Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Kiertomatka Pohjois-Irlantiin

Pohjois-Irlannin ihmeet

Lähtöpäivät:

27.9.2020

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1259€

Pohjois-Irlannin ihmeet

alk. 1259 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlanti valloittaa matkailijan vieraanvaraisuudellaan ja vaihtelevalla luonnollaan. Koe Giant's Causewayn rannikko jyrkkine kallioineen ja Belfastin mielenkiintoinen kaupunki, Titanic-näyttelyä unohtamatta!


Belfast ja Titanic-näyttely

Noin 270 000 asukkaan Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki, jonka läpi virtaa Lagan-joki. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina, myös Titanic rakennettiin aikanaan täällä. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, Laganside-rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta. Tutustumme Titanic-näyttelyyn, joka avattiin Belfastiin tasan 100 vuotta laivan traagisen uppoamisen jälkeen. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, maailman kuuluisimman aluksen rakentaminen, neitsytmatka ja uppoaminen.


Giant's Causeway

Nautimme Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista ja käymme mahtavalla Giant’s Causewaylla, joka on luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Tarun mukaan nämä erikoiset basalttipylväät ovat peräisin Finn McCool -nimisen jättiläisen rakentamasta Skotlantiin vievästä tiestä. Täällä pääsemme ihailemaan maisemia sekä tutustumaan erikoisiin kiviin ja luontoon. Giant’s Causewaylta siirrymme henkeäsalpaavan kauniille Carrick-a-Rede -riippusillalle. Siltaa pitkin voi kulkea pienelle saarelle, jonne kalastajatkin aikoinaan kulkivat. Noin 20 metrin pituinen riippusilta sijaitsee 30 metrin korkeudessa meren pinnasta. Täällä uskaliaat voivat kulkea sillan yli ja nauttia upeista merimaisemista.


Mount Stewart -kartano ja Downpatrickin kylä

Vierailemme upeassa Londonderry-suvun omistamassa Mount Stewart -kartanossa, joka on restauroitu vuonna 2015. Kartanon puutarha on yksi Pohjois-Irlannin viehättävimmistä nähtävyyksistä ja sieltä on upeat näköalat Stranford Lough -lahdelle. Tutustumme myös Downpatrickin kylään, jossa Irlannin kansallispyhimys Pyhä Patrick aikoinaan vaikutti. Kylässä on myös Saint Patrick -keskus, joka on rakennettu pyhimyksen muistolle, ja jossa on mielenkiintoista tietoa Irlannin varhaiskeskiajasta. Keskuksen vieressä on Down Cathedral -kirkko, jonka alueella olevan suuren hautakiven uskotaan kuuluvan Pyhälle Patrickille.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • 2 lounasta ja 2 illallista
 • Belfastin kaupunkikierros
 • Vierailut Titanic-museossa, Bushmills-viskitislaamossa ja Mount Steward -kartanossa
 • Vierailut St Patrick's Centre- ja Battle of Boyne -keskuksissa
 • Retki Antrimin rannikolle (Giant's Causeway)
 • Lauttamatka Stangfordin kylään
 • Tutustumiset Downpatrick ja Hillsborough kyliin
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Aikataulu / Finnair.
Ajat ovat paikallista aikaa. Irlannissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Dublin 08:15 - 09:30

Dublin - Helsinki 18:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Dublin - Hillsborough - Belfast

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:15 kohti Dublinia, jonne saavumme klo 09:30 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa Dublinin lentokentällä. Lähdemme kohti Pohjois-Irlannin pääkaupunkia Belfastia, jonne on matkaa vajaa pari tuntia. Matkan varrella pysähdymme tutustumaan Hillsboroughn kylään, jossa Ison-Britannian Pohjois-Irlannin pääsihteeri asuu historiallisessa Hillsborough Caste -linnassa. Tutustumme kylään ja sen historiaan. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin Belfastissa ja yhteinen tervetuloillallinen hotellin ravintolassa.

2. matkapäivä, Belfast

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan n. 270 000 asukkaan Belfastiin, jonka läpi virtaa Lagan-joki. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina, myös Titanic rakennettiin aikanaan täällä. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, Laganside-rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta. Tutustumme Titanic-näyttelyyn, joka avattiin Belfastiin tasan 100 vuotta laivan traagisen uppoamisen jälkeen. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, maailman kuuluisimman aluksen rakentaminen, neitsytmatka ja uppoaminen. Loppupäivä aikaa tutustua Belfastiin omatoimisesti.

3. matkapäivä, Bushmills - Giant's Causeway

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Päivän aikana nautimme Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista. Lähdemme meren tuntumassa kiemurtelevaa tietä pitkin kohti pohjoista ja Bushmillsin kylää. Ensimmäiseksi saavumme The Bushmills Distillery -viskimuseoon, jossa tutustumme Bushmills viskiin ja nautimme maistiaiset. Yhteisen lounaan jälkeen matkamme jatkuu, Giant’s Causeway, jättiläisen portaille. Mahtava Giant’s Causeway Antrimin rannikolla on luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Tarun mukaan paikka on Fionn mac Cumhaill nimisen jättiläisen rakentama. Täällä pääsemme ihailemaan maisemia sekä tutustumaan erikoisiin kiviin ja luontoon. Giant’s Causewaylta siirrymme henkeäsalpaavan kauniille Carrick-a-Rede -riippusillalle. Siltaa pitkin voi kulkea pienelle saarelle, jonne kalastajatkin aikoinaan kulkivat. Noin 20 metrin pituinen riippusilta sijaitsee 30 metrin korkeudessa meren pinnasta. Täällä uskaliaat voivat kulkea sillan yli ja nauttia upeista merimaisemista. Alkuillasta paluu takaisin Belfastiin.

4. matkapäivä, Mount Stewart - Stangford - Downpatrick

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle kauniin Stranford lahden ympäri. Vierailemme upeassa Londonderry-suvun omistamassa Mount Stewart -kartanossa, joka on restauroitu vuonna 2015. Kartanon puutarha on yksi Pohjois-Irlannin viehättävimmistä nähtävyyksistä ja sieltä on upeat näköalat Stranford Lough -lahdelle. Täältä matkamme jatkuu kohti Portaferryn satamaa, josta teemme lyhyen lauttamatkan Stangfordin kylään. Maisemat täällä ovat kuvankauniit!  Iltapäivällä tutustumme vielä Downpatrickin kylään, jossa Irlannin kansallispyhimys Pyhä Patrick aikoinaan vaikutti. Kylässä on myös Saint Patrick -keskus, joka on rakennettu pyhimyksen muistolle, ja jossa on mielenkiintoista tietoa Irlannin varhaiskeskiajasta. Keskuksen vieressä on Down Cathedral -kirkko, jonka alueella olevan suuren hautakiven uskotaan kuuluvan Pyhälle Patrickille. Illaksi palaamme takaisin Belfastiin. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

5. matkapäivä, Belfast - Dublin - Helsinki

Irlantilaisen aamiainen hotellissa ja aamupäivä vapaata aikaa. Puolen päivän aikaan suuntaamme kohti Battle of Boyne -keskusta, jossa saamme kuulla yhdestä Irlannin merkittävimmistä vapaustaisteluista vuodelta 1690. Taistelussa olivat vastakkain kuningas Jaakko II ja hänen vävypoikansa William III. Williamin armeijassa oli 36000 sotilasta ja valtaa puolustavassa jakobiittiarmeijassa vain 25000. Tässä suurimmassa Irlannin saarella käydyssä taistelussa oli pelissä Ison-Britannian kruunun lisäksi Ranskan mahti Euroopassa ja uskontojen taistelu Irlannissa. Alueella voi kulkea entisillä taistelumailla ja kartanossa on myös kaunis puutarha. Yhteisen lounaan nautimme vielä ennen lentokentälle menoa. Finnairin lento lähtee klo 18:05. Helsinkiin saavumme klo 23:05.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.