhallisen kävelykierroksen aikana tutuksi tulevat kaupungin merkittävimmät historialliset rakennukset. Vierailu myös modernistiseen tyyliin rakennetuuun Mercado Central -kauppahalliin. Kävelyn lomassa mahdollisuus nauttia paikkallista pähkinöistä valmistettua Horchata -juomaa.  Kävelykierroksen jälkeen nautitaan yhteinen lounas . Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. 

4. matkapäivä, Valencia -Peñiscola-Tarragona

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus jonka jälkeen lähdemme kohti Kataloniassa sijaitsevaa Tarragonaa. Matkalla pysähdymme Peñiscolan pikkukylässä, joka on kallioisella nimekkeellä sijaitseva, vanhojen muurien ympäröimä ja linnoituksen vartioima pikkukaupunki. Sen valkoiseksi kalkitut rakennukset hohtavat kilpaa meren kanssa. Peñiscola sijaitsee Castellonin maakunnassa Välimeren rannalla Valencian ja Tarragonan kaupunkien puolivälissä. Peñiscola tarkoittaa latinaksi niemimaata. Peñiscola tunnetaankin Valencian Gibraltarina, sillä sitä alunperin yhdisti mantereeseen vain kapea hiekkakannas, jonka ansiosta kaupunkia oli helppo puolustaa. Nykypäivänä satamaan ja kannakselle rakennettujen talojen vuoksi tämä omituinen tosiasia on kadonnut. Peñiscolan kalliolla kohoaa sen vanha kaupunki, josta erottuu Papa Lunan linna. Vuosien 1294-1307 välisenä aikana Temppeliherrain ritarikunnan jäsenet rakensivat romaanistyylisen linnoituksen vanhan arabiaikaisen linnoituksen raunioille. Linna kohoaan 64 m merenpinnan yläpuolelle. Paavi ”Papa Luna”, Benedictus XIII Avignonista, yksi yleisimmin tunnetuimmista ja samalla kiistanalaisimmista latinalaisamerikkalaisista hahmoista, muutti Peñíscolaan vuonna 1411 ja muutti linna palatsiksi ja paavin kirjastoksi. Peñascolassa mahdollisuus nauttia varhainen, omakustanteinen lounas. Peñiscolasta jatkamme matkaa Kataloniassa sijaitsevaan  historial-liseen Tarragonaan. Matkalla pysähdymme paikallisella oliivitilalla tutustumaan oliiviöljyn valmistuksen saloihin. Matkan aikana ohitamme Delta del Ebro -jokisuisto-alueen, joka on Katalonian suurin ja yksi läntisen Euroopan tärkeimmistä kosteikkoalueista. Se on myös Katalonian riisinviljelysaluetta. Illansuussa majoitumme hotelliin Tarragonassa ja nautimme yhteisen illallisen. Päivän ajomatka n. 258 km

5. matkapäivä, Tarragona- Barcelona

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kävelykierrokselle Tarragonan historialliseen keskustaan. Rooman vallan aikana Tarragonan kaupungin nimi oli Tarraco ja se oli Hispania Tarraconensis -maakunnan pääkaupunki. Se oli yksi koko Rooman valtakunnan tärkeimpiä kaupunkeja Rooman jälkeen. Roomalaisajalta kaupungin keskustassa on säilynyt useita monumentteja ja rakennelmia, mm. amfiteatterin rauniot, kaupunkia ympäröinyt muuri ja vanhan sirkuksen tunnelit. Tarragona kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.Tarragonan vanha kaupunki on viehättävä ja sen Pyhän Marian 1100-1300-luvuilla rakennettu katedraali on Katalonian suurin. Kävelykierroksen jälkeen matka jatkuu kohti Barcelonaa.

Barcelona on lähes kahden miljoonan asukkaan suurkaupunki täynnä nähtävyyksiä, historiaa, arkkitehtuuria, kulttuuria ja vilkasta paikalliselämää. Nyky-Barcelona alkoi hahmottua noin 1000 vuotta sitten, jolloin kaupungista kehittyi Välimeren tärkeä kauppasatama. Sen vanha kaupunki Ciutat Vella on säilyttänyt keskiaikaisen asunsa. Goottilainen arkkitehtuuri kukoisti 1200- 1300-luvuilla. Vanhan kaupungin Barri Góticissa, joka on kuin ulkoilmamuseo kujineen, palatseineen ja aukioineen, sijaitseva katedraali on peräisin tuolta ajalta. 1800-luvun lopussa Barcelona laajeni sisämaan suuntaan modernilla L’Eixamplen kaupungin-osalla, jonne nousivat kauniit ja komeat rakennukset sekä kyseiselle kaupunginosalle tyypilliset kahdeksankulmaiset korttelit. Antoni Gaudin luovuutta ihaillaan kierroksen aikana ja tehdään pieni kävelykierros Gaudin suunnittelemassa Parc Güellissa. Vuoden 1888 maailmannäyttelyn edellä Ciutadellan puisto sai nykymuotonsa, ja vuoden1929 maailman-näyttelyn valmisteluissa keskityttiin Montjüic -kukkulan modernisointiin. Pääpaino kierroksella on poikkeuksellisen luovan ja arvostetun arkkitehdin Antoni Gaudín arkki-tehtuurisilla taidonnäytteillä. Kaupungin kuuluisin nähtävyys lienee Gaudin suunnittelema Sagrada Familia-kirkko, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1882 ja jonka uskotaan valmistuvan vuonna 2026. Tällöin tulee kuluneeksi 100 vuotta Antoni Gaudin kuolemasta. Gaudi suunnitteli kaupunkiin myös paljon yksityisiä asuinrakennuksia, joista kuuluisimmat ovat Casa Battló ja La Pedrera. Hän suunnitteli myös upean Güell -puiston, jossa on myös hänen töitään esittelevä museo. Ihailemme kierroksen aikana Gaudin suunnitteolemia rakennuksia ulkopuolelta mutta kierros päätetään Güell -puiston opastettuun kävelykierrokseen. Päivän päätteeksi majoittuminen hotelliin Barcelonassa ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka n. 100 km

6. matkapäivä, Barcelona

Aamiainen hotellissa. Päivän voi viettää omatoimisesti tutustuen Barcelonan moniin nähtävyyksiin ja ehkäpä vieraillen museoissa, tehden ostoksia, nauttien kaupungin iloisesta tunnelmasta tai vaikka kävellen Montjüic -kukkulan vehreissä puistoissa.

Vaihtoehtoisesti voi osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Montserrat -vuorelle sekä Katalonian kuuluisalle  El Penedès -viinialueelle.
Katalonian pyhäksi vuoreksi kutsuttu Montserrat saa katsojansa hämilleen erilaisuudellaan. Tämän Katalonian tärkeimmän ja merkittävimmän vuoriston pinnanmuoto on syntynyt miljoonien vuosien saatossa eroosion myötä. Vuoristo näyttää siltä, kuin sitä olisi sahattu jättiläismäisen sahan kanssa. Vuoren nimi, katalaanikielinen Montserrat (esp. Monte Serrado) tarkoittaakin suomeksi sahaterälaitaista. Montserrat -vuorella hieman yli 700 metrin korkeudessa sijaitsee yksi Katalonian maakunnan kiistattomista aarteista; Santa Maria de Montserrat -munkkiluostari ja sen basilikakirkon alttarin yllä oleva Pyhän Neitsyen, Virgen de Montserrat, bysantilaistyylinen patsas. Lukuisat pyhiinvaeltajat ja matkalijat jonottavat päästäkseen kokettamaan Neitsyen kädessä olevaa maailmakaikkeutta symbolisoivaa palloa ja anomaan terveyttä ja hyvinvointiä itselle ja läheisille. Montserratin luostari on 880 -luvulla perustettu ja yhä toiminnassa oleva. Luostaria asuttavat 80 munkkia sekä Escolania poikakuoron 50 poikajäsentä. Escolania on yksi Euroopan vanhimmista poikakuoroista.
Nautimme luostarilla kolmen ruokalajin lounaan ruokajuomineen ennen kuin lähdemme tutustumaan yhteen Katalonian kuuluisista viinialueista.

Katalonian unohtumattomiin elämyksiin kuuluu myös vierailu yhdellä sen maailmankuuluista viinialueista. El Penedès on Katalonian suuri cavan eli shampanjamenetelmällä tuotetun kuohuviinin tuotantoalue. Alue on kaunista maaseutua, jota hallitsevat viinitarhat 27 000 hehtaarin kokoiselta alueelta. Alueella sijaitsee lukuisia toinen toistaan kuuluisimipia viinitaloja. Viinitilan oppaan kanssa pääsee kulkemaan hämyisissä viinikellareissa, joissa näkee tuhansittain kuohuviinipulloja. Kellareissa viini käy toista käymistään, jotta se kehittyy maittavaksi ja laadukkaaksi kuohuviiniksi. Kierroksen aikana näemme myös modernin tehdasalueen, jossa tapahtuu pullotus, etiketöinti sekä pullojen pakkaus laatikoihin. Kierroksen päätteeksi maistellaan tilan kuohuviiniä.  Retkipäivään sisältyy lounas. Omatoimisen päivän / retkipäivän päätteeksi nautimme illalla yhteisen jäähyväisillallisen.

7. matkapäivä, Barcelona-Helsinki

Varhaisen aamiaisen jalkeen huoneiden luovutus ja suuntaamme kohti lentokenttää. Lento Barcelonasta Helsinkiin lähtee klo 10:05 paikallista aikaa. Helsinkiin saavutaan klo 15:10

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.