Biarritz, Bilbao ja Baskimaa 8 pv

Koe kaunista luontoa, rantamaisemia, arkkitehtuuria, kulttuuria ja kulinarismia Espanjan ja Ranskan Baskimaalla. Tutustumme Bilbaoon ja Biarritziin ja teemme retkiä kauniiseen San Sebastianiin, La Rhune-vuorelle, perinteiselle baskiviinitilalle ja pittoreskiin Espeletten kylään.

Biarritz

Atlantin rannalla, 18 km:n päässä Espanjan rajalta, sijaitseva Biarritz hurmaa valkoisilla hiekkarannoillaan ja rennolla tunnelmalla. Biarritzin omaperäinen ja boheemi tunnelma houkuttelee lomailijoita filmitähdistä muihin kuuluisuuksiin. Baskikulttuuri antaa alueelle oman erityisen tunnelmansa, erityisesti ruokakulttuuriin. Rantaelämän ohella Biarritzissa kannattaa tutustua myös vanhaan pittoreskiin kalastajasatamaan sekä mielenkiintoisiin museoihin (mm. merimuseo ja suklaamuseo) tai hoitaa hyvinvointiaan thalassoterapiaa tarjoavissa hoitoloissa.

Bilbao

Bilbao sijaitsee pohjois-Espanjan rannikolla. Kaupunkia ympäröivät vehreät vuoret ja Atlantin valtameri. Bilbao on kulttuurikaupunki, joka on tunnettu erityisesti Guggenheim-taidemuseostaan sekä erinomaisesta ruuastaan. Tutustumme Bilbaoon eri kaupunginosiin; Casco Viejoon eli vanhaankaupunkiin, moderniin keskustaan ja Getxon rantabulervardiin ja vanhan sataman verkkaiseen tunnelmaan - sekä tietenkin Guggenheim-museoon.

San Sebastian

San Sebastian on hätkähdyttävän kaunis, pieni rantakaupunki Pohjois-Espanjassa, Atlantin rannalla. Upean arkkitehtuurin kruunaavat komeat hiekkarannat, La Concha sekä Ondarreta. Rannalla kulkiessa rantabulevardia reunustava talorivistö hurmaa kauneudellaan: on kulmatorneja, ornamentteja, takorautaisia parvekkeita, pylväikköjä sekä veistoksia. San Sebastianin vanhakaupunki eli Parte Vieja on nähtävyys sinänsä, ja istuskelu kahviloissa ja terasseilla tarjoaa tilaisuuden tarkkailla paikallista elämänmenoa.

La Rhune -vuori

Ranskan Baskimaahan tutustumme upeissa vuoristomaisemissa. Saren kylästä nousemme hammasratasjunalla kohti LaRhune-vuoren huippua (905 m). Jo nousu perinteisellä junalla on elämys, mutta vuoren huipulta aukeava vuoristopanorama Pyreneiden huipulle ja rannikolle suorastaan salpaa hengen!

Espelette

Espeletten viehättävä kylä Ranskassa on tunnettu kuivatuista punaisista paprikoistaan, joita roikkuu kuivumassa tyypillisten baskirakennusten ikkunoissa ja parvekkeilla. Kylän pienistä putiikeista voi ostaa kuuluisien paprikoiden lisäksi myös muita paikallisia tuotteita, kuten suklaataa ja juustoja.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display