Normandian kiertomatka 5 pv

Ranskan Normandia on viehkeä yhdistelmä kalastajakyliä, merta, jylhiä kallioita, vehreää maaseutua ja gastronomiaa. Tällä matkalla vierailemme maihinnousurannikon keskeisillä tapahtumapaikoilla, maistelemme alueen herkkuja juusto- ja Calvados-tiloilla ja tutustumme Normandia historiaan ja nykypäivään. Vierailemme myös idyllisessä Givernyn kylässä Claude Montet'n sadunomaisessa kotitalossa ja sen puutarhoissa.

Normandia

Historiallinen Normandia kiehtoo dramaattisilla kalliojyrkänteillään, rantaan iskeytyvillä valtameriaalloillaan, vehreällä luonnollaan, arkkitehtuurillaan ja gastronomialla, johon olennaisesti kuuluvat siideri, Calvados, Camembert ja osterit. Toisen maailmansodan tunnetuimmat taistelutantereet ja sotamuistomerkit ovat olennainen osa alueen identiteettiä.

Caen

Caenin rakennutti normannikuningas Vilhelm Valloittaja 1000-luvulla. Kaupunki oli aikanaan Vilhem Valloittajan suosikkikohteita, ja hän rakennuttikin sinne vaikuttavan linnan, Château de Caen, sekä kaksi kaunista luostaria, Abbaye aux Hommes ja Abbaye des Dames. Toisen maailmansodan aikana Caen kärsi tuhoisista hyökkäyksistä, minkä vuoksi kaupungissa on myös paljon uudempaa arkkitehtuuria.

Honfleur

Honfleur on viehättävä, pieni rantakaupunki. Tämä entinen kalastajakylä on ollut innoituksen lähde monille taiteilijoille aina 1800 –luvun lopun impressionisteista alkaen. Kaupunki on erityisen tunnettu kauniista vanhasta satamastaan. Kaupungissa sijaitsee myös Ranskan suurin puusta tehty kirkko Sainte-Catherine.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display