Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Italian idyllinen Montefeltro

Italian idyllinen Montefeltro

Lähtöpäivät:

26.8.2020

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 989€

Uusi kohde!

Italian idyllinen Montefeltro

alk. 989 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Montefeltro

Lähde tutustumaan Keski-Italian mauillaan hurmaavaan Montefeltron historialliseen alueeseen, joka oli Euroopan renessanssiajan kehto. Seudun linnakylissä elämä keinuu edelleen tasaiseen tahtiin traditioiden kehystämänä. Majoitumme Pennabillin kylässä, josta käsin teemme retkiä lähialueiden pikkukyliin ja viinitiloille. Keskeisessä roolissa on myös maistuva italialainen ruoka, joka on tuotettu paikallisista raaka-aineista.

Pennabilli

Pennabillin kylä sijtaitsee Pohjois-Italiassa Riminin maakunnassa Emilia-Romagnan alueella. Alueella on ollut asutusta jo antiikin ajoilla. Kylä perustettiin vuonna 1350, kun kaksi kuntaa Penna ja Billi solmivat rauhan ja yhdistyivät. Pennabilli on San Marinon ja San Leon hiippakunnan päämaja, jossa on toimiva nunnaluostari ja myös piispa asuu täällä. Matkan aikana tutustumme kylään ja näemme mm. renessanssiajan ulkoilmaparvekkeelta maailman kuuluisimman taulun, Mona Lisan, taustamaiseman. Pennabillissa illallistamme myös Michelin-tähtiravintolassa monine ruokalajeineen ja viineineen.

Sant'Agata Feltria

Sant’Agata Feltrian linnakylässä vierailemme paikallisilla markkinoilla, jossa myydään mm. paikallisia juustoja, villisikasalamia ja muita herkkuja. Kylä on kuuluisa tryffeleistään ja vierailemmekin tryffelituotteisiin erikoistuneessa kaupassa. Tutustumme myös yhteen Euroopan vanhimmista puurakenteisista teattereista, Teatro Marianiin.

San Leo

Vierailemme Marecchiajoen laaksossa sijaitsevassa historiallisessa San Leon kaupungissa, joka oli aikanaan  Italian pääkaupunki. San Leon kukkulan oletetaan muodostuneen n. 20 miljoonaa vuotta sitten. Täällä Dante Alighieri kirjoitti Jumalaista näytelmäänsä. Vierailemme 900-luvulta peräisin olevassa kirkossa, jossa pääsemme katsomaan kirkon kryptassa Pyhän Leon 300-luvun pyhäinjäänteitä ja kuulemme Euroopan hovien seurapiirikreivi Cagliostron viimeisistä päivistä San Leon tyrmässä.

Viinitilavierailut

Matkan aikana vierailemme kahdella eri perheomisteisella viinitilalla. Molemmissa pääsemme tutustumaan tilan toimintaan ja viineihin. Nautimme myös maittavat lounaat ja pääsemme maistelemaan tilojen viinejä.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Bologna-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Tutustuminen Pennabillin kylän nähtävyyksiin
  • Vierailu Sant'Agata Feltrian kylässä
  • Vierailut San Leon ja Arezzon kaupungeissa
  • Illallinen Michelin-tähtiravintolassa Pennabillissa
  • 2 viinitilavierailua lounaineen
  • 1 pizza-illallinen ja 1 lounas
  • Suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Italissa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Bologna 07:30 - 09:30

Bologna - Helsinki 20:00 - 23:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 100€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Bologna - Pennabilli

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 07:30 kohti Italian Bolognaa, jonne saavumme klo 09:30 paikallista aikaa. Suomalainen opas ja bussi ovat vastassa Bolognan lentokentällä, josta lähdemme kohti Montefeltron maakuntaa. Matkan varrella pysähdymme hurmaavaan Bertinoron pieneen kylään. Vierailemme Fattoria del Paradiso -viinitilalla, joka sijaitsee kauniilla panoraamarinteellä Emilia-Romagnan maakunnassa. Riikinkukot kävelevät viinitilalla ja nukkuvat sen palmuissa. Paikan iäkäs omistajarouva tulee tervehtimään meitä. Tilan viinit ovat saaneet lukuisia palkintoja, ja tila oli myös Seulin Olympialaisten virallinen viinintuottaja vuonna 1988. Nautimme yhteisen lounaan ja tutustumme tilan viini- ja etikettimuseoon. Iltapäivällä jatkamme matkaa hotellille Pennabillin etruskiaikaiseen pieneen kylään. Yhteisen perinteisen pizza-illallisen juomineen nautimme laadukkaassa Villa Amarcord -ravintolassa (siirtyminen hotellilta ravintolaan kävellen n. 300 m). Pizzat tehdään paikallisista raaka-aineista, aina jauhoja myöden, jotka tehdään Pennabillin kivimyllyssä. Maku on sen mukainen!

2. matkapäivä, Sant'Agata Feltria - San Leo

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme läheiseen Sant’Agata Feltrian linnakylään ja sen jokaviikkoisille markkinoille. Markkinoilla myydään paikallisia juustoja, villisikasalamia ja muita herkkuja. Kylä on kuuluisa tryffeleistään ja vierailemmekin tryffelituotteisiin erikoistuneessa kaupassa. Tutustumme myös yhteen Euroopan vanhimmista puurakenteisista teattereista, Teatro Marianiin. Yhteisen lounaan viinien kera nautimme paikallisessa ravintolassa, joka on kuuluisa tryffeleistään ja käyttää vain paikallisia luomu-raaka-aineita).

Lounaan jälkeen matkamme jatkuu Marecchiajoen laaksossa sijaitsevaan historialliseen San Leon kaupunkiin, joka on ollut Italian pääkaupunkina. San Leon kukkulan oletetaan muodostuneen n. 20 miljoonaa vuotta sitten. Täällä Dante Alighieri kirjoitti Jumalaista näytelmäänsä. Kaupungin kirkko on 900-luvulta; käymme kirkon kryptassa katsomassa Pyhän Leon 300-luvun pyhäinjäänteitä ja kuulemme Euroopan hovien seurapiirikreivi Cagliostron viimeisistä päivistä San Leon tyrmässä sekä ruumiin salaperäisestä häviämisestä. Koko kylä huokuu tunnelmaa ja historiaa. Nautimme Spritz-aperitiivit kylän piazzan baarissa ja pidämme halukkaille noin tunnin mittaisen italian kielen puhekurssin. Paluu takaisin Pennabilliin, jossa nautimme yhteisen illallinen kuuluisassa Michelin-tähtiravintolassa monine ruokalajeineen ja viineineen. Tämä kokemus ei jätä ketään kylmäksi! Siirtyminen hotellilta ravintolaan ja takaisin kävellen, n. 300 m.

3. matkapäivä, Toscana - Arezzo

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme Toscanan kukkulamaisemiin. Ohitamme matkalla Anghiarin kaupungin, joka on kuuluista Firenzeläisten voitokkaasta taistelusta milanolaisia vastaan 1440-luvulla (Leonardo da Vinci ikuisti tämän kankaalle). Saavumme viinitilalle, jossa perhe Marcelli viljelee klassisia toscanalaisia korkeatasoisia punaviinejä. Heidän Vin Santo on taivaallisen makuista. Nautimme laadukkaan ja runsaan perhelounaan heidän kanssaan viinien kera kauniilla sypressien reunustamalla tilalla ja tutustumme viinin tekoon. Mahdollisuus ostaa tilan tuotteita mm. kosmetiikasta viineihin. Paluumatkalla vierailemme Arezzon tunnetussa, idyllisessä kaupungissa, jossa aikaa myös ostosten tekoon. Saavumme takaisin Pennabilliin illan suussa. Ilta vapaata aikaa rentoutua hotellin terassilla tai uima-altaalla.

4. matkapäivä, Pennabilli - Bologna - Helsinki

Hotelliaamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Jätämme matkatavarat hotellille säilytykseen ja lähdemme tutustumaan jalkaisin Pennabillin kylän nähtävyyksiin. Pennabilli on San Marinon ja San Leon hiippakunnan päämaja, jossa on toimiva nunnaluostari ja myös piispa asuu täällä. Näemme renessanssiajan ulkoilmaparvekkeelta maailman kuuluisimman taulun, Mona Lisan, taustamaiseman ja vierailemme ”unohdettujen hedelmien puutarhassa”. Näköalapaikalla on mahdollisuus soittaa Dalai Laman lahjoittamia rauhankelloja. 3000 asukkaan kylän linnat Penna ja Billi solmivat rauhan v. 1350. Vierailemme myös kotijäätelöbaarissa, jossa Cecilia-rouva on valmistanut vuosikymmeniä herkullisia jäätelöitä tuoreista raaka-aineista; viiikunajäätelö on monien suosikki! Nautimme jäätelöt, jonka jälkeen vapaata aikaa lounaalle tai viime hetken ostoksille ennen lentokentälle lähtöä. Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 20:00. Helsinkiin saavumme klo 23:55.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.