Skotlannin ylämaat 4pv

Tällä matkalla tutustumme Skotlannin ylämaiden mahtavaan luontoon sekä historiallisiin linnoihin. Ihastu pohjoiseen eksotiikkaan, henkeä salpaaviin maisemiin ja kulttuuriin.

Loch Lomond -järvi ja Trossachsin kansallispuisto

Loch Lomond -järvi ja Trossachsin kansallispuiston upeat maisemat ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan. Alue käsittää Loch Lomondin syvät vedet, Trossachsin huimat laaksot, Breadalbanesin korkeat vuoret sekä Argyll-metsän suojaisat vuonot. Alue tarjoaa vierailijalle yhden Skotlannin upeimmista ja kauneimmia maisemista.

Inverarayn linna ja Sconen palatsi

Argyllin herttua asui aikoinaan tässä Campbellin klaanin Inverarayn linnassa. Täällä on kuvattu myös Downtown Abbey -sarjan jouluosa vuodelta 2012. Linna on sekoitus gootti- ja barokkityyliä, täällä on mahdollisuus nähdä mm. suuri asekokoelma, ruokasali ja salonki. Myös linnan puutarha ja teehuone ovat avoinna yleisölle.

Sconen palatsi on Skotlannin kuninkaiden kruunajaispaikka ja yksi parhaiten säilyneitä ja ylläpidettyjä palatseja Skotlannissa. Palatsi on Mansfieldin jaarlin omistuksessa ja se on Stone of Destinyn, eli niin sanotun Skotlannin kruununjalokiven, koti.

Glenfinnan

Glenfinnan muistomerkki on paikalla, jossa prinssi Charles Edward Stuart kohotti lippunsa taistelun alkamisen merkiksi vuonna 1745. Kyse oli viimeisestä jakobiittikapinasta, joka oli jälleen yksi yritys saavuttaa itsenäinen Skotlanti. Tällä alueella on kuvattu myös Harry Potter -elokuvia. Glenfinnan Viaduct -maasilta oli elokuvien Hogwarts Express -junan pysähdyspaikka.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa

Cxense Display