Italian linnat ja palatsit 6pv

Koe hieman tuntemattomampi Italia ja lähde Toscanan ja Umbrian maakuntien rajalle, vehreään Italian sydämeen!

Italian linnat ja palatsit

Rooman pohjoispuolella oleva kukkuloiden peittämä alue oli aikoinaan etruskien asuinaluetta. Alueella on upeita linnoja ja palatseja, joihin muutamiin pääset tällä matkalla tutustumaan. Näemme Palazzo Farnesen, jonka on Farnesen ruhtinassuvin 1500-luvulla rakennuttama sekä Villan Lanten upean rakennuksen puutarhoineen.

Viterbo

Roomasta pohjoiseen, Lazion maakunnan sijaitseva Viterbo on aikoinaan etruskien perustama kaupunki. Sen upea keskiaikainen, muurien ympäröinä keskusta luo rennon ja viehättävän ilmapiirin. Kaupunki tunnetaan myös nimellä paavien kaupunki. Nimitys tulee siitä, että kaupungissä oli 24 vuoden ajan paavin istuin. Hieman Viterbon ulkopuolella on Vico-järvi, joka on syntynyt seurauksena tulivuorenpurkauksesta.

Orvieto

Orvieton upea kaupunki sijaitsee Umbrian maakunnassa Keski-Italiassa. Kaupunki on rakennettu korkealle tuhkakivestä muodostuneiden jyrkänteiden harjalle ja sieltä onkin siten upeat näkymät kauas vehreään alhaalla avautuvaan laaksoon. Myös Orvieto on entinen etruskikeskus ja siellä voikin vielä ihailla kansan rakentamia muurien jäänteitä, hautakammioita ja kiehtovaa maanalaista labyrinttia.

Caprarola

Caprarola sijaitsee vuorenharjun päällä, upeiden maisemien keskellä, luonnonpuistoalueella. Caprarolassa sijaitsee Farnese suvun rakennuttama palatsi, Palazzo Farnese. Palatsi on Italian suurin renesanssiajan loppupuolella rakennettu palatsi ja sen keskustaa kiertävät upeat kierroportaat. Palatsin suunnitteli yksi aikansa kuuluisimmista renesanssiarkkitehdeistä, Antonio Sangallo.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Satamalähtö
Aikuisia
Lapsia

Cxense Display