Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Linnojen lumoa

Kiertomatka Ranskaan Loiren laaksoon

Loiren laakso

Lähtöpäivät:

5.10.2020

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1469€

Loiren laakso

alk. 1469 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Loiren laakson lumoa!

Loiren laakson linnat, puutarhat ja viinialueet kutsuvat! Lähde valloittavan kauniin Loiren laakson ympäristöön, josta löydät Ranskan kauneimmat puutarhat, komeimmat linnat ja ensiluokkaiset viinialueet. Tällä matkalla pääset tutustumaan tähän upeaan alueeseen ja neljään eri linnaan, joista yhdessä yövymme!

Tours

Ranskan keskiosassa, Loire-joen varrella sijaitseva kaunis Tours tunnetaan Taiteen ja Historian kaupunkina. Nimitys viittaa kaupungin pitkään historiaan ja sen rikkaaseen kulttuuriperintöön. Tours’n historiallinen keskusta keskiaikaisine, puuristikoilla koristeltuine taloineen kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungissa ihastuttaa myös sen vehreät puistot sekä lukuisat ravintolat ja kahvilat viehättävine terasseineen.


Loiren laakso ja sen lumoavat linnat

Loire-joen laakso tarjoaa suurenmoiset puitteet unohtumattomalle elämysmatkalle Ranskan sydämeen. Yli 1000 km pitkän jokilaakson hedelmällisille maille levittyvä alue on tunnettu upeista linnoista, näyttävistä puutarhoista, ensiluokkaisesta viinialueesta sekä viehättävistä historiallisista kaupungeista ja pikkukylistä. Merkittävä osa Loiren laaksosta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon sen kuvankauniiden maisemien sekä vaikuttavan arkkitehtonisen kulttuuriperinnön ansiosta. Tällä matkalla tutustumme seuraaviin linnoihin:


Villandry -linna -upea renessanssilinna, jota ympäröi kukoistava puutarha. Linnan puutarha perustuu 1300-luvulta peräisin olevaan määritelmään ”ranskalaisesta puutarhasta”.

Bourdaisière’n -linna on 1400-1500-luvuilla rakennettu linna, johon kuuluu noin 140 hehtaarin vehreä puistoalue. Nykyisin linna toimii myös hotellina. Tällä matkalla vietämme yhden yön tässä kiehtovassa linnassa.


Château de Chenonceau -linna tunnetaan myös ”naisten linnana”, sillä vuosisatojen saatossa usealla naisella on ollut merkittävä rooli linnan historiassa. Vuonna 1500- luvun alkupuolella rakennettu linna on osittain rakennettu kauniisti Loiren Cherin joen ylle.


Château de Chambord -linna on ehkä Loiren laakson suurenmoisin ja satumaisin linna, joka rakennettiin vuosina 1519 – 1538 kuningas Frans I:lle metsästyskäyttöön. Sitä ympäröikin hulppeat 5440 hehtaaria metsästysmaita, joita rajaa 32 kilometriä pitkä muuri. Vaikka linnaa ei rakennettu kuninkaan asuinpaikaksi siellä on 426 huonetta. Mielikuvituksellisesti keskiaikaisten linnojen arkkitehtuuria ja italialaista klassista renessanssityyliä yhdistelevää Chambordin linnaa kehutaan renessanssiarkkitehtuurin helmeksi. Erityisen kuuluisa linna on kaksinkertaisista spiraaliportaistaan, joiden arvellaan olevan itse Leonardo da Vincin suunnittelemat.

 

Orléans

Loiren-joen laakson "pääkaupunki" Orléans tunnetaan erityisesti Jeanne d’Arcista eli Orléans’n neitsyestä, joka pelasti kaupungin englantilaisten piirityksestä 1400-luvulla. Noidaksi epäilty näkyjä näkevä Jeannen julma kohtalo oli kuolla roviolla. Maine puhdistui myöhemmin ja kansallissankarina pidetty ja vuosittain juhlittu Jeanne julistettiin loppujen lopuksi katolisen kirkon pyhimykseksi.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Pariisi-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelli- ja linnayöpyminen 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset
  • Ateriat: 3 lounasta ja 1 illallinen
  • Tutustuminen Château & Jardins de Villandry -puutarhaan
  • Viinitilavierailu ja viininmaistelu
  • Château de Chenonceau ja Château de Chambord linnoihin tutustuminen
  • Kaupunkikierrokset Toursissa ja Orleanssissa
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Ranskassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Pariisi 07:35 - 09:40

Pariisi - Helsinki 15:10 - 19:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 250€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Pariisi - Tours

Finnairin lento lähtee Helsingistä kohti Pariisia klo 07:35. Saavumme Charles de Gaullen kentälle Pariisiin klo 09:40. Kentällä ryhmää vastassa Matkapojat -kyltin kanssa suomenkielinen paikallisopas. Jatkamme suoraan bussilla Toursiin. Matkan varrella nautimme yhteisen lounaan. Toursiin saavuttuamme majoittaudumme hotelliin. Lepohetken jälkeen tapaamme oppaan kanssa hotellin ala-aulassa ja lähdemme kävelykierrokselle Toursin historialliseen keskustaan. Ranskan keskiosassa, Loire-joen varrella sijaitseva kaunis Tours tunnetaan Taiteen ja Historian kaupunkina. Toursin historiallinen keskusta keskiaikaisine, puuristikoilla koristeltuine taloineen kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungissa ihastuttaa myös sen vehreät puistot sekä lukuisat ravintolat ja kahvilat viehättävine terasseineen.

2. matkapäivä, Tours ja Villandryn renesanssilinna

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme tilausbussilla tutustumaan Villandryn upeaan renessanssilinnaan ja sen hurmaaviin puutarhoihin, jotka kukoistavat ympäri vuoden. Puutarhat perustuvat 1300-luvulta peräisin olevaan määritelmään ”ranskalaisesta puutarhasta”, joka muodostuu mm. erilaisista kukka-, vesi- ja hyötytarhoista. Puutarhoissa ei voi muuta kuin ihastella millimetrin tarkasti omissa lokeroissaan kukoistavia kukkia, hedelmiä ja vihanneksia, sekä tarkasti muotoiltuja puksipuita ja kauniita suihkulähteitä. Toursiin palattuamme nautimme yhteisen lounaan ”Toursin keuhkojen”, eli ihastuttavan Prébendes d’Oé-puiston lähellä. Lounaan jälkeen puistossa voi käydä omaan tahtiin kävelemässä, tai tutustua muuten kaupunkiin ja sen laajaan tarjontaan. Loppupäivä vapaa.

3. matkapäivä, Viinitilavierailu ja Bourdaisiérén linna

Loiren laakso on myös kiehtova viinialue, johon kuuluu tuhansia hehtaareja viininviljelyksiä ja toinen toistaan viehättävimpiä viinitiloja. Nautimme rauhallisen aamiaisen hotellissamme. Jätämme Toursin taaksemme ja suuntaamme tutustumaan tarkemmin tähän Ranskan laajimmalle levittäytyvään viinialueeseen ja sen raikkaisiin ja hienostuneisiin viineihin. Vierailemme Touraine-viinialueeseen kuuluvalla kauniilla viinitilalla, jossa tutustumme tilan toimintaan ja maistelemme tilan omia viinejä nauttien idyllisistä maisemista. Viinitila-vierailun jälkeen majoittaudumme kahdeksi yöksi Loiren laakson syleilyssä, Toursin ja Amboisen välissä sijaitsevaan Bourdaisière’n upeaan 1400-1500-luvuilla rakennettuun linnaan. Linnaan kuuluu myös viehättävä, noin 140 hehtaarin puistoalue, jossa hotellin asiakkaat voivat vapaasti kierrellä. Illallisen nautimme linnan omassa ravintolassa, jossa on tarjolla alueen parhaista raaka-aineista valmistettuja herkullisia ruokia ja luonnollisesti alueen erinomaisia viinejä.

4. matkapäivä, Château de Chenonceau- ja Château de Chambord

Nautittuamme linnassa aamiaisen vuorossa on tutustuminen kahteen Loiren laaksossa sijaitsevaan henkeäsalpaavan komeaan linnaan. Château de Chenonceau on 1500-luvun alkupuolella osittain Loiren kauniin sivuojoen Cherin ylle rakennettu varhaisrenessanssityylinen linna, joka tunnetaan myös ”naisten linnana”. Linnan raskailla renessanssihuonekaluilla, gobeliineillä ja merkittävillä taideteoksilla sisustettuihin upeisiin huoneisiin, näyttävään keittiöön kuparisine kattiloineen ja rautaisine patoineen ja ihastuttavaan kappeliin pääsee tutustumaan omaan tahtiin. Kierrokseen jälkeen voi
hengähtää linnaa ympäröivässä kukoistavassa puutarhassa. Toisena vierailukohteenamme on ehkä Loiren laakson suurenmoisin ja satumaisin linna, nimittäin Château de Chambord, joka rakennettiin vuosina 1519-1538 kuningas Frans I:lle metsästyskäyttöön. Vaikka linnaa ei rakennettu kuninkaan asuinpaikaksi siellä on 426 huonetta. Mielikuvituksellisesti keskiaikaisten linnojen arkkitehtuuria ja italialaista klassista renessanssityyliä yhdistelevää Chambordin linnaa kehutaan renessanssiarkkitehtuurin helmeksi. Erityisen kuuluisa linna on kaksinkertaisista spiraaliportaistaan, joiden arvellaan olevan itse Leonardo da Vincin suunnittelemat. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Linnavierailujen jälkeen suuntaamme Keski-Ranskan hallintoalueen, Loiret’n departamentin ja Loire-joen laakson pääkaupunkiin Orléans’iin. Kaupunki tunnetaan erityisesti Jeanne d’Arcista eli Orléans’n neitsyestä, joka pelasti kaupungin englantilaisten piirityksestä 1400-luvulla. Majoittaudumme kaupungin sydämessä sijaitsevaan boutique-hotellin ja teemme vielä pienen kävelyn Orlèans’in vanhassa keskustassa.

5. matkapäivä, Orlèans - Pariisi - Helsinki

Aaminen hotellissa. Aamupäivä aikaa tutustua vielä Orlèansin kaupunkiin omatoimisesti, jonka jälkeen suuntaamme bussilla kohti Pariisia ja Charles de Gaullen lentokenttää. Matkan aikana pysähdymme omakustanteiselle kahvitauolle. Finnairin lento Pariisista Helsinkiin lähtee klo 15:10 ja Helsinkiin saavumme klo 19:00.


Pidätämme oikeudet lentoaikataulujen ja matkaohjelman muutoksiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.