Irlannin linnat ja puutarhat 5pv

Tällä matkalla pääset tutustumaan Irlannin kiehtoviin linnoihin ja upeisiin puutarhoihin.

Altamont Gardens ja Kilkenny Castle

Tätä puutarhaa kutsutaan Irlannin romanttisimmaksi puutarhaksi. Puutarhalla on pitkä historia ja sen paikalla on uskottu aikoinaan olleen luostari. Puutarhalle on ominaista vanhat puut, joista osa on peräisin jo 1700-luvulta. Vierailemme myös Kilkennyn linnassa, jossa asui aikoinaan Butlerien aatelissuku. Heillä oli tärkeä asema aikoinaan Irlannissa ja Englannissa, sillä he hallitsivat viinikauppaa näillä saarilla. Linnassa on useita mielenkiintoisia huoneita mm. upea kirjastosali ja Long Hall -taidegalleria. Arthur Butler, suvun viimeinen jäsen, lahjoitti linnan nimellissummaa vastaan Irlannin valtiolle.

Mount Usher -puutarha ja Glendalough

Vierailemme mielenkiintoisessa Mount Usher -puutarhassa, jonka suojissa kasvaa yli 5000 eri lajia, jotka kiinnostavat sekä ammattipuutarhuria että harrastelijaa. Keväisin ja alkukesästä voi ihailla kukkaloiston keskellä Rhododenrhon pensaita, Cameliaa, Azaleaa ja Mangoliaa. Glendalough-laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella.

Malahiden linna ja Howthin kalastajakylä

Matkan lopuksi suuntaamme Dublinin pohjoispuolelle, jossa tutustumme normannien ajoilta peräisin olevaan Malahiden linnaan. Linnaa asutti 800 vuoden ajan Talbotin aatelissuku. Suvun viimeinen jäsen Rose Talbot myi linnan 1970-luvulla Irlannin valtiolle ja Fingalin maakunnalle. Linnassa on upeita, eri aikakausilta olevia huoneita mm. tamminen paneloitu huone keskiajalta, rokokootyyliset olohuoneet sekä keskiaikainen sali.  Linnakierroksen jälkeen ajamme vielä kohti Howth niemimaata, jonka kärjestä on upeat näköalat Dublinin lahdelle. Howth on kalastajakylä, jonka viikingit aikoinaan perustivat.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display