Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita ja paikallisia makuja

Kiertomatka Sardiniaan

Sardinia

Lähtöpäivät:

16.5. ja lokakuu 2020

Matkan kesto:

8pv

Hinta:

Hinta alkaen 1649€

Uusi kohde!

Sardinia

alk. 1649 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Sardinia

Kauniit valkohiekkaiset rannat turkoosin veden äärellä, ihanat pikkukylät rosoisine kivitaloineen, sardinialainen keittiö ja suloiset kalastajakylät kuvastavat Sardiniaa ehkä parhaiten. Tämä matka keskittyy Välimeren toiseksi suurimman saaren, Sardinian, pohjoisosaan. Pääsemme tutustumaan mm. Olbian kaupunkiin, La Maddalenan saaristoon, Gennargentuan vuoristoon ja Algheron kaupunkiin. Unohtamatta Sardinialle tyypillistä sisämaan nuraghi-kulttuuria ja perinteikkäitä lammaspaimenia.


Costa Smeralda

Sardinian ehkä kuuluisin rantakohde on Costa Smeralda, smaragdirannikko. Tämä etenkin rikkaiden ja julkimoiden suosiossa oleva rantakohde sijaitsee saaren koilliskulmassa ja sen satamassa onkin nähtävissä toinen toistaan mahtavampia huvipursia. Prinssi Karim Aga Khan aikoinaan rakastui alueeseen, osti maat ja teki paikasta turistiparatiisin. Costa Smeraldan rannat kuuluvat Euroopan kauneimpiin ja nimensä se on saanut smaragdin vihreästä vedestä ja valkoisista hiekkarannoista.


La Maddalenan saaristo

La Maddalenan saaristoa ja sen rantoja voisi luulla Karibian saariksi. Niin valkoisia ovat hiekkarannat, turkooseja laguunit ja vesi niin kristallinkirkasta. Käymme saaristoon kuuluvalla Capreran karulla saarella, jossa sijaitsee Italian kansallissankarin Giuseppe Garibaldin maatila ja hauta. Saarelta löytyy myös Rooman valtakunnan aikaisia raunioita.


Alghero

Alghero on Pohjois-Sardinian ehkä tunnetuin kaupunki. Algheron vanhakaupunki hurmaa pienillä kujillaan ja kauniilla aukioillaan. Aivan vanhankaupungin ulkopuolella avautuu Algheron satama eikä uimarannallekaan ole pitkä matka.  Tällä matkalla majoitumme viisi yötä Algherossa, jolloin ehdimme tutustua kaupunkiin omatoimisestikin. Teemme sieltä myös veneretken Capo Caccian niemessä sijaitseville merenjumalan Neptunuksen mukaan nimetyille tippukiviluolille.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Riika – Olbia – Riika – Helsinki AirBalticin reittivuorolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 2 lounasta, 2 päivällistä
  • Käyntikohteet: Caprera, Barbagia ja Orgosolo, nuraghit, Capo Caccia tippukiviluolat, Bosa
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • Italian turistivero

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot AirBalticilla. Koneenvaihto Riikassa.
Helsinki - Riika 10:15 - 11:20
Riika - Olbia 15:20 - 17:40

Olbia - Riika 18:20 - 22:30
Riika - Helsinki 23:20 - 00:25

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone, alk. 200€

Matkaohjelma

1.matkapäivä: Helsinki – Riika – Olbia

AirBalticin lento lähtee klo 10:15 kohti Riikaa, jonne saavumme klo 11:20 (koneenvaihto). Jatkolento lähtee klo 15:20 kohti Olbiaa, jonne saavumme klo 17:40 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa kentällä. Majoittuminen Olbiaan keskustahotelliin. Yhteinen illallinen hotellissa.

Yöpyminen: Grand Hotel President

2. matkapäivä: Caprera

Aikainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti Palaun satamaa ja lautalla jatketaan upeaan La Maddalenan saaristoon. Capreran karulla saarella sijaitsee Italian kansallissankarin Giuseppe Garibaldin maatila ja hauta. Lounas päivän aikana omatoiminen ja saattaa sitä sään salliessa ehtiä pulahtamaan uimassakin. Paluu lautalla takaisin Palaun satamaan iltapäivällä. Paluumatka Olbiaan kulkee kuuluisan Smaragdirannikon, Costa Smeraldan läpi. Täällä, etenkin rikkaiden ja julkimoiden suosiossa olevassa rantakohteessa on nähtävissä toinen toistaan mahtavampia huviloita ja jahteja. Yhteinen illallinen hotellissa.
Yöpyminen: Grand Hotel President

3. matkapäivä: Olbia – Barbagia – Orgosolo – Alghero

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen otamme matkatavarat mukaan ja lähdemme kohti Sardinian vuoristoa eli Gennargentua. Vuoriston rinteillä sijaitsee Barbagian alue, jossa asukkaat edelleen saavat toimeentulonsa lampaidenhoidosta ja juustonvalmistuksesta. Alueen keskus on Orgosolon kylä, jonka talojen seiniä koristavat komeat muraalit eli seinämaalaukset. Yhteisen lounas luonnon keskellä (säävaraus) lammaspaimenten luona. Saamme maistella paikallisia herkkuja punaviinin kera. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa saaren länsirannikolle, katalonialaisvaikutteiseen Algheron kaupunkiin. Majoittuminen perhehotelliin. Ilta omatoiminen.
Yöpyminen: Hotel El Balear

4. matkapäivä: Alghero – Capo Caccian tippukiviluolat

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Algheron keskustan nähtävyyksiin. Kaupungin vanha keskusta on yksi viehättävimmistä Sardinian saarella. Neljä vuosisataa kestänyt espanjalaisten kausi on jättänyt lähtemättömät jälkensä kaupungin kulttuuriin, arkkitehtuuriin sekä puhuttuun kieleen. Algherossa puhutaan katalonian kieleen perustuvaa murretta. Vaikuttavat kaupunginmuurit, hienostuneet palatsit ja vanhat kirkot yhdessä paikallisten ravintoloiden ja baarien kanssa tekevät keskustasta värikkään. Omatoiminen lounas, jonka jälkeen siirrymme satamaa ja venekyydillä Neptunus-luolille. Luolasto sijaitsee kuuluisan Capo Caccian niemenkärjen alla. Veneet purjehtivat sisälle luolan suulle, josta lähtee ohjattu polku tippukivien ohitse luolassa sijaitsevalle järvelle. Paluu veneellä Algheroon, jossa ilta omatoiminen.
Yöpyminen: Hotel El Balear

5. matkapäivä: Alghero

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan saaren sisäosien nuraghi-kulttuuriin (ei sovellu liikuntaesteisille). Nuraghit ovat tornimaisia, muinaisia muuraamattomia kivirakennelmia, joita rakennettiin haudoiksi pronssikaudella. Alueella ehkä kuuluisin nuraghi on jättiläismäisistä kivistä rakennettu Santu Antine rakennelma. Lisäksi näemme romaanista kirkkoarkkitehtuuria edustavat San Pietro in Sorres ja SS. Saccargia kirkot. Nautimme yhdessä tyypillisen sardinialaisen lounaan. Paluu Algheroon, jossa ilta omatoiminen.
Yöpyminen: Hotel El Balear

6. matkapäivä: Alghero

Aamiainen hotellissa. Tänään koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti Algheroon ja sen ympäristöön.
Yöpyminen: Hotel El Balear

7. matkapäivä: Bosa

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme puolipäiväretkelle Bosan viehättävään pikkukaupunkiin. Bosan kaupunkikuvaa hallitsee Malaspina-suvun linna 1100-luvulta ja sen läpi virtaa purjehduskelpoinen Temo-joki. Joen varrella, linnan juurella, on historiallinen Sa Costan kortteli, jonka värikkäät talot reunustavat jokea ja linnavuoren rinteitä. Kylän pääkirkko on Immacolata Concezione ja sen seinillä on arvokkaita freskoja. Bosa on ympäröivän alueen enogastronominen keskus ja kaupungin pienistä putiikeistä löytyy ruokaherkkujen ja makean malvasiaviinin lisäksi paikallisia käsityötaidon tuotteita. Omatoiminen lounastauko. Illaksi paluu Algheroon, jossa ilta omatoiminen.
Yöpyminen: Hotel El Balear

8. matkapäivä: Alghero – Olbia – Riika – Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti Olbiaa. Pysähdymme Berchiddan kohdalla viinitilavierailulle. Yhteinen lounas. AirBalticin lento lähtee klo 18:20 kohti Riikaa, jonne saavumme klo 22:30 (koneenvaihto). Jatkolento lähtee klo 23:20, Helsinkiin saavumme klo 00:25 seuraavan vuorokauden puolella.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.