Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Kiertomatka Ranskan Provenceen

Provencen kiertomatka

Lähtöpäivät:

tulossa 2020

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Vuoden 2020 lähdöt tulevat myyntiin pian!


Provence

Etelä-Ranskan Provencen sanotaan olevan Ranskan esteettisimpia ja aistikkaimpia alueita.  Provencen upeat historialliset kaupungit, vaikuttava arkkitehtuuri, rikas kulttuuriperintö ja toisaalta taas henkeäsalpaavan komea luonto vuoristo- ja merimaisemineen, laventelipeltoineen, ja kauniin luonnon keskelle rakennettuine pittoreskeine pikkukylineen ihastuttavat viehätysvoimallaan. Tällä matkalla majoitumme Aix-en-Provencen kylässä, josta käsin vierailemme paavien kaupungissa Avignonissa, historiallisessa ja taiteellisssa Arles’ssa sekä Lourmarinin ja Ansouis’n sympaattisissa pikkukylissä. Matkan lopuksi tutustumme myös Cote d’Azurin helmeen, Nizzaan.


Aix-en-Provence

Aix-en-Provence tunnetaan kullanhohtoisesta kivestä tehdyistä rakennuksistaan ja suihkulähteistään. Kaupunki on kuin sinisen taivaan alle rakennettu ulkoilmamuseo, jonka historiallisen keskustan viehättävillä kaduilla kävellessä voi ihailla palatseja ja kirkkoja, sekä pikkupuotien näyteikkunoita. Aixista on kotoisin mm. taidemaalari Paul Cézanne, jonka ateljee toimii nykyään museona. Matkailijat viihtyvät Aixin komean pääkadun, Cours Mirabeau'n, monissa kahviloissa kauniiden talojen ja suihkulähteiden katveessa. Kauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden täyttämän vanhankaupungin aukiot toimivat aamuisin ruoka- ja kukkatoreina muuttuen iltapäivästä alkaen viihtyisiksi ulkokahviloiksi.


Avignon

Avignon tunnetiin keskiajalla paavien kaupunkina. Paaveista kuusi asui siellä vuosina 1309-1376. Muurien ympäröimä ”kaupungin sydän” kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteiden listaan, ja pienestä kaupungista löytyykin paljon ihmeteltävää historian ystäville. Avignonin tunnetuin nähtävyys on Paavien palatsi, joka rakennettiin 1300-luvulla paavien asuinkäyttöön. Rakennuksen sanotaan olevan maailman merkittävin goottilainen palatsi.


Arlés

Roomalaisajoilta peräisin oleva Arlés kirjatiin Unescon maailmanperintökohteeksi sen vanhan kaupungin ja siellä sijaitsevien roomalaisaikaisten monumenttien, kuten amfiteatterin ja kolosseumin, sekä romaanista tyylisuuntaa edustavan Arlesin Pyhälle Trofinelle pyhitetyn kauniin kirkon ansiosta. Arlésin ainutlaatuisen valon ja värit ovat ikuistaneet monet taitelijat, kuten mm. Vincent Van Gogh, jonka taiteellinen aktiivisuus oli huipussaan Arlésissa asuessaan.


Vauclusen alueen pikkukylät

Vauclusen alueen kauniit vuoristomaisemat huippujen väliin jäävine laaksoinen ja ihastuttavine pikkukylineen luovat täydelliset puitteet unohtumattomalle päiväretkelle. Yhteensä seitsemän Vauclausen alueen kylistä kuuluu Ranskan kauneimpien kylien (Les Plus Beaux Villages de France) tarkasti valittuun joukkoon.


Nizza

Ranskan Rivieralla sijaitseva Nizzan kaupunki on aurinkoinen ranta- ja kaupunkilomakohde turkoosin veden äärellä.Tämä meren ja vuoristoen välissä sijaitseva lomakohde tarjoaa lempeän ilmaston ja monipuolisesti luksusta, provencelaisia makunautintoja, ostoksia ja kulttuuria. Yllä sininen taivas, huojuvia palmuja ja upeaa rantahietikkoa kilometrittäin. Nizzan ihastuttava vanhakaupunki on täynnä pieniä ravintoloita ja kahviloita, ja rantakadulla on mukava kävellä ja ihailla kaupunkia. Kaunis Belle époque-arkkitehtuuri ja lukemattomat upeat kirkot luovat upeat puitteet mukavalle lomalle.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

 • Edestakaiset lennot Helsinki-Nizza-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: 4 lounasta ruokajuomineen
 • Kaupunkikierrokset Aix-en-Provencessa, Avigonissa, Arlés'ssa ja Nizzassa
 • Kokopäiväretki Vauclusen alueen pikkukyliin
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Paul Cézannen ateljeessa Aixissa
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Paavien palatsissa Avignonissa
 • Kokeneen suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • Ranskan hotellien perimä kaupunkivero

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Ranskassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Nizza 08:05 - 10:25

Nizza - Helsinki 20:30 - 00:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 200€

Asiakkaat suosittelevat

Matka oli tosi hyvin toteutettu ja erityismaininnan saa matkamme opas, jonka tarinat ja suuri tietomäärä matkan kaikissa kohteissa oli superia.

Matkan järjestelyt olivat onnistuneet hyvin; opas loistava, ammattitaitoinen ja ystävällinen bussikuski, hyvä bussi ja hotellit, ihana ohjelma ja aikataulutus.

Kohteet mukavia ja mielenkiintoisia.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Nizza - Aix-en-Provence

Finnairin lento lähtee klo 08:05 kohti Nizzaa, jonne saavpuminen klo 10:25. Opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Aloitamme matkan kohti Aix-en-Provencea, jossa majoitumme koko matkan ajan. Nautimme yhteisen lounaan ja tutustumme viehättävään Aix-en-Provencen kaupunkiin kaupunkikierroksella. Roomalaisten perustama Aix-en-Provence tunnetaan kullanhohtoisesta kivestä tehdyistä rakennuksistaan ja kauniista suihkulähteistään. Kaupunki on itsessään kuin sinisen taivaan alle rakennettu ulkoilmamuseo, jonka historiallisen keskustan viehättävillä kaduilla kävellessä voi ihailla palatseja ja kirkkoja sekä pienten puotien näyteikkunoita. Päivän ehdottomana vierailukohteena on Paul Cezannen ateljee, joka on säilynyt lähes koskemattomana mestarin jäljiltä. Huonekalut, maalausvälineet, maalarin asetelmista tutut esineet, taulut ja naulakossa odottavat takit saavat ajan pysähtymään. Kävelymme aikana tutustumme myös paikkoihin, joissa tämä legendaarinen impressionisti maalasi taulujaan. Loppupäivä on vapaata aikaa omatoimiseen lomailuun. Päivän ajomatka noin 180 km.

2. matkapäivä, Aix-en-Provence - Avignon - Arlés

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle kohti kahta upeaa ja historiallisesti merkittävää kaupunkia: Avignonia ja Arlés’ia.  Avignon tunnettiin keskiajalla Paavien kaupunkina, sillä Paaveista kuusi asui siellä vuosina 1309-1376. Muurien ympäröimä ”kaupungin sydän” kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteiden listaan. Pienestä kaupungista löytyy runsaasti ihmeteltävää historian ystäville. Avignonin tunnetuin nähtävyys on Paavien palatsi, joka rakennettiin 1300-luvulla Paavien asuinkäyttöön. Rakennuksen voidaan sanoa olevan maailman merkittävin goottilainen palatsi. Tutustumme Paavien palatsiin opastetulla kierroksella. Avignonista matkamme jatkuu kohti Arlésia. Roomalaisajoilta peräisin oleva Arlés kirjattiin Unescon maailmanperintökohteeksi sen vanhan kaupungin ja siellä sijaitsevien roomalaisaikaisten monumenttien, kuten amfiteatterin ja kolosseumin sekä romaanista tyylisuuntaa edustavan Arlésin Pyhälle Trofinelle pyhitetyn kauniin kirkon ansiosta. Arlésin ainutlaatuisen valon ja värit ikuisti moni taitelija, mm. Vincent Van Gogh, jonka taiteellinen aktiivisuus oli huipussaan tämän asuessa Arlésissa. Myös tämän mestarin teoksien maalauspaikkoja on mahdollisuus ihailla tässä idyllisessä ympäristössä. Tutustumme Arlésiin oppaan johdolla. Paluu Aix-en-Provenciin iltapäivällä ja loppupäivä on vapaata aikaa. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Päivän ajomatka noin 180 km.

3. matkapäivä, Aix-en-Provence - Provencen pikkukylät

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Vauclausen aluetta, jonka sykähdyttävän kauniit vuoristomaisemat huippujen väliin jäävine laaksoineen ja ihastuttavine pikkukylineen luovat täydelliset puitteet unohtumattomalle päiväretkelle. Vauclausen alueen kylistä seitsemän kuuluu Ranskan kauneimpien kylien (Les Plus Beaux Villages de France) tarkasti valittuun joukkoon. Päivän aikana näemme mm. viiniviljelmien ja oliivilehtojen ympäröivän Lourmarinin kylän, jonka viehättävä romaaninen kirkko, hieno 1400-luvulla rakennettu linna ja kaunis keskusta on kapeiden katujen, eri aikakausilta peräisin olevien lähteiden ja pienien puotien, ravintoloiden ja gallerioiden värittämä. Kylän rauhan ja kauneuden vuoksi kaksi merkittävää ranskalaista kirjailijaa valitsi sen viimeiseksi lepopaikakseen; Lourmarinin hautausmaalta löytyy Albert Camus’n ja Henri Boscon hauta. Yksi syy alueen suosioon on varmasti brittikirjailija Peter Mayle, jonka humoristiset romaanit Provencesta ovat houkutelleet juuri näille seudulle paljon matkailijoita. Maylen kirjat kertovat kirjailijan kokemuksista ja kommelluksista pienessä provencelaisessa kylässä, josta hän osti vaimonsa kanssa vanhan talon. Luberonin luonnonpuistossa sijaitsevaa Ansouis’n kylää puolestaan dominoi tuhatvuotinen linnoitus. Kylässä ihastuttavat myös 1400-1600-luvuilla rakennetut, kauniisti restauroidut talot, ikivanhan muurin rauniot, tornit ja lähteet sekä tietysti upeat maisemat viiniviljelmineen ja horisontissa kumpuilevine vuoristoineen. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Upean retken jälkeen palaamme Aix-en-Provenciin varmasti monta elämystä rikkaampana. Loppuilta on vapaata aikaa. Päivän ajomatka noin 130 km.

4. matkapäivä, Aix-en-Provence - Nizza - Helsinki

Aamiainen hotellissa, minkä jälkeen lähdemme kohti Nizzaa, jossa tutustumme kaupunkiin oppaan kanssa. Ranskan Rivieran, eli Côte d’Azurin (sininen rannikko) suurin kaupunki Nizza sijaitsee Välimeren rannalla, ajattoman kauniiden maisemien sydämessä. Nizzan lempeä ilmasto ja monipuolinen tarjonta houkuttelevat kävijöitä vuodesta toiseen. Nizzan kosmopoliitin ilmapiirin voi aistia kävelyllä tunnetulla, palmujen reunustamalla rantabulevardilla, Promenade des Anglaisilla. Tätä kävellessä voi ihailla niin merinäköaloja kuin bulevardin elegantteja rakennuksia, joista ehkä vaikuttavin on 1800-luvun lopulla rakennettu palatsimainen hotelli Negresco. Nizzassa on myös kiinnostavia museoita ja merkittävä keskiaikainen vanha kaupunginosa lukuisine ravintoloineen ja baareineen. Nautimme yhteisen lounaan Nizzassa, jonka jäkeen on hetki vapaata aikaa tutustua Nizzaan omatoimisesti ja tehdä ostoksia. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Finnairin suora lento lähtee klo 20.30 ja saapuu Helsinkiin klo 00:45 seuraavan päivän puolella.  Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.