sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Hehkuvat suosikit

Andalusia

Andalusian kiertomatka

Lähtöpäivät:

11.5.2019

Matkan kesto:

8 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1599€

Andalusian kiertomatka

alk. 1599 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Andalusia

Monipuolinen kiertomatkamme vie Espanjan aurinkoisimpaan maakuntaan. Matkalla näet kuusi upeaa kaupunkia, niiden upeaa historiaa, vaihtelevaa arkkitehtuuria ja ylväitä maisemia. Matkalla vierailemme myös Tio Pepen viinitilalla ja saamme maistiaiset tilan tuotteista.


Granada 

Granadan kaunis kaupunki sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston juurella. Kaupunki on täynnä nähtävyyksiä ja huokuu ihanaa menneen ajan tunnelmaa. Granadasta löytyy yksi maailman upeimpiin palatseihin lukeutuva palatsi Alhambra, johon on mahdollista tutustua lisämaksullisella retkellä.


Cordoba

Cordoba tunnetaan kukkasin koristelluista sisäpihoistaan ja Cordoban sokkeloinen vanhakaupunki, sekä huikean suuri moskeija-katedraali, ovat koko Espanjan näyttävimpiä kohteita, jotka ovat päässeet Unescon maailmanperintöluetteloon.


Sevilla

Sevillan sanotaan olevan espanjalaiskaupungeista espanjalaisin: täältä ovat kotoisin niin tulinen flamenco kuin härkätaistelutkin. Sevillassa sijaitsee kolme tärkeää Unescon maailmanperintökohdetta: Sevillan katedraali, Alcazarin palatsi sekä Intioiden arkisto.


Jerez de la Frontera

Jerez on kuuluisa viineistä, hevosistaan ja flamencosta. Kaupunki tunnetaan maailmalla myös Sherry-viineistään.

Ronda

Henkeäsalpaavan kauniissa vuoristomaisemassa sijaitseva Rondan valkoinen kylä kohoaa 750 m merenpinnan yläpuolelle.  Yli sata metriä syvä El Tajo -rotko jakaa kaupungin uuteen ja vanhaan puoleen, jotka on yhdistetty sillalla. Sillalta avautuvat kauniit näköalat rotkoon ja ympäröivälle maaseudulle. Rondassa sijaitsee myös Espanjan vanhin härkätaisteluareena.


Málaga

Málaga tunnetaan lämmöstä, kulttuurista, upeista rakennuksista ja kauniista vanhasta kaupungistaan. Kaupunki on loistava kohde niin rantalomailijalle kuin kaupunkimatkailijallekin. Málaga tunnetaan taiteilija Pablo Picasson kotikaupunkina – legendaarinen taiteilija syntyi siellä vuonna 1881. Picasson lapsuudenkoti Plaza de Mercedillä onkin kunnostettu pieneksi museoksi.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Malaga – Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 3 lounasta ja 1 illallinen
  • Vierailu ja Sherry- ja tapasmaistiaiset Tio Pepen viinitilalla
  • Sisäänpääsy ohjelmassa mainittuihin käyntikohteisiin
  • Opastetut kaupunkikierrokset Granadassa, Cordobassa ja Sevillassa
  • Opastetut kaupunkikierrokset Jerezissä; Rondassa ja Malagassa
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Malaga 06:00 - 09:45

Malaga - Helsinki 10:35 - 16:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Alhambran palatsikaupunki

Nerja ja Frigiliana

Lisämaksulliset retket

Hinta 65 € /hlö

Kuva retkestä

Alhambran palatsikaupunki

Alhambran palatsi ja sen Generalife puutarha-alue kuuluivat aikanaan maurilaisen Nasrid-dynastian hallitsijoille. Maurit rakensivat Alhambran alueen usean vuosisadan aikana hallitessaan Espanjaa. Alhambran linnoitus on ollut vuodesta 1984 Unescon Maailmanperintö-kohteiden listalla ja on Espanjan merkittävimpiä nähtävyyksiä ja kävijämäärältään se on yksi maailman suosituimmista rakennustaiteellisista muistomerkeistä.

Lisämaksulliseen retkeen kuuluvat kuljetukset, oppaan palvelut ja pääsyliput. Retki tulee varata viimeistään kolme kuukautta ennen lähtöä, tätä myöhemmin emme valitettavasti voi taata lippujen saamista retkelle. Retken toteutuminen edellyttää min. 10 osallistujaa. Retki tehdään 2. matkapäivänä.

Hinta 55 € /hlö

Kuva retkestä

Nerja ja Frigiliana

Nerja on yksi Costa de Solin viehättävimmistä rantakaupungeista. Kaupungin tunnetaan tippukiviluolistaan, jotka ovat yksi koko Andalusian alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Luolissa oli asutusta kymmeniä tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua, mistä kertovat löydetyt luolamaalaukset ja jäännökset. Näemme erilaisia kivimuodostelmia ja -pilareita. Luolavierailun jälkeen teemme kävelykierroksen Nerjan kauniissa keskustassa, ja rantabulevardi Balcon de Europalla eli Euroopan parvekkeella saamme nauttia kauniista näköalasta merelle ja rannikkoalueelle. Lähistöllä sijaitseva Frigilianan kylä puolestaan on voittanut Andalusian kauneimman kylän arvonimen. Valkoiseksi kalkitut rakennukset punaisine kattoineen ja kylän kapeat kujat muodostavat kauniin kontrastin sinistä taivasta vasten. Nautimme kylän kauneudesta kävelykierroksella ennen paluuta Malagaan. Retki tulee varata etukäteen. Retken toteutuminen edellyttää min. 10 osallistujaa. Retki tehdään 7. matkapäivänä.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Malaga - Granada

Lähdemme Finnairin lennolla Helsingistä kello 06.00 kohti Malagaa, jonne saavumme 09:45. Bussi ja suomenkielinen opas ovat kentällä vastassa Matkapojat-kyltin kanssa. Kentältä jatkamme matkaa kohti Granadan kaupunkia. Matkan varrella nautimme kahvit ja pientä purtavaa. Granadaan saavuttuamme nautimme yhdessä lounaan ja majoitumme hotelliin. Lepotauon jälkeen teemme kävelykierroksen Granadan kaupungissa oppaan johdolla.


Granadan tarunomainen kaupunki on vilkas ja nuorekas vaikkakin vanhoissa kulisseissa. Kaupungissa sijaitsee Espanjan yksi vanhimmista ja suurimmista yliopistoista. Unescon maailmanperintökohteet Albaicin maurilaiskortteli sekä mystinen Alhambran linnoitus kätkevät sisäänsä tärkeän osan Espanjan värikästä historiaa. Albaicin korttelin mutkittelevat kujat johdattavat meidät upealle näköalapaikalle ylhäälle kukkulalle, josta on hienot näkymät Alhambran palatsiin.

Yöpyminen: Hotel Monasterio de los Basilios

2. matkapäivä, Granada

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen tutustumme tarkemmin Granadan kaupunkiin bussilla ja jalan. Kaupunkikierroksen jälkeen on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Alhambran palatsikaupunkiin oppaan kanssa. Tämä retki tulee varata viimeistään 3 kk ennen matkan alkua.

Yöpyminen: Hotel Monasterio de los Basilios

3. matkapäivä, Granada - Cordoba - Sevilla

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Cordoban kaupunkiin. Cordoba tunnetaan kukkasin koristelluista sisäpihoistaan ja Cordoban sokkeloinen vanhakaupunki, sekä huikean suuri moskeija-katedraali, jossa vierailemme, on yksi koko Espanjan näyttävimmistä Unescon maailmanperintökohteista. Goottikansojen arkkitehtuuri ennen islamilaisten tuloa Espanjaan näkyy vielä selvästi rakennuksessa. Katedraalista löytyy 1000 pylvästä ja nämä muodostavat ikään kuin tiheän puna-valkoraidallisen metsän. Nautimme yhdessä lounaan perinteisessä andalusialaisessa ravintolassa, jonka jälkeen jatkamme kohti Sevillan kaupunkia. Sevillassa majoittuminen hotelliin ja vapaata aikaa.

Yöpyminen: Hotel Don Paco

4. matkapäivä, Sevilla - el Puerto de Santa Maria

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen tutustumme Sevillaan, upeaan kulttuuria ja perinteitä uhkuvaan kaupunkiin.Sevilla on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä kaupunki, jonka historiallinen kulttuuriperintö on yksinkertaisesti vaikuttava. Roomalaiset, länsigootit ja arabit, ovat asuttaneet kaupunkia historian saatossa, ja jättäneet sen arkkitehtuuriin oman, persoonallisen jälkensä. Harvat espanjalaiset kaupungit voivat ylpeillä samasta määrästä historiaa, monumentteja, vehreitä puistoja ja eloisia aukioita kuin Sevilla. Tutustumme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan katedraaliin. Maailman suurin goottilainen katedraali, josta löytyy myös Kolumbuksen hautakammio; maurilaisten vallan ajalta peräisin oleva upea Alcázarin kuninkaallinen palatsi puutarhoineen ja Intioiden arkisto, jossa säilytetään mm. Kolumbuksen päiväkirjaa, kuuluvat kaikki Unescon maailmanperintökohteisiin. Sevillan historiallinen keskusta, Barrio de Santa Cruz, on sokkeloisten katujen, kauniiden rakennusten ja kukkien koristamien aukioiden muodostama entinen juutalaiskortteli, joen varrelta avautuva pittoreski Trianan kaupunginosa sekä lukuisat muut kaupungin viehättävät alueet suorastaan kutsuvat matkaajaa kävelemään kiireettömästi pitkin kauniita, appelsiinipuiden reunustamia katuja. Kaupunkikierroksen jälkeen omakustanteinen lounas, jonka jälkeen matkamme jatkuu kohti Puerto de Santa Marian kaupunkia. Yhteinen illallinen hotellissa.

Yöpyminen: Hotel Monasterio de San Miguel

5. matkapäivä, Puerto de Santa Maria - Jerez

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen teemme kierroksen Puerto de Santa Marian kaupungissa ennen lähtöä Jereziin. Jerez de la Frontera on kuuluista viineistä, hevosista ja flamencosta. Jerezin historiallinen keskusta on tärkeä historiallinen ja kulttuurinen kohde. Kaupungista löytyy vieretysten rakennuksia, jotka ovat olleet Jerezin aristokraattien omistuksessa, sekä tyypillisiä andalusialaisia taloja. Jerezin vuosittainen hevostapahtuma on kansainvälisesti tunnettu. Kaikki tämä on höystetty Jerezin omalla Sherry- viinituotannolla ja herkullisella andalusialaisella keittiöllä.


Kaupunkikierroksen jälkeen vierailemme Tio Pepen viinitilalla, joka on yksi maailman tunnetuimmista sherryn tuottajista. Tilalla pääsemme maistelemaan Tio Pepen sherry-viinejä ja tapaksia.Matkamme jatkuu kohti Rondaa, jossa teemme kierroksen historiallisessa kaupungissa, josta on kauniit näkymät vuoristoon ja Tajojoen halkomiin rotkoihin. Rondan  vuoristokaupunki on Espanjan vanhimpia kaupunkeja ja se tunnetaan erityisesti Espanjan vanhimmasta härkätaisteluareenasta. Kaupunki sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sisämaan vuoristossa reilun 700 metrin korkeudessa, jossa se on levittäytynyt Tajo-joen muodostaman rotkon molemmin puolin. Rotkon ylittävät kolme siltaa yhdistävät uudenkaupungin ja Vanhankaupungin. Silloista kaunein on jo 1700-luvun lopulla rakennettu Puente Nuevo (Uusi silta). Kaupunkikierroksen jälkeen majoitumme hotelliin Rondassa.

Yöpyminen: Hotel Maestranza

6. matkapäivä, Ronda - Malaga

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen jatkamme matkaa kohti Malagaa. Malagan vanhankaupungin kiehtovat kadut ja terassit, lukuisat bodegat ja rikas ruokakulttuuri muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Andalusialaisen perinnekulttuurin sekä useiden taidemuseoiden tarjonnan avulla kaupunki on myös kohonnut maailman kiinnostavimpien kulttuurikaupunkien kärkisijoille. Tutustumme kaupunkiin kaupunkikiertoajelulla sekä jalan. Kaupunkikierroksen aikana näemme Malagan tärkeimpiä nähtävyyksiä, ja saamme oppaalta paljon hyvää tietoa kohteesta. Tutustumme mm. korkealla kukkulalla sijaitsevaan vanhaan arabien linnoitukseen, Alcazabaan, josta avautuvat kauniit näkymät alas kaupunkiin ja merelle, antiikin Rooman ajoilta peräisin olevan teatterin raunioihin. Näemme myös Malagan historiallisen katedraaliin ja vierailemme Malagan vanhimmassa bodegassa. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan viehättävässä ravintolassa Malagan vanhassakaupungissa. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppuilta omaa aikaa.

Yöpyminen: Hotel Don Curro

7. matkapäivä, Malaga

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen vapaa päivä tai mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Nerjaan ja Frigilianaan. Retki tulee varata etukäteen.

Yöpyminen: Hotel Don Curro

8. matkapäivä, Malaga - Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen uloskirjautuminen hotellista ja kuljetus Malagan lentokentälle oppaan kanssa. Lento Malagasta lähtee klo 10:35 ja saapuu klo 16:10.


Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display