Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Linnojen lumoa

Kiertomatka Walesiin

Wales

Lähtöpäivät:

Tulossa 2021

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Walesiin

Linnojen ja lampaiden Wales tarjoaa matkailijalle silmänkantamattomiin vihreitä laaksoja, komeita linnoja,

koskemattomia rantoja ja iloisia ihmisiä. Tämä pitkän historian omaava maa, on nopeasta kehityksestä
huolimatta säilyttänyt omaleimaisuutensa. Tällä matkalla sukellamme sisään eteläisen Walesin historiaan, näemme upeita maisemia ja jylhiä rantakallioita. Tutustumme Walesin pääkaupunkiin, Cardiffiin, teemme veneretken Ramsey Island -saarelle, nautimme Tenby´n rauhallisesti tunnelmasta, maistelemme viinejä ja juustoja sekä näemme Pentre Ifanin kivikautisen paasikammion.

Cardiff

Cardiff, Walesin kompakti pääkaupunki on sekoitus uutta ja vanhaa. Kaupungin pitkät kauppakadut ja -kujat ovat upeita viktorianaikaisella tyylillä rakennettuja. Lukuisten ostosmahdollisuuksien lisäksi kaupunki tarjoaa mm. museoita ja jokaisen kävijän on käytävä katsomassa Cardiffin linna. Tämä goottilaistyylinen linna on rakennettu normanni- ja roomalaisraunioiden päälle. Alkuperäisen linnoituksen muurien jäänteitä on nähtävillä vielä tänäkin päivänä. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, joten kaupunkiin tutustuminen kävellen on helppoa.

Cardiff on aiemmin toiminut hiilisatamana ja kaupungin satama-alue on edelleen vilkas. Nykyisin alueella on paljon muuta toimintaa sekä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja.


Tenby

Ihana merenrantakaupunki, joka sijaintinsa vuoksi oli tärkeä kauppapaikka Britannialle. Nykyisin se on enemmänkin suosittu lomakohde pehmeähiekkaisine rantoineen. Täällä vuoroveden kokee oikeaan aikaan kirjaimellisesti, kun satama-allas "tyhjenee" vedestä ja veneet lojuvat hiekalla. Nauti puhtaasta meri-ilmasta rantakaduilla kävellen. Tällä matkalla teemme veneretken Tenbyn edustalla olevalle Caldeym saarelle, joka on edelleen munkkien omistuksessa. Saaren pittoreski luostari hallitsee saarta.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.

--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Lontoo-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 4 lounasta, 1 päivällinen, 1 perinteinen iltapäivätee
  • Kaupunki-/kävelykierrokset: Cardiff, Tenby
  • Tutustumiset: St Fagansin ulkoilmamuseo, Ramsey Island, Caldey Island
  • Tutustumiset: Pentre Ifan, Dinas Headin niemimaa, Duffyn House
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair.
Kaikki ajat ovat paikallista aikaa. Walesissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Lontoo 08:00 - 09:10

Lontoo - Helsinki 18:10 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 280€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Lontoo – Cardiff

Finnairin lento lähtee klo 8:00 kohti Lontoota, jonne saavumme klo 9:10 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Heti saavuttuamme lähdemme kohti Walesia ja sen pääkaupunkia Cardiffia. Ajo-matka kestää n. 2,5h. Kompakti ja sympaattinen Cardiff on Iso-Britannian yhdeksänneksi suurin kaupunki ja värikkäästä historiastaan huolimatta Euroopan nuorin pääkaupunki. Saavuttuamme Cardiffiin nautimme yhteisen lounaan ja teemme kaupunkikiertoajelun. Kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ihana Cardiff Bayn alue, joka on Walesin kansallisoopperan ja parlamentin koti sekä Cardiffin linna, jossa myös piipahdamme. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen keskustahotelliin. Ilta omatoiminen. Päiväajo n. 230km.
Yöpyminen: Angel Hotel Cardiff.

2. matkapäivä St. Fagans - Carmanthenshire – Laugharne - Ten

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti St. Fagansin ulkoilmamuseota. Täällä noin 40 hehtaarin alueella on eri aikakausien rakennuksia, eri puolilta Walesia. Rakennusten joukossa on mm. kaivostyöläisten torppia, kouluja, latoja ja kappeleita. Nautimme yhteisen lounaan ihanassa perheomisteisessa pubissa Carmarthen-shiren maakunnassa, jossa maistamme myös perheen tuottamaa olutta.
Käymme myös maan ehkä kuuluisimman runoilijan Dylan Thomasin kotikaupungissa – Laugharnesissa. Kurkistamme venevajaan, jossa Dylan Thomas työskenteli ja käymme St Martin’s kirkkolla sekä Thomasin ja vaimonsa Caitlin haudalla. Saavumme seuraavaan majoituspaikkaamme Tenbyn rantakaupunkiin illansuussa. Omatoiminen illallinen. Päiväajo n. 160km.

Yöpyminen: Imperial Hotel Tenby.

3. matkapäivä, St David – Ramsey Island – Solva – Cwm Derin

Aamiainen, jonka jälkeen lähdemme maan pienimpään kaupunkiin, St Davidiin. Kaupunki on saanut nimensä Walesin suojeluspyhimyksen mukaan. Käymme kaupungin upeassa katedraalissa, jonka juuret ovat keskiajalta ja jonne St David on haudattu. Näemme myös 1300-luvun piispan palatsin rauniot ja teemme tunnin veneretken Ramsey Island – saarelle. Hyvällä onnella täällä voi nähdä mm. hylkeitä ja useita merilintulajeja. Omaa aikaa tutustua kaupunkiin, tehdä ostoksia ja käydä kahvilla. Pysähdymme vielä Solvan pikkykylässä, sen vanhassa apteekissa perinteisellä iltapäiväteellä ennen kuin saavumme Cwm Derin – viinitilalle, jossa maistelemme tilan viinejä. Illansuussa paluu Tenby´-hyn, jossa ilta omaa aikaa. Päiväajo 130km.
Yöpyminen: Imperial Hotel Tenby.

4. matkapäivä, Tenby

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen vietämmekin rennon päivän Tenby´ssä. Carmarthenin lahden rannalla sijaitseva Tenby tunnetaan yhtenä maan kauneimpana rantakaupunkina. Sen yli 4 km pitkä hiekkaranta, keskiaikaiset kaupungin muurit, 1400-luvun Pyhän Marian kirkko sekä veneretket läheisille saarille tekevät kaupungista mukavan lomakohteen. Teemme aamulla oppaan johdolla lyhyen kävelykierroksen. Kierroksen jälkeen nousemme laivaan, joka vie meidät läheiselle Caldey´n saarelle. Tämä kelttiläisajoilta asti munkkien asuttama saari on yhä munkkien omistuksessa – sen pittoreski luostari hallitsee yhä saarta. Mahdollisuus tutustua omatoimisesti saaren luostariin, keskiaikaiseen kirkkoon, kylän vanhaan, museona toimivaan postitoimistoon, nauttia lounasta tai vaikkapa kävellä saaren majakalle, josta hienot näköalat. Paluu takaisin mantereelle. Yhteinen illallinen hotellissamme. Päiväajo 0km.
Yöpyminen: Imperial Hotel Tenby.

5. matkapäivä, Presel–Pentre Ifan–Pwllgwaelod–Dinas Head

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen suuntaamme Preselin vuorille. Käymme Jenningsin perheen juustolassa, jossa nämä itseoppineet juustonvalmistajat valmistavat kuuluisia Pant Mawrin maalaisjuustoja. Juustoihin käytetään vain paikallisia raaka-aineita sekä itse kehittämiään reseptejä. Pysähdymme myös maan arkeologisesti tärkeimmällä paikalla Pentre Ifanilla. Näiden seitsemän neoliittiselta aikakaudelta peräisin olevan kiven alkuperäinen tarkoitus ei ole selvillä, vaikka arkeologeilla ja historioitsijoilla on luonnollisestikin asiasta eri teorioita. Kiviltä on hieno näköala ympäröiville lampaiden asuttamille laitumille. Nautimme yhteisen lounaan Pwllgwaelodin kylässä. Tämän jälkeen teemme n. 5km kävelykierroksen Dinas Head – niemimaalla (hyvät kengät mukaan). Kierros tarjoaa upeita maisemia ja on suhteellisen helppokulkuinen, vaikkakin rantaviiva on jylhää. Alkuillasta saavumme takaisin Tenbyyn, jossa ilta omatoiminen. Päiväajo 115km.
Yöpyminen: Imperial Hotel Tenby.

6. matkapäivä, Tenby – Lontoo - Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen aloitamme kotimatkan. Matkalla vierailemme Dyffryn House – kartanossa ja sen puutarhassa. Dyffryn House, Cardiffin kupeessa on viehättävä 1900-luvun alun maalaiskartano yli kahdenkymmen hehtaarin tontilla. Kartanon rakennutti hiilikaivosmagnaatti Thomas Cory. Perheen isosta omaisuudesta on todisteena mm. upeat 1500-luvun takat sekä mittatilaustyönä tehdyt lyijylasiikkunat. Thomas Coryn poika oli innokas puutarhuri ja rakennutti talon ympärille puutarhan, jossa kasvaa maailmalta tuotuja eksoottisia kasveja. Nautimme yhteisen pubilounaan ennen lentokentälle saapumista. Finnairin lento lähtee klo 18:10 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 23:00.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.