Sveitsin kiertomatka 5 pv

Sveitsi tunnetaan Alppimaisemistaan, suurista järvistään, idyllisistä kaupungeistaan, suklaastaan ja juustoistaan. Tällä upealla kiertomatkalla tutustut vaivattomasti niin mahtaviin Alppeihin ja Zermattin kauniiseen vuoristokylään kuin myös Geneveen, Montreux'n ja Luzernin kaupunkeihin ja saat paljon tietoa historiasta ja nykypäivästä. Matkan aikana risteilemme myös Euroopan suurimmalla Alppijärvellä ja vierailemme juustolassa, viinitilalla sekä tietenkin suklaapuodissa tutustumassa Sveitsin tunnettuihin herkkuihin, maistiaisia unohtamatta. Teemme huikean junamatkan kuuluisan Glacier Express-junan kyydissä sekä toisen elämyksellinen junamatkan Gornergratin huipulle yli 3000 metrin korkeuteen, jossa avautuvat upeat panoraamamaisemaat lumihuippujen ylle. Tutustu tarkemmin matkaohjelmaan ja varaa kattava ja elämyksellinen loma hurmaavaan Sveitsiin!

Geneve

Euroopan suurimman alppijärven, Genevenjärven, rannalla sijaitseva Geneve on kuuluisa Euroopan diplomatian keskuksena, jossa mm. Maailman Punainen Risti sekä Yhdistyneet Kansakunnat pitävät päämajaansa. Tämän romanttisen puistokaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat yksi maailman kauneimmista suihkulähteistä, 140 metriä korkea Jet d'Eau, englantilaisen puutarhan kukkakello Horloge Fleurie sekä St. Pierren katedraali, joka kohoaan vanhankaupungin korkeimmalla kohdalla. Geneven vanhakaupunki, Vieille ville, tarjoaa katedraalin lisäksi hienoja näköaloja alas järvelle, tunnelmallisia kujia, pikkukauppoja, kiehtovia museoita ja Euroopan kuuluisimpiin kuuluvia taidegallerioita.

Montreux

Palmut, lumihuippuiset Alpit ja majesteettinen Genevenjärvi kohtaavat Montreux'ssä, jota usein kutsutaan Sveitsin Rivieran jalokiveksi, ja Montreux onkin ollut julkkisten suosikkilomakohde jo pitkään. Voit nauttia kaupungin lempeästä ilmastosta, välimerellisestä kasvillisuudesta ja näköaloista parhaiten kävelemällä pitkin järvenrantapromenadia. Monet kuuluisuudet, mm. kirjailija Zelda Fitzgerald ja Vladimir Nabokov, ovat eläneet Montreux'ssa. Rakastetuin kaupungissa asunut tähti oli kuitenkin Queenin laulaja Freddie Mercury, joka ihastui kaupunkiin. Hänen patsataan voi käydä katsomassa Genevenjärven rannassa. Montreux’stä löytyy myös Suomen marksalkka Mannerheimin nimeä kantava puisto ja muistomerkki. Mannerheim asui viimeiset vuotensa lähistöllä sijaitsevassa Glionin kylässä sijaitsevassa Valmontin parantolassa, jossa hän myös kirjoitti muistelmansa. Mannerheimin muistomerkkin valaistiin siniseksi ja valkoiseksi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Zermatt

Zermatt on kompaktin kokoinen Alppikylä ja yksi Alppien helmistä vuoristokylätunnelmaltaan. Zermatissa pääsee ihastelemaan yhtä Euroopan kuuluisinta maisemaa, Matterhornin vuorenhuippua (4478 m), josta rakastettu suklaapatukka Toblerone on saanut muotonsa. Zermatin kylä on autoton -hotellien sähköautoja lukuunottamatta, ja kylään pääsee ainostaan junalla. Autot jätetään Täschin kylän parkkihalliin ja loppumatka kuljetaan junalla. Zermattuissa liikkuminen on helppoa, sillä kaikkialle pääsee kävellen, eivätkä etäisyydet ole pitkiä. Sulan maan aikaan Zermatt ja lähialueet ovat erittäin suosittuja vaellusreittien aloituspaikkoja.

Cornergrat

Gornergrat on 3 135 metriä korkea vuorenselänne Valais'n Alpeilla. Gornergletscher-jäätikkö sivujäätiköineen jäätikkö levittäytyy vuoren eteläpuolelle. Huipulle matkataan Zermattista hammasratasjunalla, ja jo junan ikkunoista avautuu vehreitä alppiniittyjä, vuoristometsiä ja upea vuoristomaisema. Ylhäällä Gornergratissa kannattaa ihailla maisemia näköalatasanteella ja antaa kameran laulaa. Kirkkaalla säällä voi nähdä 29 yli 4000-metristä vuorenhuippua, joiden joukossa mm. Matterhorn ja Monte Rosa.

Glacier Express

Glacier Express on kuuluisa junareitti, joka kulkee Alpeilla St. Moritzista Chruin, Brigin ja Vispin kautta Zermattiin. Glacier Expressin reitti on kokonaisuudessaan 275 kilometriä pitkä, ja reitillä on 91 tunnelia, joista pisin on Furkan pohjatunneli. Moderneista vaunuista aukeavat isojen ikkunoiden ansiosta mahtavat panoraamanäkymät. Matkaamme reitistä kolmen tunnin matkan Zermattista Andermattiin. 

Luzern

Luzern sijaitsee Keski-Sveitsissä Vierwaldstätterseen luoteisrannalla, lähellä Pilatusvuorta. Kaupunki tunnetaan historiallisesta viehätysvoimastaan ja kauniista sijainnistaan korkeiden vuorten ja järven välissä. Luzernin kuuluisin maamerkki on Euroopan vanhin puusilta, Kapellbrücke vuodelta 1333. Sillan useat historialliset maalaukset tarjoavat matkailijoille ihailtavaa koko sillan pituudelta. Vanhassakaupungissa voi kuljeskella mukulakivikaduilla ja ihalla kaupungin historiaa kuvastavia satoja vuosia vanhoja rakennuksia. Kuolevan leijonan kallioon veistetty patsas on toinen Luzernin tunnettu nähtävyys, joka pystytettiin muistoksi kuudellesadalle sveitsiläiskaartilaiselle, jotka tapettiin Ranskan vallankumouksen yhteydessä. Nähtävyyksien lisäksi Luzernissa on tarjolla mukavia makuelämyksiä, sillä kaupungissa on paljon suklaatehtaita ja konditorioita. Myös Sveitsin suosituin museo, Sveitsin liikennemuseo, sijaitsee Luzernissa.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display