Alsacen viehättävät pikkukylät 4pv

Ranskan Alsace on tunnettu satukirjamaisista pikkukaupungeista ja –kylistään, erinomaisista viineistään sekä hyvästä ruoasta. Suomenkielisen matkanjohtajan johdolla pääset kuin toiseen maailmaan viehtättävien pikkukylien keskelle. 

Alsacen viehättävät pikkukylät

Alsacen alue on tunnettu viehättävistä keskiaikaista tunnelmaa huokuvista pikkukylistä, maukkaasta ruoasta ja hyvistä viineistään. Majoitumme kahdeksi yöksi vehreässä laaksossa sijaitsevaan Riquewihrin kylään ja viimeisen yön vietämme Strasbourgissa, joka taas on sekoitus uutta ja vanhaa. Näemme kauniita maisemia, tunnelmallisia kyliä, kaupunkien historiaa ja nykyaikaa sekä viininviljelyksiä.

Riquewihr

Riquewihrin kaupunki sijaisee vihreässä leudossa laaksossa Vogesen vuoriston suojassa. Sijainti on mahdollistanut yhden parhaiden viinialueen syntymisen jo keskiajalla. Tunnetuimmat alsacelaiset viinit tulevat edelleen juuri näistä upeista laaksoista. Riquewihr on Alsacen viinialueen helmi, joka sijaitsee 170 km pitkän "Alsacen viinitien - La route des vins d’Alsace“ varrella. Kaupunki säästyi suurten sotien tuhoilta ja kuuluu ehdottamasti Ranskan kauneimpiin kyliin. Vuosittainen "Kaunein ranskalainen kylä - Plus Beaux Villages de France" - kilpailuun osallistuminen on kaupunkilaisten ylpeys ja se innostaa heitä pitämään kaupunkin viehättävänä läpi vuoden. Kukkasin koristellut renesanssiajan käsityöläistalot, vanha kaupungin 1200-luvulla rakennettu muuri, varkaiden torni, pienet kujat ja sievät sisäpihat sekä kaupunkia ympäröivät viinitarhat antavat tälle historialliselle kaupungille uskomattoman viihtyisän ja kotoisan tunnelman. Näihin käsityöläistaitojen ja renesanssin helmiin tutustumme kävelykierroksella.

Colmar

Colmar on todellakin Alsacen viinien ja ruokaherkkujen pääkaupunki kauniine renesanssitaloineen. Seitsemän tunnettua viiniryläpelelajiketta takaavat jokaiselle maistuvan viinin ja pistäytyminen kauppahallissa nostaa heti veden kielelle. Alsacelaisen keittiön herkuihin kuuluu mm. tarte flambée – pizzamainen piirakka sisältäen kermaa, sipulia ja kinkkua. Pâté de foie gras eli hanhenmaksa on herkullista ja pala aitoa Alsacea, unohtamatta voimakasmakuista Munster-juustoa. Jälkiruoaksi tarjotaan monesti metsämarjaleivoksia, kuten meillekin tuttua mustikkapiirakkaa a la Alsace tai maukasta kuivakakkua Kugelhopfia.

Strasbourg

Strasbourg on Euroopan pääkaupunki, jossa myös Euroopan parlamentti kokoontuu. Matkan aikana tehtävällä jokilaivaristeilyllä saamme hyvän yleiskuvan 2000 vuotta vanhasta kaupungista. Näemme mm. modernin Euroopan parlamenttialueen ja maalauksellisen Petit France alueen, yli 1000-vuotisen tuomiokirkon "Strassburger Münster“ sekä vanhan kaupungin nähtävyydet kuten maailman kuulun uusgootilaisen Kammerzellin talon. Kaupunki on todellakin sekoitus uutta ja vanhaa, historiaa ja nykyaikaa.

Asiakaspalautteita kevään 2018 ryhmästä:

"Meillä oli aivan loistava opas. Kiitokset hänelle!"

"Kiitoksia jälleen kerran hyvin valitusta matkakohteesta ja sujuvasti järjestetystä matkasta!"

"Erinomainen opas. Suuret kiitokset hänelle. Opas otti huomioon jokaisen, kertoi mielenkiintoisella tavalla kohteista ja oli muutenkin ystävällinen."

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa
Varaa

Cxense Display