Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Kiertomatka Pohjois-Italiaan ja Sveitsiin

Pohjois-Italia ja Sveitsi

Lähtöpäivät:

1.9. ja 22.9.2021

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1349€

Pohjois-Italia ja Sveitsi

alk. 1349 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Pohjois-Italian järvet

Unelmien matka Pohjois-Italian järvialueelle! Jylhien vuoristojen ympäröiminä olevat siniset järvet upeine maisemiseen saavat kiireisemmänkin mielen rauhoittumaan. Toinen toistaan viehättävämpiä pikkukyliä, upeita huviloita ja saarille avautuvia upeita näköaloja.

Comojärvi

Pohjois-Italiassa, lähellä Sveitsin rajaa, sijaitseva Comojärvi on niin maisemiltaan kuin tunnelmaltaan lomakohteiden parhaimmistoa. Rooman valtakunnan aikana järvi nousi merkittävään asemaan sijaintinsa takia, sillä se oli tärkeän kauppaväylän varrella. Tummanvihreänä hohtavaa Comojärveä ympäröivät pehmeät vihreät kukkulat ja pienet viehättävät kylät. Myös monen kuuluisuuden hulppeat huvilat komeilevat järven ympärillä ja siellä on filmattu useita elokuvia, mm. James Bond - Casino Royale.

Maggiorejärvi

Maggiorejärvi eli Lago Maggiore on suuri ja syvä järvi Alppien eteläpuolella. Järveä kiertävät pikkukylät ovat toinen toistaan lumoavampia. Ympärillä olevat maisemat ihastuttavat vehreydellään ja sinisenä kimaltelevan järven taustalla siintävät Alppien huiput. Tärkein ja ehkä tunnetuin Lago Maggioren kohteista on Stresa, joka on ollut monien taiteilijoiden, kirjailijoiden ja eurooppalaisten aristokraattien suosiossa. Täällä voit vain ihailla kaunista kukkaloistoa ja saarille avautuvaa lumoavaa näköalaa.

Locarno

Tällä matkalla teemme laivalla päiväretken Sveitsin puolelle Locarnoon. Locarno sijaitsee Ticinon kantonissa, Sveitsin italiankielisessä osassa. Laivamatkan aikana näemme upeita maisemia järveltä käsin. Paluumatka taittuu junalla Centovalli-laakson läpi upeiden vuori- ja niittymaisemien ohitse. Locarnon on tunnettu myös kansainvälisistä elokuvafestivaaleistaan, jotka ovat Cannesin ja Venetsin jälkeen Euroopan vanhimpia elokuvajuhlia.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Milano-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 4 lounasta
  • Risteily Comojärvellä
  • Kävelykierros Luganossa
  • Veneretki Isola Bella -saarelle sekä palatsikierros
  • Laivamatka Stresa-Locarno välille
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Milano 07:50 - 09:55
Milano - Helsinki 19:00 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Asiakkaat suosittelevat

Erityiskiitos oppaallemme, jonka tietämys kohteista ja yleensä Italiasta oli aivan uskomatonta. Lisäksi hän on erityisen toiset huomioon ottava ja lämmin ihminen mitä aidoimmalla tavalla.

Huolehtiva ja osaava opas!

Opas todella ihana ja asiantunteva😊👍🏻. Tämä oli hyvin toteutettu kiertomatka, suosittelen myös muille.

Hieno matka. Kiitos erityisesti todella pätevälle ja mukavalle oppaalle.

Matkaoppaan tietämys ja palvelualttius korkeinta mahdollista luokkaa, aivan erinomainen!

Kiitos hyvästä matkasta, aikataulut matkalla olivat sopivan rauhalliset vanhemmallekin matkustajalle, erikoiskiitos ja terveiset miellyttävälle ja asiantuntevalle oppaalle.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Milano-Comojärvi

Finnairin aamulento Helsingistä Milanoon, jonne saavumme noin klo 10.00 aikaan. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa kentällä. Lentokentältä lähdemme kohti kauniita järvimaisemia. Ajamme ensin Comojärvelle, jossa majoitumme Comon kaupunkiin. Tummanvihreänä hohtavaa Comojärveä ympäröivät pehmeät vihreät kukkulat ja pienet viehättävät kylät. Myös monen kuuluisuuden hulppeat huvilat komeilevat järven ympärillä. Nautimme hotellilla yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen lähdemme kävellen satamaan, josta nousemme linjalautan kyytiin. Teemme noin tunnin mittaisen risteilyn järvellä, jonka aikana voimme ihastella eteläisen järven kauniita maisemia ja huviloita.

Risteilyn jälkeen loppupäivä omaa aikaa tutustua Comon keskustaan ja sen nähtävyyksiin omatoimisesti tai halukkaat voivat vielä nousta hammasratajunalla n. 700 metrin korkeudessa olevalle Brunate-vuorelle. Vuorelta aukeaa kaunis näkymä Comojärvelle.

Yöpyminen: Hotel Tre Re

2. matkapäivä, Comojärvi-Villa Carlotta-Lugano

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme ajamaan pitkin kaunista rantatietä kohti Comojärven pohjoisosaa, jossa sijaitsee upea historiallinen huvila, Villa Carlotta. Järven rannalle 1600-luvun lopulla rakennetussa villassa on upeita veistoksia ja maalauksia sekä antiikkihuonekaluja. Villan ympärillä on upea puisto ja kasvitieteellinen puutarha lukuisine kasveineen ja kukkineen. Vierailemme villassa sisällä, jonka jälkeen mahdollisuus kierrellä puutarhassa kukkaloiston keskellä.

Villa Carlottasta jatkamme Luganoon. Lugano on tyylikäs, kansainvälinen pikkukaupunki San Salvatore -vuoren suojassa Luganojärven rannalla. Kaupunki tunnetaan myös yhtenä maailman tärkeimmistä pankkikaupungeista. Piazza Riforma -aukiolla on mukava istahtaa kahviloihin katsomaan elämänmenoa tai pistäytyä kauppakujille, joissa myydään tyypillisiä sveitsiläisiä tuotteita.

Paluu takaisin Comojärvelle noin klo 16. Loppupäivä omatoiminen.

Yöpyminen: Hotel Tre Re

3. matkapäivä, Maggiorejärvi-Stresa ja Isola Bella

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Comojärveltä kohti Maggiorejärveä eli Lago Maggiorea.  Lago Maggiore on Italian toiseksi suurin järvi ja osa siitä ulottuu Sveitsin puolelle. Ympärillä olevat maisemat ihastuttavat vehreydellään ja sinisenä kimaltelevan järven taustalla siintävät Alppien huiput. Saavumme järven rannalla sijaitsevaan Stresan kaupunkiin, jossa majoittuminen. Nautimme yhteisen lounaan hotellilla.

Iltapäivällä lähdemme veneretkelle Stresan edustalla olevalle kauniille Isola Bella –saarelle (ei sovellu liikuntaesteisille). Vierailemme saaren barokkityylisessä palatsissa, jonka ylpeys on pyramidin muotoon rakennettu puutarha. Tarhaa kaunistavat he­delmäpuut, jasmiinit, antiikkiruusut ja monet muut tuoksuvat kasvit. Hetki omaa aikaa saarella, jonka jälkeen palaamme veneellä takaisin Stresaan. Ilta omatoiminen.
Yöpyminen: Hotel Milan Speranza au Lac

4. matkapäivä, Stresa-Locarno, Centovalli-Domodossola-Stresa

Aamiaisen jälkeen kävelemme yhdessä Stresan satamaan. Lähdemme järvilaivalla kohti Sveitsin puolella sijaitsevaa Locarnoa. Laivamatka kestää n. 3tuntia, jonka aikana nautimme myös yhteisen lounaan. Näemme upeita maisemia järveltä käsin katsottuna; mm. Asconan kylän, Canneron linnan sekä Borromeo-suvun saaret. Locarnossa hetki vapaa-aikaa kierrellä ihastuttavilla kauppakujilla, jonka jälkeen jatkamme matkaa junalla Centovalli-laakson läpi Domodossolaan. Junareitti nousee n. 800m korkeuteen, jossa voi ihailla unohtumattomia maisemia; upeita laaksoja, vuoria ja vihreitä niittyjä. Saavumme Domodossolaan, josta bussikuljetus takaisin Stresaan. Ilta omatoiminen.
Yöpyminen: Hotel Milan Speranza au Lac

5. matkapäivä, Stresa-Milano-Helsinki

Hotelliaamiainen, jonka jälkeen aamupäivä vielä vapaa-aikaa Stresassa. Nautimme yhteisen lounaan hotellissa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Finnairin kone lähtee klo 19:00 Helsinkiin. Helsinkiin saavumme klo 22:55.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.