Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Linnojen lumoa

Kiertomatka Walesiin

Wales

Lähtöpäivät:

2.9.2021

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1599€

Wales

alk. 1599 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Walesiin

Linnojen ja lampaiden Wales tarjoaa matkailijalle silmänkantamattomiin vihreitä laaksoja, komeita linnoja, koskemattomia rantoja ja iloisia ihmisiä. Tämä pitkän historian omaava maa, on nopeasta kehityksestä huolimatta säilyttänyt omaleimaisuutensa. Tällä matkalla sukellamme sisään eteläisen Walesin historiaan, näemme upeita maisemia ja jylhiä rantakallioita. Tutustumme Walesin pääkaupunkiin, Cardiffiin, teemme veneretken Ramsey Island -saarelle, nautimme Tenby´n rauhallisesti tunnelmasta, maistelemme viinejä ja juustoja sekä näemme Pentre Ifanin kivikautisen paasikammion.


Cardiff

Cardiff, Walesin kompakti pääkaupunki on sekoitus uutta ja vanhaa. Kaupungin pitkät kauppakadut ja -kujat ovat upeita viktorianaikaisella tyylillä rakennettuja. Lukuisten ostosmahdollisuuksien lisäksi kaupunki tarjoaa mm. museoita ja jokaisen kävijän on käytävä katsomassa Cardiffin linna. Tämä goottilaistyylinen linna on rakennettu normanni- ja roomalaisraunioiden päälle. Alkuperäisen linnoituksen muurien jäänteitä on nähtävillä vielä tänäkin päivänä. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, joten kaupunkiin tutustuminen kävellen on helppoa. Cardiff on aiemmin toiminut hiilisatamana ja kaupungin satama-alue on edelleen vilkas. Nykyisin alueella on paljon muuta toimintaa sekä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja.


Tenby

Ihana merenrantakaupunki, joka sijaintinsa vuoksi oli tärkeä kauppapaikka Britannialle. Nykyisin se on enemmänkin suosittu lomakohde pehmeähiekkaisine rantoineen. Täällä vuoroveden kokee oikeaan aikaan kirjaimellisesti, kun satama-allas "tyhjenee" vedestä ja veneet lojuvat hiekalla. Nauti puhtaasta meri-ilmasta rantakaduilla kävellen. Tällä matkalla teemme veneretken Tenbyn edustalla olevalle Caldeym saarelle, joka on edelleen munkkien omistuksessa. Saaren pittoreski luostari hallitsee saarta.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Lontoo-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 4 lounasta, 1 päivällinen, 1 perinteinen iltapäivätee
  • Kaupunki-/kävelykierrokset: Cardiff, Tenby
  • Ohjelman mukaiset vierailut ja sisäänpääsymaksut
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair.
Kaikki ajat ovat paikallista aikaa. Walesissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Lontoo 08:00 - 09:10

Lontoo - Helsinki 18:10 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 220€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Lontoo – Cardiff

Finnairin suora aamulento  Lontooseen. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Heti saavuttuamme lähdemme kohti Walesia ja sen pääkaupunkia Cardiffia. Ajo-matka kestää n. 2,5h. Kompakti ja sympaattinen Cardiff on Iso-Britannian yhdeksänneksi suurin kaupunki ja värikkäästä historiastaan huolimatta Euroopan nuorin pääkaupunki. Saavuttuamme Cardiffiin nautimme yhteisen lounaan ja teemme kaupunkikiertoajelun. Kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ihana Cardiff Bayn alue, joka on Walesin kansallisoopperan ja parlamentin koti sekä Cardiffin linna, jossa myös piipahdamme. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen keskustahotelliin. Ilta omatoiminen. Päiväajo n. 230km.
Yöpyminen: Angel Hotel Cardiff.

2. matkapäivä St. Fagans - Carmanthenshire – Laugharne - Ten

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti St. Fagansin ulkoilmamuseota. Täällä noin 40 hehtaarin alueella on eri aikakausien rakennuksia, eri puolilta Walesia. Rakennusten joukossa on mm. kaivostyöläisten torppia, kouluja, latoja ja kappeleita. Nautimme yhteisen lounaan ihanassa perheomisteisessa pubissa Carmarthen-shiren maakunnassa, jossa maistamme myös perheen tuottamaa olutta. Käymme myös maan ehkä kuuluisimman runoilijan Dylan Thomasin kotikaupungissa – Laugharnesissa. Kurkistamme venevajaan, jossa Dylan Thomas työskenteli ja käymme St Martin’s kirkkolla sekä Thomasin ja vaimonsa Caitlin haudalla. Saavumme seuraavaan majoituspaikkaamme Tenbyn rantakaupunkiin illansuussa. Omatoiminen illallinen. Päiväajo n. 160km.

Yöpyminen: Imperial Hotel Tenby.

3. matkapäivä, St David – Ramsey Island – Solva – Cwm Derin

Aamiainen, jonka jälkeen lähdemme maan pienimpään kaupunkiin, St Davidiin. Kaupunki on saanut nimensä Walesin suojeluspyhimyksen mukaan. Käymme kaupungin upeassa katedraalissa, jonka juuret ovat keskiajalta ja jonne St David on haudattu. Näemme myös 1300-luvun piispanpalatsin rauniot ja teemme tunnin veneretken Ramsey Island – saarelle. Hyvällä onnella täällä voi nähdä mm. hylkeitä ja useita merilintulajeja. Omaa aikaa tutustua kaupunkiin, tehdä ostoksia ja käydä kahvilla. Pysähdymme vielä Solvan pikkykylässä, sen vanhassa apteekissa perinteisellä iltapäiväteellä ennen kuin saavumme Cwm Derin – viinitilalle, jossa maistelemme tilan viinejä. Illansuussa paluu Tenby´-hyn, jossa ilta omaa aikaa. Päiväajo 130km.
Yöpyminen: Imperial Hotel Tenby.

4. matkapäivä, juustotila- Pentre Ifan - Dinas Head

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Preselin vuorille, jossa ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Jenningsin perheen juustola. Nämä itseoppineet juustonvalmistajat ovat kuuluisia Pant Mawrin maalaisjuustoista, joihin he käyttävät vain paikallisia raaka-aineita ja itse kehittämiään reseptejä. Kuulemme juuston valmistuksesta  ja saamme tietenkin ostaa juustoa mukaamme. Pysähdymme valokuvaustauolla maan arkeologisesti tärkeimmällä paikalla Pentre Ifan. Näiden seitsemän neoliittiselta aikakaudelta peräisin olevan kiven alkuperäinen tarkoitus ei ole selvillä, vaikka arkeologeilla ja historioitsijoilla on luonnollisestikin asiasta eri teorioita. Kiviltä on kaunis näköala ympäröiville lampaiden asuttamille laitumille. Nautimme yhteisen lounaan Pwllgwaelodin kylässä, ennen kuin teemme noin 5 km kävelykierroksen Dinas Head – niemimaalla. Reitti on helppokulkuista ja tarjoaa upeita maisemia ja valokuvauspaikkoja. Rantaviiva on jylhää ja maastossa kasvaa esim. kanervaa, sananjalkaa, piikkihernettä, sormustinkukkaa, pähkinäpensaita jne. Keväällä sinikellot valtaavat niemimaan itäiset rinteet.

Saavumme takaisin Tenbyyn noin klo 17:00.

Yöpyminen: Imperial Hotel Tenby.

5. matkapäivä, Walesin kasvitieteellinen puutarha -Blaenavon

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja matkaamme itää kohti. Aloitamme päivän vierailulla Walesin Kasvitieteellisessa Puutarhassa, jossa saamme tutustua mm. apteekkarin puutarhaan ja 1900-luvun alun apteekkiin, petolintukeskukseen, jossa tarjolla petolintunäytös, arboretumiin, mehiläispuutarhaan sekä järvialueeseen. Matkamme jatkuu Brecon Beaconsin kansallispuiston etelärajaa pitkin Blaenavonin kylään joka on Unescon maailman perintökohde. Tämä vanha kaivoskaupunki on loistava esimerkki siitä miten paikalliset saivat elantonsa 1700-1800 -luvuilla. Teemme paikallisoppaan kanssa kävelykierroksen jonka jälkeen on vapaata aikaa tutustua kylän kauppoihin tai vaikkapa itse kaivokseen. Ennen hotelliimme saapumista syömme yhteisen illallisen Abergawennyn markkinakaupungissa, joka tunnetaan mm. vuosittaisista ruokamessuistaan.

Yöpyminen: BW Pontypool Metro Hotel, Pontypool

6. matkapäivä, Pontypool – Monmouth - Lontoo - Helsinki

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Lontoon lentokenttää. Matkalla tutustumme Raglanin linnan raunioihin, linnan joka oli yksi maan upeimmista keskiajalla rakennetuista linnoista. Tämä Herbert ja myöhemmin Somersetin perheiden luoma linna toimi sotilastukikohtana 1600-luvun sisällisodassa jonka jälkeen linnan ei enää entisöity. Pidämme omakustanteisen kahvitauon Monmouthin kaupunkiin Wye-laaksossa, Walesin ja Englannin rajalla. Sen parhaat maamerkit lienevät kaunis ja uniikki 1200-luvulla rakennettu silta sekä linna jossa hallitsija Henry V syntyi (1386). Modernin musiikin ystävät saattavat tuntea nimen Rockfield Studios – paikallinen levytysstudio jossa esim. Queen-yhtyeen ’Bohemian Rhapsody’ levytettiin. Päivän aikana nautimme perinteisen pubilounaan. Saavumme lentokentälle iltapäivällä. Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.