Asti - Piemonten kupliva helmi 5pv **UUTUUS**

Piemonten maakunta, viinin ja gastronomian ystävien toivekohde. Tällä matkalla majoitumme Astin kaupunkiin, tutustumme tryffelikaupunki Albaan, maistelemme laadukkaita viinejä ja herkullisia pähkinäherkkuja sekä näemme tietenkin upeita maisemia. Matkan päätteeksi näemme vielä maakunnan pääkaupungin, Torinon!

Asti

Asti on kaupunki Italian Piemonten maakunnan  sydämessä. Kaupunki on tunnettu joka vuotisista La Douja d´Or viinifestivaaleista sekä syyskuussa järjestettävistä Il Palio hevoskilpailuista. Astissa tuotetaan Suomessakin tunnettua Asti Cinzano kuohuviiniä muiten täyteläisten viinien ohella (esim. Barbera d´Asti). Kaupungin vanhassa keskustassa on ihania historiallisia kirkkoja ja rakennuksia.

Piemonte

Piemonten viehättävä, kukkulainen maakunta sijaitsee Italian luoteiskulmassa ja se tunnetaan erinomaisten, täyteläisten punaviinien ja helmeilevän kuohuviinin, spumanten, tuontantoalueena.
Piemontea on aina pidetty Italian vauraimpina maakuntina. Jo 1800-luvulta lähtien paikalliset aristokraattiperheet perustivat työpajoja, jotka tänä päivänä ovat kukoistavia suuryrityksiä (mm. Fiatin autotehdas). Piemontesta on myös kotoisin Savoijin kuningassuku, joka hallitsi Italiaa runsaan 100 vuoden ajan. Savoijit rakennuttivat ajan tunnettujen arkkitehtien johdolla barokkityykusiä asuin- ja hallintorakennuksia keskustaan.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Satamalähtö
Aikuisia
Lapsia

Cxense Display