Malta-Gozo 6pv

Aurinkoiset saaret Malta ja Gozo sijaitsevat keskellä kirkkainta Välimerta. Malta on monipuolinen matkakohde, jonka rannikolla satamat ja pienet hiekkarannat vuorottelevat kivisten poukamien kanssa. Saarella on paljon nähtävää ja kulkeminen saaren koon vuoksi helppoa. Historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille Malta on melkoinen aarreaitta. Pääkaupunki Valletta on Unescon maailmanperintökohde, jossa näkyy maan moninainen historia.

Malta

Välimeressä Italian eteläpuolella, melkein Afrikan pohjoisrannikon syleilyssä sijaitsevan Maltan ilmaston on sanottu olevan maailman ihanteellisin. Maasta on tullut suosittu turistikohde, mutta se on edelleen suomalaisille monia muita Välimeren maita tuntemattomampi lomakohde. Saaren kulttuurinähtävyyksistä tunnetuimpia ovat ikivanhat megaliittiset eli suurista kivistä rakennetut temppelit. Kulttuurin ohella Malta tarjoaa matkailijoille myös kalliorantoja, sukellusmahdollisuuksia ja patikointia. Malta sopiikin lomakohteeksi auringonottajille ja aktiivisille liikkujille, kulttuurinystävistä puhumattakaan.

Gozo

Puolen tunnin lauttamatkan päästä Maltan pääsaarelta löytyy rauhallinen ja maalaisromantiikkaa tulviva Gozon saari. Täällä näemme mm. UNESCOn maailmanperintökohteeksi valitun Ggantija-temppelikokonaisuuden. Paikallisesta kalkkikivestä rakennetut temppelit huikaisevat massiivisen jykevän rakenteensa vuoksi. Näemme myös sinisen ikkunan (Azure Window), joka on luonnon kalkkikivestä muovaama kaari ja Gozon kuvatuin nähtävyys. Se tunnetaan myös yhtenä Game of Thrones -televisiosarjan kuvauspaikoista.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display