Český Krumlov ja Tšekin aarteet 5pv

Lähde tutustumaan Tšekin piilotettuihin aarteisiin! Tällä matkalla pääset vierailemaan Tšekin hyvin säilyneissä keskiajan pikkukylissä ja tutustumaan jopa neljään Unescon maailmanperintökohteeseen.

Český Krumlov

Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluva Český Krumlov on uskomattoman hyvin säilynyt helmi suoraan keskiajalta ja luomaa kävijänsä idyllisellä tunnelmallaan. Noin tunnin matkan päässä České Budějovicesta sijaitseva pikkukylä sijaitsee Vltava-joen uomassa. Mukulakivin päällystettyjä kujia reunustavat kolmikerroksiset kivitalot, jotka ovat maalattu persoonallisesti pastellisävyin. Kylän keskusta on kiireettömyyttä etsivän kaupunkilomailijan unelma, sillä keskusta on rauhoitettu autoilta. Český Krumlovin linna on kylän tärkein nähtävyys ja on yksi Euroopan suurimmista linnoista 40 eri rakennuksen kompleksillaan, joita yhdistää suuri linnapiha ihastuttavine puutarhoineen.

Vyšší Brod

Vyšší Brod on noin 2600 asukkaan pikkukylä, jossa sijaitsee alueen tärkein maamerkki Vyšší Brodin luostari. Luostarin historia ulottuu 1200-luvulle ja onkin alueen yksi tunnetuimmista kohteista. Tällä matkalla pääsemme tutustumaan luostarin mielenkiintoiseen historiaan, arkkitehtuuriin ja vaikuttavaan kirjastoon.

České Budějovice

Etelä-Böömin läänin suurin kaupunki České Budějovice on tunettu oluistaan ja kaupungin toria ympäröivästä barokkiarkkitehtuuristaan. Merkittävin panimo on Pivovar Budějovický Budvar, joka omistaa oikeudet Budweiser-merkkiin suurimmassa osassa Eurooppaa. Tutustumme panimoon opastetulla kierroksella, jonka jälkeen pääsemme myös maistelemaan oluita.

Holašovice

Unescon maailmanperintökohteiden listalle kuuluva Holašovice on tunnettu uniikista maalaisarkkitehtuuristaan. Kylän valintaa Unescon maailmanperintökohteeksi on perusteltu siitä, että se on hyvin säilynyt keskieurooppalainen maaseutuasutuskeskus ja erikoismerkityksellä kahden rakennustyylin onnistuneella yhdistelmällä.

Jindřichův Hradec ja Červená Lhota -linna

Jindřichův Hradec on historiallinen kaupunki joka hurmaa koristeellisilla taloillaan ja romanttisilla yksityiskohdillaan. Kaupungin linna ja palatsi ovat maan kolmanneksi suurimmat. Noin 20 kilometrin päässä Jindřichův Hradecin kaupungista sijaitsee Červená Lhota -linna, jossa vierailee tuhansia turisteja vuosittain. Linna on viehättävästi rakennettu kivisaarelle keskelle järveä renessanssi tyyliin.

Telč

Telč on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva renessanssiajan tyylinen kaupunki. Kaupungissa on linna ja hyvin säilyneitä taloja renessanssiajalta. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella matkan lopuksi.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa
Varaa
Varaa

Cxense Display