Slovenian ja Kroatian helmet 6pv

Valloita Euroopan yksi tämän hetken kiinnostavimmista alueista! Matkapojat vie sinut ihastuttaviin maisemiin Sloveniaan ja Kroatiaan. Koe kristallinkirkkaat vedet, uudet makuelämykset sekä kauniit historialliset kaupungit.

Ljubljana ja Bled

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on pieni ja intiimi kaupunki, joka hurmaa välittömyydellään. Kaikki on kävelyetäisyyden päässä ja kaupungin vilinään on helppo liittyä. Etenkin ydinkeskustan alueella on elämää kaikkina vuorokaudenaikoina. Ljubljanica-joen rantakatujen kahvilat ja ravintolat täyttyvät ilta toisensa jälkeen paikallisista ja turisteista eikä elämänilo voi olla tarttumatta. Ljubljana on Slovenian liike-elämän ja kulttuurin keskus, mutta se on silti onnistunut säilyttämään välittömän tunnelmansa. Kaupungista löytyy runsaasti historiaa, museoita, kulttuuria sekä erinomainen ravintolatarjonta. Ljubljanassa on myös paljon hyviä ostosmahdollisuuksia aina kansainvälisistä merkeistä pieniin paikallisiin erikoisuuksiin ja käsitöihin.

Bled on suosittu kaupunki luontolomailijoiden ja urheilijoiden keskuudessa. Kaupunki sijaitsee Julian Alppien juurella ja sitä pidetään alppiseudun kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena. Bledissä on keskiaikainen linna, joka on rakennettu lähes 140 metrin korkuiselle kalliolle. Matkan aikana tutustumme Bledin kaupunkiin ja linnaan.

Istrian niemimaa

Adrianmeren pohjukassa sijaitseva Kroatian Istrian alue on lyhykäisyydessään turkoosia merta, tunnelmallisia pikkukujia ja vaikuttavaa luontoa. Istrian niemimaan sijainti aivan Italian rajan tuntumassa on jättänyt jälkensä alueelle niin, että jotkut kutsuvat sitä jopa Italiaksi pienoiskoossa. Viinitarhat, oliivipuut, idylliset kylät ja historialliset kaupungit muistuttavat naapureista, joilta kroatialaiset ovat oppineet myös erinomaisten pitsojen valmistuksen. Niemimaalla sijaitsee lukuisia pieniä kyliä ja kaupunkeja, joilla jokaisella on ainutlaatuinen luonteensa. Paikoista suosituin on historiallinen Pula, jonka tarina ulottuu antiikin roomalaisten aikaan.

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa

Cxense Display