Lillehammer, Norway

Sää tänään

3°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

22.4.

6°C

23.4.

2°C

24.4.

6°C

25.4.

6°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Geiranger ja Atlantin väylä 7pv

Norjan luonto on täynnä vuonoja, jäätiköiden sulasta vedestä muodostuvia vesiputouksia ja viehättäviä pikkukyliä. Lähde Matkapoikien mukana ihastelemaan Norjan luonnon tarjoamia postikorttimaisemia!

Tällä matkalla matkaamme suomalaisella bussilla läpi Ruotsin ja suuntaamme kohti Norjan vuonojen helmeä, Geirangeria. Näemme myös yhden Norjan kauneimmista maisemareiteistä, Atlantin väylän, jonka mutkitteleva tie upeine siltoineen yhdistää aivan Norjan rannikon tuntumassa olevia pieniä saaria.

Geiranger

Geiranger on pieni Geirangervuonon perukassa sijaitseva kylä, jonka satama on Norjan kolmanneksi vilkkain. Tämä yksi Norjan kauneimmista kylistä kuvataan usein lähistöllä sijaitsevasta Dalsnibbanista käsin. Dalsnibban on yli 1400 metriä korkea vuorenhuippu, josta on huikeat näkymät alas vuonoon. Tämän matkan yksi kohokohdista onkin laivamatka kauniilla Geirangerin vuonolla. Vuono on valittu UNESCOn maailmanperintökohteeksi ja siellä käykin vuosittain suuret määrät ihmisiä ihastelemassa maisemia.

Atlantin väylä

Atlantin väylä on hieman noin 8km pitkä maisemareitti, joka sijoittuu Kristiansundin ja Molden kaupunkien välille, Moren ja Romsdalin lääniin. Reitti on yksi Norjan kauneimmista ja se koostuu seitsemästä sillasta ja mutkikkaista teistä, jotka yhdistävät Norjan rannikon tuntumassa sijaitsevat saaret toisiinsa.

Peikonpolku ja Kotkantie

Peikonpolku on yksi Norjan ehdottomasti suosituimmista maisema- ja matkailureiteistä. Peikonpolku yhdistää Valldalin ja Romsdalin laaksot ja tarjoaa henkeä salpaavat maisemat koko reitille. Peikonpolun jyrkin ja dramaattisin osuus on Kotkantiet neulansilmäkurveineen. Tie nousee 620m merenpinnan yläpuolelle ja on avoinna ainoastaan kesäaikaan.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Satamalähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display