Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Maisemien aarteita ja paikallisia makuja

Makuvaellus Etelä-Toscanassa

Makuvaellus Italian Etelä-Toscanassa

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Toscana

Kauniin Toscanan vehreillä kukkuloilla kasvaa upeita viinitarhoja, oliivilehtoja ja kauniita sypressipensaita. Alue kiehtoo niin taiteilijoita, kulinaristeja kuin kulttuurinnälkäisiäkin. Toscana on alue Keski-Italiassa ja tunnettu maittavasti ruoasta, viiniviljelyksistä, vehreistä maisemista ja taideaarteistaan. Monet elokuvat ovat kuvattu Toscanan maisemissa. Tällä matkalla sukellat Toscanan sisimpään ja koet niin ihania makuelämyksiä kuin mieltä rauhoittavia maisemia.


Val d’Orcian laakso Etelä-Toscanassa kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon, samoin kuin hurmaava Pienzan renessanssikaupunki, jotka molemmat ovat makuvaellus-matkamme kohteita. Loivasti kumpuilevat ja hedelmälliset rinteet ovat miellyttäviä vaeltaa ja ne johtavat kohteisiin, joissa voimme tutustua mm. viinin, juuston, oliiviöljyn ja hunajan valmistukseen, sekä tietenkin maistella näitä tuotteita. Tutuksi tulevat mm. Italian kuuluisimpiin viineihin lukeutuvat Brunello di Montalcino ja Vino Nobile di Montepulciano.  Majoitumme historialliseen Pienzan kaupunkiin, mistä on helppo saavuttaa alueen kauneimmat pikkukaupungit, kuten San Quirico, Montalcino ja Montepulciano.


Vaellukset

Matkan aikana tehdään neljä vaellusta ja vaellukset tehdään säätilanteen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Vaelluspäiväjärjestys saattaa myös muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.

 

Hyvä tietää vaellukselle valmistautumisesta

Vaelluksiin osallistujan tulee olla hyvä kävelijä, joka voi suorittaa ylä- ja alamäkiä sekä rappusia. Reitit ovat keskitasoisista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja. Reitit kulkevat kukkulaisessa maastossa, jotka voivat olla vain yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten pudotuksia saattaa olla reittien sivulla.

 

Vaeltajalla tulee olla vaellukseen sopivat varusteet, kuten esim. hyvät, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, joilla on kävelty jo aikaisemmin, vaihtosukat ja -paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai -viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu sekä aurinkolasit ja käsineet. Kevyet ja taitettavat sauvat auttavat rytmissä ja tasapainossa. Allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys, sillä liikutaan luonnossa.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Rooma – Helsinki Finnairin reittivuorolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaisesti
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisella
  • Ohjatut vaellukset matkaohjelman mukaisesti
  • Aateriat, juomat ja maistiaiset matkaohjelman mukaisesti
  • Vierailut maatiloilla ja viinitiloilla matkaohjelman mukaisesti
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • Italian turistiverot

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Rooma 07:45 - 10:10

Rooma - Helsinki 19:45 - 00:05 +1

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 200€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Rooma-Orte-Pienza

Finnairin aamulento Helsingistä Roomaan. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Matka jatkuu Umbrian maakuntaan, jota kutsutaan Italian vihreäksi sydämeksi. Pysähdymme Orten kukkulakaupungissa Tiber -joen varrella, jonka etruskit perustivat jo 500-luvulla eKr. Iltapäivällä jatkamme matkaa Toscanaan ja ajamme pieneen Pienzan kaupunkiin, jonne majoitumme matkan ajaksi. Pienzaa  pidetään renessanssiajan kaupunkisuunnittelun kehtona, ja se on oikeutetusti yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupungin historiallinen keskusta kohoaa ylhäällä rinteen päällä, keskellä kuvankaunista ja vehreää laaksoa. Majoittumisen jälkeen teemme kävelykierroksen, jonka jälkeen nautimme yhteisen päivällisen ruokajuomineen. Illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatkat noin 220 km.  

2. matkapäivä, Pienza ja lähiympäristö

Aamiaisen jälkeen tapaaminen vaellusoppaan kanssa ja tutustuminen tarkemmin Pienzan kaupunkiin. Ensimmäinen vaellus kauniissa toscanalaismaisemissa johdattaa meidät lähiympäristöön, ja päivän aikana vierailemme paikallisella maatilalla. Tutustumme tilan tuotteisiin, joita ovat mm. juusto, hunaja, viini ja marmeladi, sekä luonnollisesti maistelemme niitä. Alue on tunnettu DOP -laatuluokitellusta Pecorino di Pienza -juustosta, joka valmistetaan lampaanmaidosta ja ikäännytetään tynnyreissä. Hunajavalikoima on runsas johtuen useista eri viljelykasveista, villeistä niityistä ja metsistä. Mehiläisiä ei tarvitse ruokkia sokeriliuoksella, sillä luonnonmettä on riittävästi, joten se on puhdas luonnontuote. Palaamme hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen illan ohjelma on vapaa. Päivän vaellus noin 6 + 5 km kukkulaisella alueella.

3. matkapäivä, Monticchiello ja Montepulciano

Aamiaisen jälkeen tapaaminen vaellusoppaan kanssa ja kuljetus Monticchiellon keskiaikaiseen pikkukylään, joka oli etruskien ja roomalaisten aikoina tärkeä teiden risteys. Täältä alkaa vaelluksemme Montepulcianon viinikaupunkiin. Se sijaitsee oliivilehtojen ja lukuisten viinitarhojen ympäröimänä, Val di Chianan ja Val d’Orcian laaksojen välisellä harjanteella. Lumoava kaupunkikuva on siellä eläneiden aristokraattisten sukujen perua. Maistelemme alueen viiniä, joka on tunnettu kaikkialla maailmassa. Vino Nobile di Montepulciano viini perustuu Sangiovese-rypäleeseen ja sitä kypsytetään tammitynnyreissä kaksi vuotta. Paavi piti 500-luvulla viiniä niin hyvänä, että aateloi sen. Iltapäivällä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin enemmän. Kuljetus hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän vaellus noin 8 km kukklaisella alueella.

4. matkapäivä, Montalcino ja Sant’Antimon luostari

Aamiaisen jälkeen tapaaminen vaellusoppaan kanssa ja kuljetus Montalcinon kukkulakaupunkiin, jota hallitsee sienalaisten 1400-luvulla rakennuttama linna. Vaelluksemme kulkee läpi maailmankuulun viinialueen ja tutustumme paikalliseen viiniin lounaan merkeissä maatilalla. Vino Brunello di Montalcino on yksi Italian arvostetuimmista viineistä ja se sai yhtenä ensimmäisistä DOCG-luokituksen. Brunello-rypäleestä valmistettu viini tarvitsee vähintään kahden vuoden tammitynnyrikypsytyksen lisäksi neljä kuukautta pullossa. Matka jatkuu Sant’Antimon benediktiiniläisluostarin alueelle, jota reunustavat oliivipuiden ja viiniköynnösten viheriöivät kukkulat. Tutustumme tähän 1100-luvula peräisin olevaan luostariin, jonka tunnelma vie meidät takaisin keskiajalle. Kuljetus hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän vaellus noin 7 km kukkulaisella alueella.

5. matkapäivä, Orcian laakso ja San Quirico

Viimeinen vaelluspäivä on varattu Orcian laakson upeille maisemille. Aamiaisen jälkeen tapaaminen vaellusoppaan kanssa ja vaellus kohti San Quiricon keskiaikaista pikkukaupunkia. Se sijaitsi aikoinaan pyhiinvaellusreitin varrella, ja sen aikaiset pienet kirkot ja kappelit ovat edelleen käytössä. Tutustumme Val d’Orcian oliiviöljyyn, jota kutsutaan laakson juoksevaksi kullaksi, ja se on saanut laatuluokituksen DOP ”Terre di Siena”. Nimensä mukaisesti sen väri vivahtaa kullankeltaiseen ja pikantin makunsa se saa Moraiolo, Frantoio ja Leccino-lajikkeista. Kuljetus iltapäivällä takaisin Pienzaan, missä nautimme yhteisen jäähyväispäivällisen ruokajuomineen. Päivän vaellus noin 8 km kukkulaisella alueella.

6. matkapäivä, Pienza-Orvieto–Rooma-Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Jatkamme matkaa keskiaikaiseen Orvieton kaupunkiin, joka kohoaa ylväänä jyrkkärinteisten kallioiden päällä. Kaupungin katedraalin upea mosaiikkinen julkisivu on yksi Italian kauneimpia, ja viehättäviltä aukioilta sekä kiemuraisilta kujilta löytyy viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Aikaa on mukavasti omalle ohjelmalle ja halukkaat voivat tutustua vaikkapa maanalaiseen luolakaupunkiin, jonka muinaiset asukkaat rakensivat noin 2000-vuoden keskeytymättömän kaivamisen tuloksena (lisämaksu noin kahdeksan euroa, maksetaan kohteessa). Iltapäivällä ajamme Rooman lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 280 km.  

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.