Dalmatia - kauneinta Kroatiaa 5pv

Tunnelmaltaan Italiaa suuresti muistuttava, mutta hinnoiltaan edullisempi Dalmatia on uskomattoman kaunis alue, joka sijaitsee kirkkaan ja puhtaan Adrianmeren rannalla Kroatiassa. Lähde mukaan matkaan ja näe Dalmatian parhaat palat!

Primosten

Primosten sijaitsee Kroatiassa 60 km Splitistä Zadarin suuntaan Adrianmeren rannalla. Alunperin saarella sijainnut Primosten liitettiin mantereeseen 1400-luvulla. Kaupungin perustuvat turkkilaisia paenneet bosnialaiset, sitten venetsialaisten myötä rakennettiin myös muurit vanhan kaupungin ympärille. Pikkuruinen kaupunki on kuin vanhanaikainen kalastajakylä, jonka avoin ja rento tunnelma takaa lomailijan viihtyvyyden.

Trogir

Omalla saarellansa sijaitsevalle Trogiriin kaupunkiin kulku käy siltaa pitkin. Kaupungissa aika on pysähtynyt. Muurien ympäröimä vanhakaupunki on entisöity pieteetillä. Unescon suojelukohde on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja keskiaikaista tunnelmaa.

Split

Kroatian toiseksi suurin kaupunki Split pursuaa Dalmatian historiaa. Rooman keisarin Diokletianuksen rakennuttama palatsi on yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Vilkkaasta satamasta ja telakkateollisuudesta huolimatta vanhan kaupungin kapeilla kujilla on oma viehättävä tunnelmansa. Suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitseva Split henkii voimakasta omaa dalmatialaista identiteettiä. Se tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet ostoksien tekoon ja paikallisen ruuan nauttimiseen.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa

Cxense Display