Krakova ja Tatra-vuoristo 6pv **UUTUUS**

Tällä matkalla näet Tatra-vuoriston jylhät maisemat, Slovakian pikkukaupunkeja sekä pääset tutustumaan Krakovaan ja Zakopaneen.

Krakova

Tuhatvuotinen, kaunis Krakova on yksi Euroopan kulttuurikaupungeista. Tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kauppakaupunki on vertaansa vailla. Hyvin säilynyt vanha kaupunki, kymmenet kirkot ja hämärät kellariravintolat ovat olennainen osa Puolan entistä pääkaupunkia. Matkan aikana tutustumme mm. Kazimierzin juutalaiskortteliin sekä Schindler-museoon.

Tatra-vuoristo ja Slovakian pikkukaupungit

Puolan ja Slovakian rajalla sijaitseva Tatra-vuoristo muodostaa Karpaattien korkeimman vuoriston, joka muistuttaa suuresti Alppeja. Tämän matkan pääkohde on n. 33 000 asukkaan pikkukaupunki Liptovsky Mikulas, joka sijaitsee keskellä Tatra-vuoristoa. Täällä majoitumme tasokkaassa lomakeskuksessa, jossa voit nauttia myös hotellin spa-osaston palveluista.

Levocassa tutustumme upeaan vanhaan kaupunkiin, joka on täynnä pieniä tunnelmallisia keskiaikaisija kujia ja katuja. Levocasta löytyy erikoista talonpoikaisarkkitehtuuria sekä upea Pyhän Jaakobin kirkko, jossa on maailman suurin alttari. Kaupungin keskusta on kuulunut UNESCON suojelukohteisiin vuodesta 2009 alkaen.

Vierailemme myös Banska Stiavnican keskiaikaisessa kaupungissa. Tämä n. 10 000 asukkaan pikkukaupunki oli aikanaan yksi Slovakian tärkeimmistä kohteista hopea- ja kultakaivoksien vuoksi.

Zakopane

Matkan päätteeksi tutustumme myös vajaan 30 000 asukkaan Zakopaneen, joka alppityylisine rakennuksineen on säilyttänyt tietyn pikkukaupunkicharminsa. Zakopane on tunnettu talviurheilukeskus sekä yksi suosituimmista lomakohteista puolalaisten keskuudessa.


Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display