Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Maisemien aarteita

Saksan ja Ranskan viinilaaksot

Saksan ja Ranskan viinilaaksot

Lähtöpäivät:

tulossa myyntiin v. 2023

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Saksan ja Ranskan viinilaaksot ovat vehreiden kyönnösten, vanhojen linnojen, romanttisten jokimaisemien ja idyllisten pikkukaupunkien helminauhaa. Alue on kulttuurihistoriallisesti antoisa ja luonnoltaan ainutlaatuinen.


Rüdesheim am Rhein

Rüdesheimin pieni ja sympaattinen kaupunki sijaitsee romanttisen Reinin varrella viinitarhojen ympäröimänä. Kaupungin Drosselgasse on yksi Euroopan tunnemallisimmista viinikaduista alueelle tyypillisine ristikkotaloineen ja ikkunaluukkuineen. Nousemme gondolihisseillä ylös Niederwaldin -patsaalle, josta avautuvat huikeat maisemat alas Reinin laaksoon. Reinin risteilyllä näemme joelta käsin Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvat upeat maisemat, joita hallitsevat viiniviljelmät jyrkillä rinteillä ja vanhat linnat. Vierailemme myös pienessä Bacharachin kaupungissa, missä koristeelliset ristikkotalot ja kapeat kujat saavat tuntemaan olevansa kuin satumaailmassa. Paikalliset viinit ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia, jotka tulevat tutuksi viininmaistajaisissa. 

Strasbourg

Strasbourg on tullut tunnetuksi Euroopan parlamentin toisena kokoontumispaikkana, mutta ennen kaikkea se on Alsacen perinteitä noudattava historiallinen kaupunki. Reininmaalle tyypilliset mustavalkoiset, puukehikolliset keskiaikaiset talot muodostavat yhden Unescon maailmanperintökohteista ja vanhan kaupungin miljööseen kuuluvat katetut sillat. Unohtumattoman päivän Strasbourgissa kruunaa kanavaristeily.


Route des Vins d`Alsace

Alsacen viinitie, Route des Vins d`Alsace, on Ranskan viiniteistä vanhin ja kuin elävä postikortti. Se kulkee kuvankauniin viiniseudun läpi, jossa viinirinteitä tuntuu olevan silmänkantamattomiin ja sen varrella on kymmenittäin keskiaikaisia kyliä ja kaupunkeja. Päivän aikana maistelemme paikallisia viinejä

sekä vierailemme pienessä Riquewihrin kaupungissa, jonka limittäin ja lomittain seisovat ristikkotalot antoivat kulissit Walt Disneyn animaatioelokuvaan Kaunotar ja Hirviö.


Colmar

Colmar on kuuluisa varsinkin maalauksellisesta vanhasta kaupungista, jossa on lukuisia erinomaisesti säilyneitä ristikkotaloja keskiajalta ja renessanssin ajalta. Entisissä työläiskortteleissa risteilevien kanaalien aluetta kutsutaan Pikku Venetsiaksi, missä pastellinsävyiset talot heijastuvat vedestä, ja alue onkin kaupungin kuvatuimpia. Yli tuhatvuotisen historiansa aikana kaupunki on ehtinyt kuulua sekä Saksalle että Ranskalle, ja molemmista se on kyennyt poimimaan parhaimmat palat. Sanotaan, että elsassilainen keittiö on ottanut annosten runsauden saksalaisilta ja makujen sinfonian ranskalaisilta

Zürich

Sveitsin pääkaupunkiin Zürich on yksi rahamaailman keskuksista ja nimetty Euroopan rikkaimmaksi kaupungiksi. Limmatjoen molemmille puolille levittäytyvä vanhakaupunki antaa kapeine kujineen ja katukahviloineen kaupungille varsin idyllisen leiman. Kaupungin maamerkkinä pidetään 1200-luvulla valmistuneen romaanisen Grossmünster kirkon kaksoistorneja


Mukana huippuoppaamme Anna! 

Saksan ja Ranskan viinilaaksot matkaamme opastaa huippusuosittu matkanjohtajamme Anna Sandelin. Anna on ansioitunut maailmanmatkaaja sekä tunnettu viiniosaamisestaan. Tervetuloa mukavaan ja asiantuntevaan seuraan kokemaan ja näkemään uutta Keski-Euroopan upeista viiniseuduista. 

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

 
Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Frankfurt ja Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: neljä lounasta ja yksi illallinen
  • Risteily Reinillä ja kanavaristeily Strasbourgissa
  • Kaksi viininmaistajaista
  • Gondolihissi Niederwald patsaalle Rüdesheimissa
  • Kävelykierros Zürichissä
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa ja Ranskassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Frankfurt 07:40 - 09:20

Zürich - Helsinki 19:10 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone, 200 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Frankfurt-Rüdesheim am Rhein

Finnairin aamulento Helsingistä Frankfurtiin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentälle, mistä jatkamme matkaa kohti Reinin jokilaaksoa. Ajamme pieneen ja viehättävään Rüdesheimin kaupunkiin, joka sijaitsee romanttisen Reinin varrella viinitarhojen ympäröimänä. Yhteisen lounaan jälkeen nousemme gondolihisseillä ylös Niederwaldin -patsaalle, josta avautuvat huikeat maisemat alas Reinin laaksoon. Järeä patsas kuvastaa Saksan keisarikunnan uudelleenrakentamista Ranskan ja Saksan vuoden 1870–71 sodan jälkeen. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Rüdesheimin Drosselgasse on yksi Euroopan tunnemallisimmista viinikaduista alueelle tyypillisine ristikkotaloineen ja ikkunaluukkuineen. Katu on kapea ja täynnä tavernoita ja viinitupia, joista raikaa iloinen musiikki kaduille asti. (Päivän ajomatka noin 60 km)

2. matkapäivä: Rüdesheim ja risteily Rein -joella

Aamiainen hotellissa. Aamulla risteilemme Reiniä pitkin noin tunnin ajan ja näemme joelta käsin upeat maisemat, joita hallitsevat viiniviljelmät jyrkillä rinteillä ja vanhat linnat. Tämä osa jokea onkin ansaitusti yksi Unescon maailmanperintökohteista. Vierailemme pienessä Bacharachin kaupungissa, missä koristeelliset ristikkotalot ja kapeat kujat saavat tuntemaan olevansa kuin satumaailmassa.  Nimen Bacharach kerrotaan tulevan Bacchukselta, joka oli vanha roomalainen viininjumala. Maistelemme paikallisen tuottajan viinejä ja aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Paluumatkalla Rüdesheimiin saamme nauttia jokimaisemista hieman pidempään vastavirrasta johtuen. Iltapäivällä on hyvin aikaa omalle ohjelmalle, ja illalla nautimme yhteisen lounaan hotellin ravintolassa.

 

3. matkapäivä, Rüdesheim - Strasbourg

Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaa Saksan jokilaaksoista kohti Ranskaa ja Strasbourgin kaupunkia. Vaikka kaupunki on tullut tunnetuksi Euroopan parlamentin toisena kokoontumispaikkana, on se ennen kaikkea Alsacen perinteitä noudattava historiallinen kaupunki. Sen kuuluisin nähtävyys on kalkkikivestä rakennettu goottilainen katedraali, joka oli aikanaan Euroopan korkein rakennus ja sen tornin huippu yltää 142 metriin. Reininmaalle tyypilliset mustavalkoiset, puukehikolliset keskiaikaiset talot muodostavat yhden Unescon maailmanperintökohteista ja vanhan kaupungin miljööseen kuuluvat katetut sillat. Kaupunkiin saavuttaessa nautimme lounaan, jonka jälkeen tutustumme kaupunkiin noin tunnin pituisella kanavaristeilyllä. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. (Päivän ajomatka noin 220 km)

4. matkapäivä, Strasbourg-Ranskan viinitie-Riquewihr-Colmar

Aamiainen hotellissa. Strasbourgista suuntamme maailman kuululle Alsacen viinitielle, Route des Vins d`Alsace, joka on Ranskan viiniteistä vanhin ja kuin elävä postikortti. Se kulkee kuvankauniin viiniseudun läpi, jossa viinirinteitä tuntuu olevan silmänkantamattomiin ja sen varrella on kymmenittäin keskiaikaisia kyliä ja kaupunkeja. Päivän aikana maistelemme paikallisia viinejä ja nautimme yhteisen lounaan.  Pysähdymme myös pienessä Riquewihrin kaupungissa, jonka limittäin ja lomittain seisovat ristikkotalot antoivat aikanaan kulissit Walt Disneyn animaatioelokuvaan Kaunotar ja Hirviö. Saapuminen illansuussa Colmarin kaupunkiin, joka sijaitsee keskellä viinitietä, ja sen sanotaankin olevan alsacelaisten viinien pääkaupunki. Majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen illan ohjelma on vapaa. Illalla aikaa tutustua vaikkapa kaupungin tasokkaaseen ravintolatarjontaan. (Päivän ajomatka noin 80 km)

5. matkapäivä, Colmar

Aamiainen hotellissa. Colmar on kuuluisa varsinkin maalauksellisesta vanhasta kaupungista, jossa on lukuisia erinomaisesti säilyneitä ristikkotaloja keskiajalta ja renessanssin ajalta. Entisissä työläiskortteleissa risteilevien kanaalien aluetta kutsutaan Pikku Venetsiaksi, missä pastellinsävyiset talot heijastuvat vedestä ja alue onkin kaupungin kuvatuimpia. Yli tuhatvuotisen historiansa aikana kaupunki on ehtinyt kuulat sekä Saksalle että Ranskalle, ja molemmista se on kyennyt poimimaan parhaimmat palat. Sanotaan, että elsassilainen keittiö on ottanut annosten runsauden saksalaisilta ja makujen sinfonian ranskalaisilta. Kukoistuksensa kaupunki eli keskiajalla, jolloin se oli tärkeä uskonnon, tieteen ja taiteen keskus. Tutustumme tähän kuvankauniiseen kaupunkiin kävelykierroksella, jonka päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Päivällä on hyvin aikaa omalle ohjelmalle.

6. matkapäivä, Colmar-Zürich-Helsinki

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutuksen jälkeen ajamme Sveitsin pääkaupunkiin Zürichiin, joka on yksi rahamaailman keskuksista ja nimetty Euroopan rikkaimmaksi kaupungiksi. Limmatjoen molemmille puolille levittäytyvä Vanhakaupunki antaa kapeine kujineen ja katukahviloineen kaupungille varsin idyllisen leiman. Kaupungin maamerkkinä pidetään 1200-luvulla valmistuneen romaanisen Grossmünster kirkon kaksoistorneja. Näemme vanhan kaupungin nähtävyydet kävelykierroksella, jonka jälkeen jää aika omalle ohjelmalle ja vaikkapa ostoksille. Iltapäivällä ajamme Zürichin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. (Päivän ajomatka noin 190 km)

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.