Loiren laakso - Ranskan linnojen lumoa 5pv

Loiren laakson linnat, puutarhat ja viinialueet kutsuvat! Lähde valloittavan kauniin Loiren laakson ympäristöön, josta löydät Ranskan kauneimmat puutarhat, komeimmat linnat ja ensiluokkaiset viinialueet. Tällä matkalla pääset tutustumaan tähän upeaan alueeseen ja neljään eri linnaan, joista yhdessä yövymme!

Tours

Ranskan keskiosassa, Loire-joen varrella sijaitseva kaunis Tours tunnetaan Taiteen ja Historian kaupunkina. Nimitys viittaa kaupungin pitkään historiaan ja sen rikkaaseen kulttuuriperintöön. Tours’n historiallinen keskusta keskiaikaisine, puuristikoilla koristeltuine taloineen kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungissa ihastuttaa myös sen vehreät puistot sekä lukuisat ravintolat ja kahvilat viehättävine terasseineen.

Loiren laakso ja sen lumoavat linnat

Loire-joen laakso tarjoaa suurenmoiset puitteet unohtumattomalle elämysmatkalle Ranskan sydämeen. Yli 1000 km pitkän jokilaakson hedelmällisille maille levittyvä alue on tunnettu upeista linnoista, näyttävistä puutarhoista, ensiluokkaisesta viinialueesta sekä viehättävistä historiallisista kaupungeista ja pikkukylistä. Merkittävä osa Loiren laaksosta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon sen kuvankauniiden maisemien sekä vaikuttavan arkkitehtonisen kulttuuriperinnön ansiosta. Tällä matkalla tutustumme seuraaviin linnoihin:

Villandry -linna -upea renessanssilinna, jota ympäröi kukoistava puutarha. Linnan puutarha perustuu 1300-luvulta peräisin olevaan määritelmään ”ranskalaisesta puutarhasta”.

Bourdaisière’n -linna on 1400-1500-luvuilla rakennettu linna, johon kuuluu noin 140 hehtaarin vehreä puistoalue. Nykyisin linna toimii myös hotellina. Tällä matkalla vietämme 2yötä tässä kiehtovassa linnassa.

Château de Chenonceau -linna tunnetaan myös ”naisten linnana”, sillä vuosisatojen saatossa usealla naisella on ollut merkittävä rooli linnan historiassa. Vuonna 1500- luvun alkupuolella rakennettu linna on osittain rakennettu kauniisti Loiren Cherin joen ylle.

Château de Chambord -linna on ehkä Loiren laakson suurenmoisin ja satumaisin linna, joka rakennettiin vuosina 1519 – 1538 kuningas Frans I:lle metsästyskäyttöön. Sitä ympäröikin hulppeat 5440 hehtaaria metsästysmaita, joita rajaa 32 kilometriä pitkä muuri. Vaikka linnaa ei rakennettu kuninkaan asuinpaikaksi siellä on 426 huonetta. Mielikuvituksellisesti keskiaikaisten linnojen arkkitehtuuria ja italialaista klassista renessanssityyliä yhdistelevää Chambordin linnaa kehutaan renessanssiarkkitehtuurin helmeksi. Erityisen kuuluisa linna on kaksinkertaisista spiraaliportaistaan, joiden arvellaan olevan itse Leonardo da Vincin suunnittelemat.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa
Varaa

Cxense Display