Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Hehkuvat suosikit

Bordeaux

Bordeaux

Lähtöpäivät:

2.7. ja 6.8.2019

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1299€

Bordeaux

alk. 1299 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Bordeaux

Bordeaux'n kaupunki Ranskan lounaisrannikolla tarjoaa matkailijalle upeita maisemia, historian havinaa sekä ruokaa ja viinikulttuuria. Port of the Moon, eli Garonne-joen ranta yhdessä tyylikkään Place de la Boursen aukion kanssa kuuluvat Unescon maailmanperintökohteiden listalle, ja koko historiallinen keskusta jatkaa samaa upeaa tyyliä. Kävelykadun varrella ja sivukaduilla on toinen toistaan ihastuttavamman näköisiä ravintoloita, ja Bordeaux'ssa voit nauttia paikallisia herkkuja upean arkkitehtuurin ympäröimänä. Teemme päiväretken viinialueelle Saint-Émilionin ihastuttavaan kaupunkiin ja vierailemme myös viinitilalla maistelemassa alueelle tyypillisiä viinejä. 


Saint-Émilion

Saint-Émilionin tunnelmallinen kaupunki lukuisine viinitiloineen on ehdoton päiväretkikohde kaikille Bordeaux'n kävijöille. Saint-Émilion on tunnettu viinialueena ja kaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungin keskusta on rakentunut amfiteatterin muotoon reunojen ollessa selkeästi keskustaa korkeammalla, joten sen reunamilta aukeaa myös hienot näkymät kaupungin ja sitä ympäröimien viinialueiden ylle. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat 1100-luvulla rakennettu monoliittikirkko, joka tunnetaan maanalaisista osioistaan.


Château Carsin -viinitila

Miltä tuntuu omistaa viinitila yhdessä maailman arvostetuimmista viinialueista ja valmistaa siellä laatuviinejä? Bordeaux'n vehreinä kumpuilevien maisemien kätköstä löytyy suomalaisomisteinen viinitila Château Carsin, jossa pääsemme tutustumaan viininviljelyn- ja valmistuksen arkeen ainutlaatuisissa puitteissa.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Bordeaux--Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Turistivero hotelleissa
  • Ateriat: 2 lounasta ruokajuomineen
  • Bordeaux' ja Saint-Émilionin kaupunkikierrokset
  • Vierailu Chateau Carsin -viinitilalla ja maistiaiset
  • Illallisristeily Bordeaux'ssa ruokajuomineen
  • Tutustuminen Saint-Émilionin monoliittikirkkoon, kappeliin ja katakombeihin
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Ranskassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Bordeaux 07:15 - 09:50

Bordeaux - Helsinki 10:20 - 14:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 300€

Viinimuseo

Lisämaksulliset retket

Hinta 25€ /hlö

Kuva retkestä

Viinimuseo

Matkan 3. päivänä on mahdollisuus lähteä opastetulle kierrokselle Bordeaux’n keskustassa sijaitsevaan Musée du Vin et Négoce de Bordeaux’hon, eli historiallisessa rakennuksessa aikanaan sijainneeseen viinivarastoon rakennettuun viinimuseoon, jossa tutustumme viininvalmistuksen ja viinikaupan historiaan museon oman oppaan johdolla. Kierros päättyy ohjattuun viini-tastingiin, jonka aikana viininmaistannan salat tulevat tutuiksi. Retkellä on mukana suomenkielinen opas. Retki toteutetaan aamupäivällä ja museovierailun jälkeen loppupäivä on omaa aikaa kaupunkiin tutustumiseen ja ostoksille. Retki tulee varata viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua. Retken toteutuminen vaatii vähintään 5 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Bordeaux

Finnairin lento lähtee klo 07:15 kohti Bordeaux'ta, jonne saavumme klo 09:50. Opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Jatkamme matkaa kohti Bordeaux'n keskustaa, johon tutustumme kaupunkikierroksella. Osa kierroksesta tehdään jalan. Päivän kohteena on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Port de la Lune eli Kuun satamaksi kutsuttu Bordeaux’n alue, joka muodostaa Garonne-joen juoksua seuraten kuunsirpin muotoisen – Bordeaux’n vaakunassakin kuvatun – alueen. Eleganttien rakennusten reunustamat tyylikkäät kadut johtavat monumentaalisille aukioille, kuten Place de la Comédielle josta löytyy uusiklassista tyylisuuntaa edustava teatterirakennus Grand Théatre, sekä joenvarrella sijaitsevalle Bordeaux’n tunnusmerkkinä tunnetulle Place de la Bourse-aukiolle, jossa sijaitsee ylellinen Palais de la Bourse. Mahtipontisessa palatsissa sijaitsi aikanaan Bordeaux’n pörssi.  Palatsin etualalla sijaitsee maailman suurin “vesipeili”, joka heijastaa sitä ympäröivän palatsin aivan uuteen ulottuvuuteen. Tutuiksi tulevat myös Sainte-Catherinen ostoskatu, joka yhdistää Place de la Victoire-aukion ja Comédie-aukion, sekä Quinconces-aukio, jota dominoi näyttävä Girondins-monumentti suihkulähteineen. Monumentti pystytettiin Ranskan vallankumouksen aikana mestatuille girondistipuolueen jäsenille.  Bordeaux’sta löytyy yllättäen myös pittoreskien pikkukatujen värittämä keskiaikainen Saint-Pierren kaupunginosa, jonka goottilainen Saint-Andrés’n katedraali, Sainte-Croix romaanista tyylisuuntaa edustava kirkko, ja aikanaan kaupungin keskiaikaisiin muureihin rakennettu Kaarle VIII:lle omistettu Cailhau-portti kuuluvat Bordeaux’ssa ehdottomasti nähtäviin kohteisiin. Kaupunkikierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan ja majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hotelliin. Loppupäivä on vapaata aikaa.

2. matkapäivä, viinitila Château Carsin - Saint-Émilion

Bordeaux on tunnettua viinintuotantoaluetta, ja paikalliset viinit ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Bordeaux'n vehreinä kumpuilevien maisemien kätköistä löytyy suomalaisomisteisen viinitila, Château Carsin, jossa pääsemme tutustumaan viininviljelyn- ja valmistuksen arkeen ainutlaatuisissa puitteissa. Teemme alkuun opastetun kierroksen tilalla, viinitarhoissa ja -kellareissa, jonka jälkeen nautimme kolmen ruokalajin maalaislounaan tilan omien viinien kyydittäminä. Ruokailun yhteydessä tilan omistajat kertovat myös tarkemmin oista viineistään ja niiden ominaisuuksista.


Bordeaux’n seudulla valmistetaan eri rypälelajikkeista maailman laadukkaimpina tunnettuja puna- ja valkoviinejä. Bordeaux’n merkittävimmät viininviljelysalueet ovat Médoc, Saint-Émilion, Pomerol ja Graves. Päiväretken toisena kohteenamme on Saint-Émilionin viehättävä keskiaikainen kaupunki ja sitä ympäröivät viiniviljelmät vain 35 km:n päässä Bordeaux’sta. Kokonaisuus on kuin maalauksesta, ja juuri ainutlaatuisten maisemiensa ja rikkaan kulttuuriperintönsä ansiosta Saint-Émilion on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Jo muinaiset roomalaiset viljelivät alueella viiniä, mutta kaupungin sijainti Santiago de Compostelan-pyhiinvaellusreitillä takasi sen kukoistuksen keskiajalla, jolloin sinne rakennettiin lukuisia kirkkoja, luostareita sekä taloja kasvavan kaupungin houkuttelemille asukkaille. Näin muodostui jyrkkien ja kapeina mutkittelevien katujen verkosto, jota pitkin kävellessä kaupungin pitkä historia on elävästi läsnä.Saint-Émilionin todellinen helmi on kuitenkin laaja maanalainen maailma. Sieltä löytyy mm. kalkkikiveen kaiverrettu Euroopan suurin monoliittikirkko, jonka juurien arvellaan juontaneen 700-luvulla eläneen Émilion-munkin luolamaisesta rukouspaikasta. Vierailun aikana näemme myös Trinité kappelin keskiaikaisine maalauksineen sekä kirkon katakombit eli maanalaiset hautakäytävät. Iltapäivällä palaamme takaisin Bordeaux'n ja loppupäivä on varattu omatoimiseen kaupunkiin tutustumiselle.

3. matkapäivä, Bordeaux

Aamiainen hotellissa. Matkamme kolmantena päivänä on vapaata aikaa nauttia Bordeaux’n monipuolisesta tarjonnasta. Voit myös varata etukäteen lisämaksullisen retken Bordeaux'n  keskustassa sijaitsevaan Musée du Vin et Négoce de Bordeaux’hon, eli historiallisessa rakennuksessa aikanaan sijainneeseen viinivarastoon rakennettuun viinimuseoon, jossa tutustumme viininvalmistuksen ja viinikaupan historiaan museon oman oppaan johdolla. Kierros päättyy ohjattuun viini-tastingiin, jonka aikana viininmaistannan salat tulevat tutuiksi. Retkellä on mukana suomenkielinen opas ja retki tulee varata etukäteen. Museovierailun jälkeen loppupäivää omaa aikaa kaupunkiin tai lähiseutuun tutustumiseen ja ostoksille.

4. matkapäivä, Bordeaux

Aamiainen hotellissa. Tänään on vapaata aikaa nauttia Bordeaux’n monipuolisesta tarjonnasta. Kaupungista löytyy useita kiinnostavia museoita, vehreitä puistoja, kattavat ostosmahdollisuudet, kutsuvia terasseja ja ravintoloita sekä tietysti itse kaupunki erilaisine kaupunginosineen, joiden tunnelmasta pääsee parhaiten nauttimaan katuja ja joenvarsia pitkin kiireettä käyskentelemällä.   

Ilta huipentuu ikimuistoiseen illallisristeilyyn Garonne-joella. Illan pimetessä upeasti valaistu joenranta kauniine rakennuksineen on yksi Euroopan ihastuttavimmista jokinäkymistä. Kahden tunnin mittaisen risteilyn aikana nautimme kauden parhaista raaka-aineista valmistetun juhlaillallisen ruokajuomineen, samalla Bordeaux’n tunnelmallisesta kesäillasta nautiskellen. 


5. matkapäivä, Bordeaux - Helsinki

Aikaisen aamiaisen jälkeen tilausbussikuljetus Bordeaux’n lentokentälle, josta Finnairin suora lento lähtee kello 10:20. Saapuminen Helsinkiin klo 14:50.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display