Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Kiertomatka Englannin Cornwalliin

Cornwall - Englannin vehreä maaseutu

Lähtöpäivät:

29.9.2019

Matkan kesto:

7 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Matka on loppuunmyyty. Kysy lisäpaikkoja myyntipalvelustamme p. 010-2323200.


Cornwall

Cornwallin kiehtova kreivikunta, Iso-Britannian läntisin kärki tarjoaa muinaisia tinakaivoksia, upeita rantoja ja pittoreskeja pikkukyliä. Maiseman ja kulttuurin lisäksi matka tarjoaa irtautumisen kiireestä ja melusta!

Alue erottuu kulttuuriltaan muusta Englannista kelttiläisen historiansa johdosta. Cornwallin tarjoaa matkailijalle lukuisia upeita käyntikohteita, kuten manner-Englannin läntisin kohta Land´s End, yhden naisen elämäntyö Minack theatre, joka on rantakallioon rakennettu amfiteatteri sekä St. Ives, jonka miellyttävä ilmasto, hiekkarannat ja kaupungin ilmapiiri houkuttelevat niin turisteja kuin taiteilijoitakin. Matkan aikana näemme vehreitä maisemia, jylhiä rantakallioita sekä pääsemme maistamaan alueelle tyypillisiä ruokia.


Falmouth

Tällä matkalla majoitumme Falmouthiin, joka on reilun 20 000 asukkaan satamakaupunki Englannin etelärannikolla. Kaupungissa on maailman kolmanneksi suurin luonnonsatama sekä upea merenkulkumuseo.

Taiteilijat kautta aikojen ovat ihastuneet Falmouthiin sen ilmanpiirin ja maisemien vuoksi.


Vinkki Poldark TV-sarjan ystäville!

Tällä matkalla käydään useassa sarjassa esiintyneessä paikassa.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Lontoo-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 1 lounas, 4 illallista
  • Kävelykierrokset: Exeter, Falmouth ja Iminster
  • Tutustumiskohteet: Lost Garden of Heligan, Charlestown, Lanhydrock House, St Mawes
  • Tutustumiskohteet: St Michael´s Mount, Land´s End, Minack Theather, Wheal Coates -kaivos
  • Tutustumiskohteet: St Ives, Port Isaac, Tintagelin linna, Clovelly ja Salisbury
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Englannissa kello on 2h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Lontoo 08:00 - 09:10

Lontoo - Helsinki 18:10 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 210 €

Asiakkaat suosittelevat

Hotelli Falmouth oli todella hyvä: ateriat, sijainti meren rannalla ja siisteys. Päiväretket olivat mielenkiintoisia ja opas loistava! Bussikuljettaja oli miellyttävä ja avulias.

Suosittelen matkaa varsinkin Poldark-sarjaa seuranneille. Mielenkiintoisia käyntikohteita, ihana hotelli ja aivan loistava opas!

Oppaalle haluan lähettää vielä lämpimät kiitokset upeasta matkasta! Tämä oli näin valtavan helppoa meille kun kaikki oli ajateltu etukäteen ja retket ja ruokailut myös maksettu etukäteen.

Cornwall oli aivan loistava matkakohde ja ohjelma oli hyvin suunniteltu, maisemat olivat todella upeat! Hotellilla oli hyvä sijainti, huoneet olivat mukavat ja siistit sekä ruoka oli hyvää.

Opas oli aivan loistava kaikin tavoin ! Oli mielenkiintoista kuunnella juttuja Englannista ja retkikohteista, kirjoista ja kirjailijoista, yms. Kokonaisuutena retkiohjelma oli 10+.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Lontoo-Exeter

Finnairin lento lähtee klo 8:00 kohti Lontoota, jonne saavumme klo 9:10 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Heti saavuttuamme lähdemme kohti Cornwallia. Pysähdymme matkan varrella ensin perinteiselle pubilounaalle ihanaan vanhaan pubiin, Wiltshiren maakunnassa. Ensimmäisen yön yövymme Devonin läänissä, roomalaisten perustamassa Exeterissä, jonne saavumme illansuussa. Majoittumisen jälkeen teemme pienen kävelykierroksen kaupungin kauniissa keskustassa. Keskustan kaunis katedraaliaukio on loistava esimerkki 1700- ja 1800-lukujen arkkitehtuurista. Lähettyvillä on hyvä valikoima pubeja ja ravintoloita, joissa voi nauttia kierroksen päätteeksi omatoimisen illallisen.
Yöpyminen: Mercure Rougemont hotel, Exeter

2. matkapäivä, Lanhydrock House-Charlestown-Lost Gardens

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti etelää. Ensimmäinen pysähdys Lanhydrock House– kartanossa, Bodminin kupeessa. Tässä viehättävässä, alun perin 1800-luvulla rakennetussa kartanossa vieras tuntee olevansa 1910-luvun Englannissa. Pääset kulkemaan mm. keittiötilojen, salien ja makuuhuoneiden läpi sekä tutustumaan kartanon pieneen kappeliin. Matkamme jatkuu Charlestownin viehättävään entisöityyn 1700-luvun satamaan, joka esittää Falmouthin satamaa Suomessakin Ylellä esitetyssä Poldark-sarjassa. Charlestownissa on paljon pubeja ja kahviloita, joissa voit käydä nauttimassa teetä, olutta tai skonsseja ja hilloa.
Matkamme jatkuu vielä Lost Garden of Heligan-puutarhaan, joka on ollut Tremayne perheen kotipuutarha jo yli 400 vuotta. Tämä lähes mystinen puutarha on vertaansa vailla; siellä voit kuvitella käveleväsi satumaassa tai viidakossa. Illansuussa majoittuminen ihastuttavaan, Atlannin rannalla sijaitsevaan hotelliimme. Yhteinen illallinen hotellissa.
Yöpyminen: The Falmouth Hotel, Falmouth

3. matkapäivä, Falmouth-St Mawes-Falmouth

Aamiainen hotellissa. Päivä alkaa rauhallisesti tutustuen Falmouthiin kävellen oppaan johdolla. Tämä vilkas pikkukaupunki tunnetaan syvävesisatamastaan sekä monien historiallisten purjehdustaivalten aloituspaikkana ja/tai maaliviivana. Tutustumisen jälkeen hetki omaa aikaa tehdä ostoksia, käydä kahvilla, tutustua vaikkapa merenkulkumuseoon, Pendennisin linnaan tai Falmouthin taidemuseoon. Kierroksen jälkeen omaa aikaa. Iltapäivällä nousemme laivaan, joka vie meidät St Mawesin kylään. Tästä pienestä kalastajakylästä on kehittynyt supersuosittu lomakohde, joka on myös kuninkaallisten suosiossa. Kylää on käytetty monien TV-sarjojen ja filmien kuvauksissa. Hotelliimme palaamme illansuussa. Yhteinen illallinen.
Yöpyminen: The Falmouth Hotel, Falmouth

4. matkapäivä, St Michael´s-Land´s End-Minack Theatre

Aamiainen hotellissa. Aamun vietämme tutustumalla St Michael´s Mount saarekkeeseen Marazionin kupeessa. Tämä saareke kuuluu National Trust -säätiölle ja on koti 35 asukkaalle. Saarelle pääsee graniittipolkua pitkin laskuveden aikana. Nousuveden sattuessa, on noustava "meritraktoriin", jonka kyydissä pääsee perille kuivin jaloin. Saarekkeen linna on St Aubynin "paroniperheen" koti. Tutustuminen tähän kauniin puutarhan ympäröivään linnaan. Täältä matka jatkuu kohti saarivaltion läntisintä kärkeä, Land´s Endia. Täällä ehdit ottamaan ikimuistoisia kuvia aaltojen pauhatessa kallioihin. Ennen valokuvaustaukoa pysähdymme myös fantastisessa Minack Teatterissa. Tämä rantakallioon rakennettu amphiteatteri saa taustakseen sinisen meren. Istu kivipenkille nauttmaan Atlantin äänistä ja tuoksuista. Pidämme pienen lounastauon, jolloin voit ostaa vaikkapa Cornish Pasty´n, aidon kaivosmiesten lounaan. Hotelliin palaamme illansuussa, jonka jälkeen yhteinen illallinen.
Yöpyminen: The Falmouth Hotel, Falmouth

5. matkapäivä, Falmouth-Wheal Coates-St. Ives-Falmouth

Aamiaisen jälkeen ajamme St Agnesin niemimaalle, jossa sijaitsee kuuluisa Wheal Coates -kaivos. Kuparia ja tinaa on louhittu Cornwallissa aina bronssiajalta asti. Nämä maisemat ovat tuttuja Suomessakin esitettävästä Poldark tv-sarjasta. Teemme kävelykierroksen rantakallioilla (hyvät kengät mukaan, ei sovellu liikuntarajoitteisille).
Iltapäivällä pysähdymme ihanassa St Ivesin kylässä, joka on Cornwallin ehkä suosituin ja tunnetuin taiteilijayhdyskunta. Helena Schfjerfbeck maalasi Toipilas-taulun St Ivesissä. Hetki omaa aikaa, jolloin voit käydä vaikkapa Tate Modern -museossa tai Barbra Hebworthin veistospuutarhassa. Hotelliin palaamme illansuussa, jonka jälkeen yhteinen illallinen.
Yöpyminen: The Falmouth Hotel, Falmouth

6. matkapäivä, Port Isaac-Tintagel Castle-Clovelly-Ilminster

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat mukaan ja lähdemme kohti Ilminsteriä. Aluksi vierailemme Port Isaacin kylässä, jossa kuvattiin suosittua Doc Martin tv-sarjaa. Kävelemme yhdessä kylään, jossa voi ottaa valokuvia vaikkapa itse Doc Martinin talon edestä. Kylässä on muutama teehuoneita ja pikkukauppoja, joissa voi tehdä pikaisesti ostoksia.
Port Isaacista matkamme jatkuu Kuningas Artturin jalanjäljissä kohti Tintagelin kylään, jossa vierailemme ”Artturin linnan” raunioilla. Tintagelin Castlen rakennutti Richard, Cornwallin ensimmäinen jaarli 1200-luvulla. Ennen majoittumista vierailemme vielä ihanassa Clovellyn kylässä. Tämä rantakalliossa sijaitseva, yksityisomistuksessa oleva kylä on vertaansa vailla. Kuulemme kylän historiasta ja siitä millaista elämä nykyisin kylässä on. Illansuussa saapuminen hotelliin Ilminsterissä.
Huom! Paljon kävelyä jyrkässä maastossa. Hyvät kengät mukaan, ei sovellu liikuntaesteisille.
Yöpyminen: Best Western Shrubbery Hotel, Ilminster

7. matkapäivä, Ilminster-Salisbury-Lontoo-Helsinki

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä lähdemme kohti Lontoota. Matkalla pysähdymme Salisburyn kaupungissa. Tämä keskiaikainen, 40 000 asukkaan katederaalikaupunki on hyvin perinetinen englantilainen niin arkkitehtuuriltaan kuin väestörakenteeltaan. Teemme pienen kävelykierroksen, jonka jälkeen voi omatoimisesti käydä esim. kaupungin hienossa katederaalissa tai Mompesson House -kaupunkikartanossa. Täällä kuvattiin Jane Austenin Ylpeys ja Ennakkoluulo -elokuvaa. Kaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet viime hetken tuliaisostoksiin. Matka jatkuu kohti lentokenttää (ajoaika n. 2h), josta Norwegianin lento lähtee klo 18:05 ja saapuu Helsinkiin klo 23:00.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.