Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Kiehtovat uutuudet

Kiertomatka Portugalin Lissaboniin ja Portoon

Lissabon ja Porto

Lähtöpäivät:

tulossa 2020

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Vuoden 2020 matkat tulevat varattavaksi pian!


Tervetuloa Portugaliin!

Tällä matkalla koemme Portugalin sykkivän pääkaupungin Lissabonin ja manner-Portugalin pohjoisosan, joka lumoaa vehreydellään, laaksoillaan ja metsäisillä mäenrinteillään. Matkaan mahtuu useita viehättäviä pikkukyliä, kuten  Portugalin Venetsiaksi kutsuttu Aveiro sekä tietenkin myös Porton upea historiallinen kaupunki.

Lissabon

Lissabon on mukavan pieni pääkaupunki, johon on helppo tutustua kävellen. Paljon ihania kapeita katuja pieniä aukioita, pikkukylätunnelmaa ja kulttuurikaupunkia. Lissabon tunnetaan myös hyvästä ruoasta ja välittömästä ilmapiiristään, ja osa kaupungin viehätyksestä tulee sen toisistaan poikkeavista kaupunginosista; kuten mm. ydinkeskustan Baixasta, sokkeloisesta vanhastakaupungista Alfamasta ja elegantista Chiadosta.

Setúbal ja Sesimbra

Sympaattisen Setúbalin kalastajakaupunki sekä Sesimbran rantakaupunki sijaitsevat Lissabonin eteläpuolella. Setúbal tunnetaan sardiineista, Moscatel-viinistä ja satamassa kelluvista kalastusveneistään. Sesimbra on vielä monelle tuntematon rantakaupunki. Rannikko Sesimbran ja Setúbalin välillä on täynnä toinen toistaan upeampia rantoja ja merimaisemista. Tutustumme azulejo-keramiikan valmistukseen ja vierailemme yhdellä Portugalin vanhimmista viinitiloista.

Aveiro

Aveiron kaupunki sijaitsee Lissabonin pohjoispuolella Atlantin rannikon lähistöllä, laguunin äärellä. Kaupunkia kutsutaan Portugalin Venetsiaksi, sillä kaupungin tunnusmerkki, iloisen värikkäästi maalatut Moliceiro-veneet kauniiden 1900-luvun Art Nouveau-rakennusten edustalla tuovat monelle mieleen Italian.

Porto

Atlantin rannikolla Portugalin pohjoisosassa sijaitseva Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin mukaan on nimetty Douron jokilaakson alueella valmistettava portviini, ja kaupungista juontaa juurensa alun perin myös Portugalin nimi. Porton historiallinen keskusta on yksi Unescon valitsemista maailman kulttuuriperintökohteista ja sieltä löytyy uskomaton määrä loisteliaita rakennuksia ja upeita kirkkoja. Douro-joen risteilyllä koemme Porton eri näkökulmasta jokilaivan lipuessa kaupungin kuuden sillan alitse.

Batalha ja Sintra

Batalhassa vierailemme kauniissa Mosteiro de Santa Maria da Vitórian luostarissa. Pienen kylän helmi on rakennettu goottilaiseen tyyliin ja luostarin alueelle on haudattu monia Portugalin historian merkkihenkilöitä, kuten Henrik Purjehtija. Sintra "satulinnojen kaupunki" on toiminut tukikohtana kuninkaallisille ja aatelisille. Sintrassa saamme tutustua kaupungin vanhaan keskustaan ja kuninkaalliseen palatsiin opastetulla kierroksella.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Lissabon-Helsinki TAP Air Portugalin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Turistivero hotelleissa
 • Ateriat: 5 lounasta ruokajuomineen
 • Kaupunkikierrokset Lissabonissa, Portossa ja Aveirossa
 • Vierailut Setúbalissa, Sesimbrassa ja Sintrassa
 • Viinitilavierailu ja maistiaiset Setúbalissa
 • Moliceiro-veneajelu Aveirossa
 • Vierailu azulejos-keramiikkapajalla
 • Tutustuminen Batalhan luostariin ja Sintran kuninkaalliseen palatsiin
 • Jokiristeily Douro-joella sekä vierailu portviinitilalla
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Portugalissa kello on 2 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot TAP Air Portugalilla.
Paluu Helsinkiin seuraavan päivän puolella.
Helsinki - Lissabon 06:35 - 09:30

Lissabon - Helsinki 23:15 - 05:50 (+1)

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 370€

Fado-illallinen

Lisämaksulliset retket

Hinta 65 € /hlö

Kuva retkestä

Fado-illallinen

Matkan 5. päivän iltana on mahdollisuus lähteä nauttimaan illallisesta ja perinteisestä Fado-musiikista. Portugalin kaupunkien kujille kantautuu usein illan hämärtyessä kaihoisaa musiikkia. Fado on Portugalin kuuluisin ja perinteisin musiikkityyli, jota kokoonnutaan kuuntelemaan intiimeihin ja tunnelmallisiin ravintoloihin sekä kuppiloihin. Fado syntyi 1800-luvulla Lissabonin vanhoissa kortteleissa, Alfamassa ja Mourariassa. Koskettavat sanoitukset kertovat usein sydäntä raastavasta kaipuusta, jota tarkoittaa portugalin kielen sana saudade. Musiikkityylin nimi puolestaan juontuu kohtaloa tarkoittavasta latinan sanasta. Silti fadoillan mittaan kuullaan usein myös iloisia ja vauhdikkaitakin fadoja. Hintaan sisältyy upea Fado-esitys, illallinen, kuljetukset ravintolaan ja takaisin sekä oppaan palvelut. Retki tulee varata viimeistään 21 vrk ennen lähtöä. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 2 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Lissabon

TAP Air Portugalin lento lähtee Helsingistä klo 06:35 kohti Lissabonia, jonne saavumme klo 09:30. Opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Jatkamme matkaa kohti keskustaa, ja tutustumme Lissaboniin kaupunkikierroksella, jonka aikana tutustumme tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kaupunginosiin. Näemme kuuluisia kaupunkikeskustan aukioita, mm. Praca do Comercion upean aukion, jolla sijaitsee useita hallintorakennuksia, kuningas Joao I:n patsas ja riemukaari, sekä Rossion aukion. Lissabonin uudeksi maamerkiksi 1998 noussut Vasco da Gama –silta on yli 17 kilometrin mittainen silta ollen Euroopan pisin silta. Lissabonin edellinen tunnussilta, neilikkavallankumouksen päivämäärää kantava Ponte 25 de abril on "vain" parin kilometrin pituinen. Nautimme yhteisen lounaan vielä ennen hotellille siirtymistä. Loppupäivä on vapaata aikaa. Yöpyminen: Hotel Sana Executive, Lissabon

2. matkapäivä, Setúbal, Azeitaon viinialue ja Sesimbra

Aamiainen hotellissa. Tänään matkaamme Lissabonin eteläpuolelle Setúbalin kaupunkiin, joka on 1900-luvun alusta asti ollut yksi tärkeimmistä kalastajakaupungeista Portugalissa. Siellä kuuluu siis asiaan herkutella meren elävillä, ja kaupunkiin ajetaan kaukaakin herkuttelemaan leivitetyllä seepia-mustekalalla, jonka päälle puristetaan tilkka tuoretta sitruunamehua. Poikkeamme myös kaupungin kauppahallissa ja nautimme näkymistä läheiselle Arrábida-kukkulalle ja sen edustan rannalle. Setúbalista jatkamme Sesimbraan, perinteiseen ja kauniiseen rantakaupunkiin. Sesimbra on vilkas ja eloisa, jonka maalaukselliset, kauppojen, baarien ja ravintoloiden reunustamat kujat nousevat rantabulevardilta vuorenrinnettä ylös. Pysähdymme matkan varrella tutustumaan paikallisen keramiikan valmistukseen. Portugali tunnetaan erityisesti talojen seiniä koristavista näyttävistä azulejo-kaakeleista. Retkeen kuuluu myös vierailu yhdellä maan vanhimmista viinitiloista, jossa saamme tutustua viininvalmistukseen portugalilaisittain, sekä pääsemme siemailemaan työn tuloksia. Retkipäivän aikana aikaa omatoimiseen lounaaseen Sesimbrassa, jonka jälkeen paluu Lissaboniin ja vapaata aikaa omatoimiseen lomailuun. Yöpyminen: Hotel Sana Executive, Lissabon

3. matkapäivä, Lissabon - Aveiro - Porto

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Portugalin keskiosassa sijaitsevaa Aveiroa. Aveiroa kutsutaan Portugalin Venetsiaksi kaupungin läpivirtaavien kanaalien vuoksi. Kanaaleissa kulkee ”Moliceiroiksi” kutsuttuja iloisen värikkäitä veneitä, jotka keräävät merilevää. Näky veneistä kanaaleissa kaupungin kauniiden 1900-luvun Art Nouveaun – rakennusten edustalla on kuin postikortista. Aveiro on myös kuulu makeista leivonnaisesta Ovos Moles de Aveiro. Tutustumme kauniiseen Aveiroon oppaan johdolla, jonka jälkeen nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Illaksi saapuminen Portoon, jossa majoittuminen keskustahotelliin. Loppupäivä on vapaata aikaa. Yöpyminen: Hotel Cristal, Porto.

4. matkapäivä, Porto

Aamiaisen jälkeen tutustumme Porton historialliseen keskustaan. Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, kuten 75 metriä korkean Torre dos Clérigosin, Palácio da Bolsan, jota alettiin rakentaa vuonna 1842 sekä Livreria Lellon eli Lellon kirjakaupan, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kirjakaupoista. Kierroksen jälkeen  vierailemme suomalaisomisteisella tilalla Portossa. Kuulemme tilan monivaiheisesta historiasta suomalaisen omistajan kertomana ja nautimme kauniista puutarhoista. Pieni maatalo, jossa on pienimuotoista majoitustoimintaakin on laajentunut puutarhoineen vierailun arvoiseksi kohteeksi. Nautimme tilalla maittavan lounaan, sään salliessa tilan upeassa puutarhassa. Päivän päätteeksi jatkamme retkeä nauttimalla Porton värikkäistä maisemista Vilanova da Gaia kaupungin puolelta, josta aloitamme jokiristeilyn. Risteilyn aikana näemme kaupungin nähtävyydet ja Porton kuuluisat sillat, jotka yhdistävät Porton ja Vilanova da Gaian kapungit. Vilanova da Gaia tunnetaan portviinikellareistaan, ja risteilyn jälkeen tutustummekin yhteen kuuluisimmista portviinikellareista, jossa vierailun lopuksi maistelemme portviinejä. Retken jälkeen paluu hotellille ja vapaa ilta.


5. matkapäivä, Porto - Batalha - Lissabon

Aamiaisen jälkeen on vapaata aikaa tutustua Porton kaupunkiin omatoimisesti. Puolen päivän aikaan jatkamme matkaa kohti Batalhaa, jossa vierailemme Santa Maria da Vitória na Batalhan dominikaanisessa luostarissa. Batalhan luostari rakennettiin portugalilaisten voiton kunniaksi Aljubarrotan taistelussa 1385. Uskomattoman kaunis Batalhan luostari kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden listalle ja ihastuttaa herkällä arkkitehtuurillaan ja tunnelmallaan. Yhteisen lounaan jälkeen jatkamme kohti Lissabonia, jonne saavumme alkuillasta. Loppuilta on vapaata aikaa. Voit myös varata etukäteen lisämaksullisen Fado-illallisen. Lissabonin kujille kantautuu usein illan hämärtyessä kaihoisaa musiikkia. Fado on Portugalin kuuluisin ja perinteisin musiikkityyli, jota kokoonnutaan kuuntelemaan intiimeihin ja tunnelmallisiin ravintoloihin sekä kuppiloihin. Fado syntyi 1800-luvulla Lissabonin vanhoissa kortteleissa, Alfamassa ja Mourariassa. Koskettavat sanoitukset kertovat usein sydäntä raastavasta kaipuusta, jota tarkoittaa portugalin kielen sana saudade. Musiikkityylin nimi puolestaan juontuu kohtaloa tarkoittavasta latinan sanasta. Silti illan mittaan kuullaan usein myös iloisia ja vauhdikkaitakin fadoja. Retkeen sisältyy upea Fado-esitys, illallinen, kuljetukset ravintolaan ja takaisin sekä oppaan palvelut. Yöpyminen: SANA Malhoa Hotel, Lissabon

6. matkapäivä, Sintra - Lissabon - Helsinki

Kiireettömän aamiaisen jälkeen on vielä aikaa aamupäiväkävelylle. Puolenpäivän aikaan uloskirjautuminen hotellista. Matkamme viimeisenä päivänä vierailemme Sintran kaupungissa.

Sintra, ”satulinnojen kaupunki”, tunnettiin jo keskiajalla luostareistaan ja myöhemmin siitä tuli suosittu oleskelupaikka Portugalin kuninkaallisille ja aatelisille. Käymme kauniissa kuninkaallisessa palatsissa ja nautimme kaupungin tunnelmasta vanhassa keskustassa kävellen. Sintra kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin erityislaatuisen arkkitehtuurinsa ansiosta. Kaupungin vanhassa osassa on kapeita katuja ja kujia sekä pieniä putiikkeja, jotka myyvät perinteisiä portugalilaisia käsitöitä. Nautimme myöhäisen lounaan  Sintrassa tai Cabo da Rocan merellisissä maisemissa ennen kuljetusta lentokentälle. TAP Air Portugalin lento lähtee Lissabonista klo 23:15 ja saapuu Helsinkiin klo 05:50 seuraavan päivän puolella.

 

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.