Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aurinkoa, värejä ja tuoksuja

Kiertomatka Ranskan Provenceen

Provencen kiertomatka

Lähtöpäivät:

21.9.2023 (täynnä)

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus 2023

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Provence

Etelä-Ranskan Provencen sanotaan olevan Ranskan esteettisimpia ja aistikkaimpia alueita.  Provencen upeat historialliset kaupungit, vaikuttava arkkitehtuuri, rikas kulttuuriperintö ja toisaalta taas henkeäsalpaavan komea luonto vuoristo- ja merimaisemineen, laventelipeltoineen, ja kauniin luonnon keskelle rakennettuine pittoreskeine pikkukylineen ihastuttavat viehätysvoimallaan. Tällä matkalla majoitumme Aix-en-Provencen kylässä, josta käsin vierailemme paavien kaupungissa Avignonissa, historiallisessa ja taiteellisssa Arles’ssa sekä Lourmarinin ja Ansouis’n sympaattisissa pikkukylissä. Matkan lopuksi tutustumme myös Cote d’Azurin helmeen, Nizzaan.


Aix-en-Provence

Aix-en-Provence tunnetaan kullanhohtoisesta kivestä tehdyistä rakennuksistaan ja suihkulähteistään. Kaupunki on kuin sinisen taivaan alle rakennettu ulkoilmamuseo, jonka historiallisen keskustan viehättävillä kaduilla kävellessä voi ihailla palatseja ja kirkkoja, sekä pikkupuotien näyteikkunoita. Aixista on kotoisin mm. taidemaalari Paul Cézanne, jonka ateljee toimii nykyään museona. Matkailijat viihtyvät Aixin komean pääkadun, Cours Mirabeau'n, monissa kahviloissa kauniiden talojen ja suihkulähteiden katveessa. Kauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden täyttämän vanhankaupungin aukiot toimivat aamuisin ruoka- ja kukkatoreina muuttuen iltapäivästä alkaen viihtyisiksi ulkokahviloiksi.


Avignon

Avignon tunnetiin keskiajalla paavien kaupunkina. Paaveista kuusi asui siellä vuosina 1309-1376. Muurien ympäröimä ”kaupungin sydän” kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteiden listaan, ja pienestä kaupungista löytyykin paljon ihmeteltävää historian ystäville. Avignonin tunnetuin nähtävyys on Paavien palatsi, joka rakennettiin 1300-luvulla paavien asuinkäyttöön. Rakennuksen sanotaan olevan maailman merkittävin goottilainen palatsi. Toinen tunnettu nähtävyys on Saint-Bénézet-silta.


Arles

Roomalaisajoilta peräisin oleva Arles kirjatiin Unescon maailmanperintökohteeksi sen vanhan kaupungin ja siellä sijaitsevien roomalaisaikaisten monumenttien, kuten amfiteatterin ja kolosseumin, sekä romaanista tyylisuuntaa edustavan Arlesin Pyhälle Trofinelle pyhitetyn kauniin kirkon ansiosta. Arlesin ainutlaatuisen valon ja värit ovat ikuistaneet monet taitelijat, kuten mm. Vincent van Gogh, jonka taiteellinen aktiivisuus oli huipussaan Arlesissa asuessaan.


Vauclusen alueen pikkukylät

Vauclusen alueen kauniit vuoristomaisemat huippujen väliin jäävine laaksoinen ja ihastuttavine pikkukylineen luovat täydelliset puitteet unohtumattomalle päiväretkelle. Yhteensä seitsemän Vauclausen alueen kylistä kuuluu Ranskan kauneimpien kylien (Les Plus Beaux Villages de France) tarkasti valittuun joukkoon.


Nizza

Ranskan Rivieralla sijaitseva Nizzan kaupunki on aurinkoinen ranta- ja kaupunkilomakohde turkoosin veden äärellä.Tämä meren ja vuoristoen välissä sijaitseva lomakohde tarjoaa lempeän ilmaston ja monipuolisesti luksusta, provencelaisia makunautintoja, ostoksia ja kulttuuria. Yllä sininen taivas, huojuvia palmuja ja upeaa rantahietikkoa kilometrittäin. Nizzan ihastuttava vanhakaupunki on täynnä pieniä ravintoloita ja kahviloita, ja rantakadulla on mukava kävellä ja ihailla kaupunkia. Kaunis Belle époque-arkkitehtuuri ja lukemattomat upeat kirkot luovat upeat puitteet mukavalle lomalle.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Hintaan sisältyy

 • Edestakaiset lennot Helsinki-Nizza-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: 4 x lounas ruokajuomineen (mineraalivesi, viinilasi, kahvi)
 • Kaupunkikierrokset Aix-en-Provencessa, Avigonissa, Arles'ssa ja Nizzassa
 • Kokopäiväretki Vauclusen alueen pikkukyliin
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Paul Cézannen ateljeessa Aixissa
 • Sisäänpääsy ja opastettu kierros Paavien palatsissa Avignonissa
 • Kokeneen suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • Ranskan hotellien perimä kaupunkivero

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Ranskassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla. Paluu Suomeen seuraavan päivän puolella.
Helsinki - Nizza 08:05 - 10:25

Nizza - Helsinki 20:30 - 00:45 (+1)

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Asiakkaat suosittelevat

Matka oli tosi hyvin toteutettu ja erityismaininnan saa matkamme opas, jonka tarinat ja suuri tietomäärä matkan kaikissa kohteissa oli superia.

Matkan järjestelyt olivat onnistuneet hyvin; opas loistava, ammattitaitoinen ja ystävällinen bussikuski, hyvä bussi ja hotellit, ihana ohjelma ja aikataulutus.

Kohteet mukavia ja mielenkiintoisia.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Nizza – Aix-en-Provence

Finnairin aamulento kohti Nizzaa, jonne saapuminen aamupäivällä. Opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Aloitamme matkan kohti Aix-en-Provencea, jossa majoitumme koko matkan ajan. Roomalaisten perustama Aix-en-Provence, tuttavallisesti ”Aix”, tunnetaan kullanhohtoisesta kivestä tehdyistä rakennuksistaan ja kauniista suihkulähteistään. Kaupunki on itsessään kuin sinisen taivaan alle rakennettu ulkoilmamuseo, jonka historiallisen keskustan viehättävillä kaduilla voi ihailla palatseja ja kirkkoja sekä pienten puotien näyteikkunoita. Päivän vierailukohteena on Paul Cézannen ateljee, joka on säilynyt lähes koskemattomana mestarin jäljiltä. Huonekalut, maalausvälineet, maalarin asetelmista tutut esineet, taulut ja naulakossa odottavat takit saavat ajan pysähtymään. Iltapäiväkävelymme aikana tutustumme myös paikkoihin, joissa tämä legendaarinen impressionisti maalasi taulujaan. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Päivän ajomatka noin 180 km.

2. matkapäivä, Aix-en-Provence – Avignon - Arles

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle kohti kahta upeaa ja historiallisesti merkittävää kaupunkia, Avignonia ja Arlesia. Avignon tunnettiin keskiajalla paavien kaupunkina. Paaveista kuusi asui siellä vuosina 1309-1376. Muurien ympäröimä ”kaupungin sydän” kuuluu kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintökohteiden listaan. Pienestä kaupungista löytyykin runsaasti ihmeteltävää historian ystäville. Avignonin tunnetuin nähtävyys on Paavien palatsi, joka rakennettiin 1300-luvulla paavien asuinkäyttöön. Rakennuksen voidaan sanoa olevan maailman merkittävin goottilainen palatsi. Tutustumme palatsiin opastetulla kierroksella. Toinen tunnettu nähtävyys on Saint-Bénézet-silta,  joka Avignonin ulkopuolella tunnetaan paremmin nimellä Avignonin silta. Ennen sillan valmistumista Rhone-joki voitiin ylittää vain veneellä. Sillan 22 kaaresta on jäljellä neljä.
 
Matkamme jatkuu päivän toiseen kohteeseen, Arlesiin. Roomalaisajoilta peräisin oleva Arles kirjattiin Unescon maailmanperintökohteeksi sen vanhan kaupungin ja siellä sijaitsevien roomalaisaikaisten monumenttien, kuten amfi-teatterin ja kolosseumin sekä romaanista tyylisuuntaa edustavan kauniin kirkon ansiosta. Arlesin ainutlaatuisen valon ja värit ikuisti taiteilija Vincent van Gogh, jonka taiteellinen aktiivisuus oli huipussaan tämän asuessa Arlesissa. Van Goghin teoksien maalauspaikkoja on mahdollisuus ihailla tässä idyllisessä ympäristössä. Tutustuminen Arlesiin oppaan johdolla. Päivän aikan nautimme yhteiseen lounaan. Päivän ajomatka noin 220 km.

3. Aix-en-Provence ja Vauclusen alueen pikkukylät

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Vauclausen Departamenttia, jonka sykähdyttävän kauniit vuoristomaisemat huippuineen, laaksoineen ja ihastuttavine kylineen luovat täydelliset puitteet päiväretkelle. Alueen kylistä seitsemän kuuluu Ranskan kauneimpien kylien (Les Plus Beaux Villages de France) tarkasti valittuun joukkoon. Näemme mm. viiniviljelmien ja oliivilehtojen ympäröivän Lourmarinin kylän, jonka viehättävä romaaninen kirkko, hieno 1400-luvulla rakennettu linna ja kaunis keskusta on kapeiden katujen, eri aikakausilta peräisin olevien lähteiden ja pienien puotien, ravintoloiden ja gallerioiden värittämä. Kylän rauhan ja kauneuden vuoksi kaksi merkittävää ranskalaista kirjailijaa valitsi sen viimeiseksi lepopaikakseen; Lourmarinin hautausmaalta löytyy Albert Camus’n ja Henri Boscon hauta. Yksi syy alueen suosioon on varmasti brittikirjailija Peter Mayle, jonka humoristiset romaanit Provencesta ovat houkutelleet seudulle paljon matkailijoita. Luberonin luonnonpuistossa sijaitsevaa Ansouis’n kylää puolestaan dominoi tuhatvuotinen linnoitus. Kylässä ihastuttavat myös 1400-1600-luvuilla rakennetut, kauniisti restauroidut talot, ikivanhan muurin rauniot, tornit ja lähteet sekä tietysti upeat maisemat viiniviljelmineen ja horisontissa kumpuilevine vuoristoineen. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Upean retken jälkeen palaamme Aix'iin.  Päivän ajomatka noin 130 km.

4. matkapäivä, Aix-en-Provence – Nizza – Helsinki

Aamiainen hotellissa, minkä jälkeen lähdemme tutustumaan Aix-en-Provencen värikkäisiin kukka- ja maalaismarkkinoihin. Eläväisestä tunnelmasta, tuoksuista ja silmänruuasta nautti jo mitään ostamattakin! Paikallisista tuotteista löytyy kuitenkin monia kauniita ja maittavia tuotteita kotiin vietäviksi. Markkinoilta jatkamme matkaa kohti Nizzaa, jossa tutustumme kaupunkiin oppaan kanssa. Ranskan Rivieran, eli Côte d’Azurin (sininen rannikko) suurin kaupunki Nizza sijaitsee Välimeren rannalla, ajattoman kauniiden maisemien sydämessä. Nizzan lempeä ilmasto ja monipuolinen tarjonta houkuttelevat kävijöitä vuodesta toiseen. Niz-zan kosmopoliitin ilmapiirin voi aistia kävelyllä tunnetulla, palmujen reunustamalla rantabulevardilla, Promenade des Anglaisilla. Tätä kävellessä voi ihailla niin merinäköaloja kuin bulevardin elegantteja rakennuksia, joista ehkä vaikuttavin on 1800-luvun lopulla rakennettu palatsimainen Hotelli Negresco. Nizzassa on myös kiinnostavia museoita ja merkittä-vä keskiaikainen vanha kaupunginosa lukuisine ravintoloineen ja baareineen. Yhteinen lounas Nizzassa ja vapaata aikaa tutustua Nizzaan omatoimisesti ja tehdä ostoksia. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta Finnairin suora iltalento Helsinkiin, jonne saavumme varhain seuraavan päivän puolella.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.