Matkaohjelma

Unkarin makuja 5 pv

Tällä matkalla tutustumme Budapestiin sekä Unkarin maaseudun makuihin ja unkarilaisiin perinteisiin. Matkan aikana vierailemme viinitiloilla sekä juustovalmistajan luona ja pääsemme ihan itse kokeilemaan juustovalmistusta ja saamme maistella Unkarin upeita viinejä, brandya, juustoja ja leivonnaisia. Saamme nähdä  paprikan sadonkorjuuta paprikaviljemillä. Paprika on unkarilaisen keittiön välttämätön ainesosa, ja syksyllä, kun paprika kypsyy, ovat pellot kuin “liekeissä”, ja talot maaseudulla pukeutuvat tulipunaiseen; kuuluisia paprikoita kuivataan syysauringossa talojen seinustoilla. Matkan aikana nautimme perinneruokia maaseudun ravintoloissa, viinitilalla ja myös Tonavalla risteillen. Ehdimme myös tutustua ihastuttavaan Pecsin kaupunkiin, joka sijaitsee Unkarin Lounais-osassa vuorten rinteillä. Tule mukaan makujen matkalle Unkariin!

Budapest

Budapestia kutsutaan ansaitusti Tonavan kuningattareksi. Tonavan yli kaartuvat sillat ja rantojen upeat historialliset rakennukset muodostavat kauniin kehyksen Euroopan suurimmalle joelle. Tällä matkalla näet Budapestin kaupunkierroksella sekä ihan erilaisesta näkökulmasta, Tonavalla risteillen. Matkalla yövymme kaksi yötä Budapestissä.

Pécs

Pécs on Unkarin viidenneksi suurin kaupunki ja maan vanhimpia, taidehistoriallisesti tärkeitä paikkakuntia kuin myös Lounais-Unkarin hallinnollinen ja henkinen keskus. Kaupunki perustettiin Roomalaisten toimesta 100-luvulla. Pëcsin varhais-Kristillinen hautausmaa julistettiin UNESCON maailmanperintökohteeksi joulukuussa 2000. Kaupungin kaksituhatvuotisen historian aikana se on ollut sekoitus useita kulttuureja. Pécsin rikas kulttuuri on saanut vaikutteita 150 vuotta kestäneestä Ottomaanien hallintokaudelta ja kaupungista löytyy mm. Voittoisan Pasha Qasim moskeija. Pécsin tunnetuin tuote on Zsolnayn posliini, jonka erikoinen vihreä väri on peräisin sen sisältämästä eosiinista.  Yövymme kaksi yötä Pécissä ja tutustumme kaupunkiin opastetulla kävelykierroksella.

Hernyakin viinitila Etyekissä

Budan viinialue sijaitsee 25 km Budapestista länteen. Alueella on vanhat perinteet viininvalmistuksessa, ja kalkkikivi sekä mineraalirikas maaperä että erikoinen ilmasto antavat alueen kuivalle tuoksuvalle viinille aivan uniikin maun. Hernyákin perheen perinteinen viinitila sijaitsee kauniissa ympäristössä Vanhalla kukkulalla (Old Hill - Öreghegy). Vierailemme viinitilalla ja kuulemme kiehtovia tarinoita viinistä ja sen valmistusmenetelmistä suoraan valmistajalta. Tutustumme viinikellariin ja maistelemme tilan viinejä. Saamme nauttia tilalla tilalla myös perinteisen lounaan.

Sauskan viinitila Villanyissä

Sauska on perheomisteinen viinitila, jonka historia ei ulotu pitkälle. Ensimmäinen vuosikerta on vasta vuodelta 2006. Tila valmistaa moderneissa tuotantotiloissaan monenlaisia viinejä: kuohuvista tavallisiin, kuivista makeaan, valkoista, punaista ja roseta. Tavoitteena on aikaansaada käsityönä tehtyjä puhtaita ja tasapainoisia viinejä. Sauska on yksi parhaita viinintuottajia Unkarissa.

Kalocsa

Kalocsan kunta sijaitsee eteläisessä Unkarissa. Syksyllä, kun paprika kypsyy, pellot ovat kuin “liekeissä”, ja talot Kalocsan seudulla pukeutuvat tulipunaiseen; kuuluisa paprikamauste – tai kuten sitä kutsutaan Kalocsan “punainen kulta” kuivataan syysauringossa talojen seinustalloilla; tämä on upea näkymä vierailijoille, mutta myös tärkeä elikeino paikallisille ihmisille. Vierailemme paprikaviljelmillä sekä kuuluisassa Paprika-museossa ja pääsemme maistelemaan paikallisia herkkuja.

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa

Cxense Display