Nizza, Ranska

Sää tänään

23°C

Sää tänään ja 5 vrk ennuste

18.10.

21°C

19.10.

21°C

20.10.

20°C

21.10.

20°C

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap Sulje

Provencen kiertomatka 4 pv

Kuvankaunis Provence ihastuttaa monipuolisuudellaan. Alueen upeat historialliset kaupungit, vaikuttava arkkitehtuuri, rikas kulttuuriperintö ja toisaalta taas henkeäsalpaavan komea luonto vuoristo- ja merimaisemineen, laventelipeltoineen, ja kauniin luonnon keskelle rakennettuine pittoreskeine pikkukylineen lumoavat viehätysvoimallaan. Aurinkoinen Provence on tunnetusti ihastuttanut monia merkittäviä taiteilijoita myös maagisen valonsa ja väriensä puolesta. Kaikkeen tämän kruunaa vielä alueen maailmanlaajuisesti tunnettu, paikallisia tuotteita suosiva Provencen keittiö sekä tietysti erinomaiset viinit.

Aix-en-Provence

Roomalaisten perustama Aix-en-Provence on tunnettu kullanhohtoisena loistavasta kivestä tehdyistä rakennuksistaan ja lukuisista suihkulähteistään. Kaupunki on itsessään kuin sinisen taivaan alle rakennettu ulkoilmamuseo, jonka historiallisen keskustan viehättävillä kaduilla kävellessä voi ihailla palatseja ja kirkkoja sekä pienten puotien näyteikkunoita. Aix en Provencesta tuli taiteen ja oppineisuuden tyyssija keskiajalla, mutta roomalaiset perustivat kaupungin jo 100-luvulla ennen ajanlaskumme alkua paikalla sijainneiden kuumien lähteiden äärelle. Aixista on kotoisin mm. taidemaalari Paul Cézanne, jonka ateljee toimii nykyään museona. Matkailijat viihtyvät Aixin komean pääkadun, Cours Mirabeau'n, lukuisissa kahviloissa kauniiden talojen ja suihkulähteiden katveessa. Kauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden täyttämässä vanhassa kaupungissa on lukuisia aukioita tunnelmallisine suihkulähteineen, ja monet aukiot toimivat aamuisin ruoka- ja kukkatoreina ja muuntautuvat sitten iltapäivästä alkaen viihtyisiksi ulkokahviloiksi.

Avignon

Avignon tunnetiin keskiajalla paavien kaupunkina. Paaveista kuusi asui siellä vuosina 1309-1376. Muurien ympäröimä ”kaupungin sydän” kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteiden listaan, ja pienestä kaupungista löytyykin paljon ihmeteltävää historian ystäville. Avignonin uskomattoman upea nähtävyys on Paavien palatsi, joka rakennettiin 1300-luvulla paavien asuinkäyttöön. Rakennuksen voidaan sanoa olevan maailman merkittävin goottilainen palatsi. 

Arlés

Roomalaisajoilta peräisin oleva Arlés kirjatiin Unescon maailmanperintökohteeksi sen vanhan kaupungin ja siellä sijaitsevien roomalaisaikaisten monumenttien, kuten amfiteatterin ja kolosseumin, sekä romaanista tyylisuuntaa edustavan Arlesin Pyhälle Trofinelle pyhitetyn kauniin kirkon ansiosta. Arlésin ainutlaatuisen valon ja värit ikuisti puolestaan Vincent Van Gogh, jonka taiteellinen aktiivisuus oli huipussaan Arlésissa asuessaan. 

Vauclusen ja alueen pikkukylät

Vauclusen alueen sykähdyttävän kauniit vuoristomaisemat huippujen väliin jäävine laaksoinen ja ihastuttavine kylineen luovat täydelliset puitteet unohtumattomalle päiväretkelle. Mainittakoon, että yhteensä seitsemän Vauclausen kylistä kuuluu Ranskan kauneimpien kylien (Les Plus Beaux Villages de France) tarkasti valittuun joukkoon.

Nizza

Ranskan Rivieralla sijaitseva Nizzan kaupunki on aurinkoinen ranta- ja kaupunkikohde turkoosin veden äärellä.Tämä meren ja vuoristoen välissä sijaitseva lomakohde tarjoaa lempeän ilmaston ja monipuolisen tarjonnan. Kaupunki tarjoaa luksusta, provencialaisia makunautintoja, ostoksia ja kulttuuria. Yllä sininen taivas, huojuvia palmuja ja upeaa rantahietikkoa kilometrittäin. Nizzan ihastuttava vanhakaupunki on täynnä pieniä ravintoloita ja kahviloita. Kaunis Belle époque-arkkitehtuuri ja lukemattomat upeat kirkot saavat varmasti jokaisen huokaamaan ihastuksesta.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa
Varaa

Säätiedot tarjoaa OpenWeatherMap
Cxense Display