Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Kiehtovat uutuudet

Madeiran kiertomatka

Madeiran kiertomatka

Lähtöpäivät:

tulossa 2022

Matkan kesto:

8 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Madeiralle!

Tällä matkatalla koemme Portugalille kuuluvan Madeiran upeimmat luontokohteet, jotka lumoavat vehreydellään ja ainutlaatuisuudellaan. Matkaan mahtuu kevyttä patikointia levadojen luontopoluilla, vesiputouksia, pieniä kyliä ja tutustumista kukkuloiden ympäröivään Funchalin kaupunkiin.  

 

Madeira

Useimmat jäävät sanattomaksi saapuessaan eksoottiselle Madeiran saarelle. Saari on paratiisimainen. Jo sillä hetkellä, kun lentokone lähenee saarta ja saaren kauniit maisemat avautuvat ympärillä silmänkantamattomiin. Madeira tunnetaan kukkivasta luonnostaan, nimikkoviinistään ja ainutlaatuisesta ilmapiiristään. Luontokohteet ovat saaren keskeisintä antia ja Madeiralla pääsetkin näkemään vehreitä maisemia, vesiputouksia ja Madeiralle kuuluisia vesikanavien vierellä kulkevia luontopolkuja eli levadoja.

Saarella on myös pieniä viehättäviä kyliä, jotka ovat sijoittuneet vehreiden nummien ja jylhien kallioiden väliin. Meren voima ja dramaattisuus näkyvät kallioseinämiin iskeytyvissä aalloissa ja meren pauhu kallioita vasten on vangitsevaa. Madeiran maantieteellisen sijainnin takia siellä ovat pysähtyneet monet löytöretkeilijät ja heidän jälkeensä jättämät kasvit ja kukat ympäri maailmaa ovat Madeiran värikkään luonnon salaisuus ja rikkaus.

Madeiran ruokakulttuurissa painottuu kala ja merenelävät, joita tarjotaan ihanan tuoreina. Madeira tarjoaa useita ravintoloita tasokkaaseen gourmet-kokemukseen. Paikalliset suosittelevat varsinkin kala- ja lihavartaita. Useimmista ravintoloista on myös upeat merinäköalat.

 

Funchal

Madeira ei kuitenkaan tarjoa vain uskomattoman hienoja luontokohteita, vaan saari tarjoaa myös historiaa, kulttuuria ja omaleimaista kaupunkielämää Funchalin kaupungissa. Saaren pääkaupungissa Funchal on sekoitus luonnon kauneutta ja kosmopoliittisuutta. Funchal on koristeltu kukilla ympäri vuoden ja kauniisti suunnitellut kävelykadut ovat mitä mainioimmat rauhalliseen kävelyyn ihastellen kaupungin kauniita rakennuksia, hienostuneita kahviloita ja ravintoloita. Kaupungin puistot ja pitkä merenrantabulevardi terasseineen taas houkuttelevat pitämään taukoja ja rentoutumaan meren äärellä.

Kulttuuria kaipaava voi suunnata Funchalin vanhaan linnoitukseen São Tiagoon, jossa toimii Madeiran nykytaiteen museo. Vierailun arvoinen kulttuurikohde on myös La Casa de la Clazada Museo, jossa voi tutustua itse herraskartanoon kuten sen entisen asukkaan Frederico de Freitasin vuosien varrella keräämään taidekokoelmaan, johon kuuluu teoksia veistoksista taidemaalauksiin, joita hän keräili ympäri maailmaa.


Levadat

Levada kastelukanavien tarve syntyi alun perin tarpeesta ohjata saaren pohjoispuolelta vettä saaren eteläosan tärkeille, mutta kuiville viljelysalueille. Saaren eteläpuoli oli väestörikkaampi ja näin ollen myös viljelysalueet laajemmat, mutta saaren sateet jäivät pohjoispuolelle eivätkä kastelleet eteläisen puolen viljelyksiä. Myös lähdevedet kanavoitiin. Tuolloin sokeri tunnettiin nimellä ”valkokulta” joka oli paikallisille tärkeä tulonlähde ja sitä varten tarvittiin paljon kasteluvettä. Pian myös paikallisen viinin tuotanto (Madeiran viini) yleistyi ja veden tarve kasvoi entisestään. Keksittiin levada- kastelukanavat. Kanavat rakennettiin saaren vulkaanisesta kivestä ja puusta. Kastelukanavat olivat alun perin yksityisiä ja vain harvojen ja etuoikeutettujen käytössä. Kanavien rakentamisessa käytettiin hyödyksi saaren korkeuseroja. Tänä päivänä kastelukanavasysteemi on pitkälle kehittynyt ja sitä käytetään myös saaren puhtaan energian tuotantoon.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Funchal-Helsinki TAP Air Portugalin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
 • Turistivero hotelleissa
 • Ateriat (aamiaiset, 3x lounas)
 • Kaupunkikierros Funchalissa
 • Vierailu Funchalin kasvitieteellisessä puutarhassa
 • Vierailut Sao Vicentessä, Seixalissa ja Puerto Monizissa luonnon merialtailla
 • Kevyt patikointi levadoilla
 • Vierailu Santana kylään
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaan

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 300€

Lisämaksulliset retket

Hinta 134 €/hlö

Kuva retkestä

Levada-patikointi

Aamulla kuljetus levada alueelle. Teemme noin 3-4 tunnin opastetun patikoinnin. Kastelukanavien vierellä kulkee suosittuja eri tasoisia vaellusreittejä ja käymme kokeilemassa yhtä niistä paikallisen oppaan johdolla. Koe Madeiran upea ja vehreä luonto, jonka keskellä vaellamme kauniiden maisemien ja viljelysten keskellä kuunnellen linnunlaulua. Matkan varrella kohtaavat kristallin kirkkaan vedet, laakeripuumetsät (julistettiin Unescon maailmanperintökohteiksi vuonna 1999) ja korkeiden vuorien huiput. Mainio tapa tutustua Madeiran luontoon, historiaan ja perinteisiin. Hintaan sisältyy picnic-eväät, jotka nautimme patikoinnin aikana.

Hinta 90 €/hlö

Kuva retkestä

Jeeppisafari

Madeiran vaikeakulkuisen maaston vuoksi saarilla on ollut paikkoja, joihin on ollut äärimmäisen vaikeat kulkuyhteydet. Päiväretki vie meidät tutustumaan näihin paikkoihin ja näihin mahtaviin ja jylhiin maisemiin nelivetoisten jeeppien kyydissä. Jätämme kaupunkikeskuksen taaksemme ja ajamme kohti vuoria, mistä on upeat näkymät laaksoihin, joissa on pieniä ja idyllisiä kyliä. Näemme päivän aikana esimerkiksi ”Currar das Freiras” laakson. Laakso sijaitsee vuorien keskellä, jonne oli äärimmäisen vaikea löytää. Funchalin Santa Clara- luostarin nunnat löysivät piilopaikan luonnon keskeltä paetessaan ranskalaisia sodan aikana. Ennen nunnien saapumista laaksossa asui vain harvoja paimenia ja vapautettuja tai karanneita vankeja, jotka eivät halunneet tulla löydetyiksi. Retken aikana käymme myös Pico dos Barcelosin näköalapaikalla. Täältä aukeavat unohtumattomat maisemat pääkaupungin lahdelle.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Lissabon – Funchal

TAP Air Portugalin lento lähtee aikataulun mukaan Helsingistä kohti Lissabonia, jossa koneenvaihto ja jatkolento Funchaliin. Saapuminen Funchalin lentokentälle, jossa suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Kuljetus hotelliin ja majoitus hotelliin. Loppupäivä vapaa.

2. matkapäivä, Funchal

Aamiainen hotellissa. Lähdemme oppaan johdolla kaupunkikierrokselle Funchalin mielenkiintoiseen keskustaan. Kierroksen aikana tulevat tutuiksi esimerkiksi Funchalin vanhankaupungin kävelykadut ja puutarhat, São Tiagon linnoitus, merenrantaa seuraava bulevardi sekä Funchalin kuuluisa kauppahalli. Kaupunkikierroksen aikana piipahdamme myös paikallisessa suklaapuodissa. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen voi palata oppaan mukana hotellille tai jäädä tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti.

3. matkapäivä, São Vicente, Seixal ja Porto Moniz

Aamiainen hotellissa. Lähdemme heti aamiaisen jälkeen oppaan kanssa tutkimaan saaren läntistä puolta ja nauttimaan päivästä, joka on täynnä kauniita maisemia, banaaniviljelmiä ja luonnon lumoa. Päivän ensimmäinen pysähdys on viehättävässä kalastajakylässä, Câmara da Loboksessa, jonka jälkeen matka jatkuu Euroopan korkeimmalle näköalapaikalle (580m) Cabo Girâoon, joka on merestä nousevalla kallionjyrkänteellä. Jyrkänteeltä avautuvat upeat näkymät merelle, saaren sisäosaan sekä suoraan alas jyrkänteelle rakennetun läpinäkyvän lattian läpi. Näköalapaikalta lähtö kohti Puerto Monizin laavasta muodostuneita luonnonmerialtaita, joissa voi halutessa pulahtaa uimassa tai ihailla niitä kahvikupin ääressä. Matkan varrella poikkeamme Seixalin ja São Vicenten kylissä, jonne vie uskomattoman kaunis meren yläpuolella merenrantaa seuraava rantatie. Puerto Monizissa hetki omaa aikaa ennen lähtöä takaisin Funchaliin. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan.

4. matkapäivä, Funchal

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Funchalissa. Voit nauttia hotellin tarjoamista palveluista esim. rentoutua uima-altaalla, spa:ssa tai kuntosalilla. Voit myös viettää omatoimisen päivän Funchalissa. Funchal on koristeltu kukilla ympäri vuoden ja kauniisti suunnitellut kävelykadut ovat mitä mainioimmat rauhalliseen kävelyyn ihastellen kaupungin kauniita rakennuksia, hienostuneita kahviloita ja ravintoloita. Kaupungin puistot ja pitkä merenrantabulevardi terasseineen taas houkuttelevat pitämään taukoja ja rentoutumaan meren äärellä.5. matkapäivä, Funchal ja kasvitieteellinen puutarha

Aamiainen hotellissa. Lähdemme oppaan kanssa vierailemaan Funchalin maailmankuuluun kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarha on muutaman kilometrin päässä Funchalin keskustasta ylhäällä rinteellä, josta aukeavat näkymät Funchalin kaupungin yli. Puutarha on hyvin laaja ja värikäs. Sieltä löytyy kasveja, kukkia ja puita ympäri maailmaa, mutta myös endeemisiä lajeja, joita tavataan pelkästään Madeiralla tai jollakin muulla Makaronesian saarella. Aikaa omatoimiselle lounaalle. Lounaan jälkeen vierailemme Madeiran perinteisimmässä ja hurmaavimmassa viinitalossa, joka on onnistunut säilyttämään Madeira-viinien valmistamisen hengen kautta aikojen. Opastettu vierailu antaa meille mahdollisuuden tutustua Madeiran tuotantoon kahdensadan vuoden ajalta ja näin ollen myös Madeiran saaren historiaan. Tutustumme viinitalon eri alueisiin opastetun vierailun aikana, jonka aikana meille kerrotaan viinien valmistuksesta ja lopputuloksen eri laaduista. Päätämme vierailun viinien maisteluun.

6. matkapäivä, Ribeira frio- levada, Santana, Porto da Cruz

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähtö oppaan kanssa tutkimaan saaren itäistä osaa. Ensimmäiseksi teemme kevyen levada- kävelyn (noin. 3km) laakerimetsän uumoksessa kauniilla polulla. Reitin varrella kasvaa paljon endeemisiä kasveja. Kävelyn jälkeen tutustumme pieneen Santanan kylään, joka on kuulu olkikattoisista taloistaan. Aikaisemmin maaseuduille penteiseen tyyliin rakennetut talot olivat kauniin värikkäitä ja talojen katot tehtiin oljesta. Santanan pienessä ja viehättävässä kylässä on jäljellä vielä muutama näitä perinteisiä taloja. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Matkanvarrella Santanasta takaisin Funchaliin pysähdymme vielä merenrantakylässä ja upealla näköalapaikalla.

7. matkapäivä, Funchal / Lisämaksullinen levada- patikointi

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä. Voit myös osallistua lisämaksulliselle levada -patikoinnille:

Aamulla kuljetus levada alueelle. Teemme noin 3-4 tunnin opastetun patikoinnin. Kastelukanavien vierellä kulkee suosittuja eri tasoisia vaellusreittejä ja käymme kokeilemassa yhtä niistä paikallisen oppaan johdolla. Koe Madeiran upea ja vehreä luonto, jonka keskellä vaellamme kauniiden maisemien ja viljelysten keskellä kuunnellen linnunlaulua. Matkan varrella kohtaavat kristallin kirkkaan vedet, laakeripuumetsät (julistettiin Unescon maailmanperintökohteiksi vuonna 1999) ja korkeiden vuorien huiput. Mainio tapa tutustua Madeiran luontoon, historiaan ja perinteisiin. Hintaan sisältyy picnic-eväät, jotka nautimme patikoinnin aikana.

8. matkapäivä, Funchal – Lissabon – Helsinki

Paluupäivä. Päivän aikana kuljetus hotellilta lentokentälle, josta TAP Air Portugalin lento lähtee Funchalista kohti Lissabonia, jossa koneen vaihto ja jatkolento Helsinkiin. 

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.