Matkaohjelma

Dresden ja Praha 5pv **UUTUUS**

Lähde Matkapoikien mukana kiertomatkalle Dresdeniin ja Prahaan! Tällä matkalla sukellamme molempien kaupunkien mielenkiintoiseen historiaan, risteilemme Elbe-joen vartta upeissa maisemissa, nautimme paikallisia makuelämyksiä ja yövymme mukavasti neljän tähden hotelleissa.

Dresden

Saksin osavaltion pääkaupunki Dresden tunnetaan Elbe-joen helmenä ja kaupunkien ”Fenix-lintuna”, jonka komea vanhakaupunki on rakennettu tuhkasta uudelleen.  Toisen maailmansodan aikaisissa ilmapommituksissa Dresden kärsi kenties pahimmat vauriot Euroopassa. Suotuisien sääolosuhteiden ja palopommien voimasta syntynyt tulimyrsky tuhosi lopulta kaksi kolmasosaa kaupungista. Dresdenin kohtalo sai sinetin, kun kaupungin symboli, hiekkakivestä tehty Frauenkirche-kirkko romahti roihuavien tulipalojen kuumuudesta. Vaikka kaupunkia jälleenrakennettiin ja korjattiin seuraavien vuosikymmenten aikana takaisin upeaan itäsaksalaiseen tyyliinsä, jäi Frauenkirche ruusupensaiden peittämäksi kiviröykkiöksi aina Saksojen yhdistymiseen saakka. 1990-luvun jälkeen toteutetun jälleenrakennushankkeen jäljiltä kivikasasta nousi kirkko jokseenkin alkuperäisessä asussaan – tätä voidaan pitää arkkitehtuurin maailmanhistorian vaativimpana. Nykyään Dresdenin kaupungissa yhdistyy kaunis arkkitehtuuri ja upea jokimaisema. Eble-joen jakaessa kaupungin kahtia joen eteläpuolelle jää vanhakaupunki Altstadt ja pohjoiselle kaupungin uudempi osa Neustadt. Suurin osa Dresdenin entisöidyistä historiallisista nähtävyyksistä sijaitsee vanhassakaupungissa, kun taas uudempi puoli palvelee ajanviettokeskuksena lukuisine trendikkäine ravintoloineen.

Praha

Kultaiseksi kaupungiksi kutsuttu Praha on täynnä kauniita rakennuksia, kiehtovia katuja ja tunnettuja nähtävyyksiä. Nähtävyydet ovat kätevästi kävelyetäisyydellä toisistaan. Kaupungin halki virtaavan Vltava-joen ylittää yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä, upea Kaarlen silta. Vanhankaupungin lisäksi Prahan tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat mm. raatihuoneen astronominen kello ja kuninkaanlinna. Tällä matkalla vierailemme myös Prahan eteläosassa sijaitsevalla Vyšehradin linnoitusalueella. Kukkulan laella sijaitsevalta alueelta avautuu valokuvaukselliset maisemat niin Vltaa-joelle kuin Prahan keskusta-alueellekin. Vaikka Vyšehrad lukeutuu kaupungin merkittävimpiin historiallisiin tutustumiskohteisiin, se jää syrjäisen sijaintinsa vuoksi tuntemattomaksi suurimmalle osalle Prahan kävijöistä. Legendan mukaan tšekkiläinen prinsessa Libuše saapui slaaviheimonsa kanssa juuri tälle kukkulalle ja Praha sai alkunsa. Vyšehrad tunnetaan kauniista puistostaan, uusgoottilaisesta Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkostaan, mutta ennen kaikkea kansallisesta kunniahautausmaastaan. Maan historian monet kuuluisat säveltäjät, artistit, kuvanveistäjät, kirjailijat, tiedemiehet ja poliitikot ovat saaneet viimeisen leposijansa tältä hautausmaalta.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa

Cxense Display