Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita ja paikallisia makuja

Kiertomatka Toscanan maaseutu ja Firenze

Toscanan maaseutu ja Firenze

Lähtöpäivät:

2.10.2021, tulossa 2022

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1399€

Toscanan maaseutu ja Firenze

alk. 1399 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Toscana

Kauniin Toscanan vehreillä kukkuloilla kasvaa upeita viinitarhoja, oliivilehtoja ja kauniita sypressipensaita. Alue kiehtoo niin taiteilijoita, kulinaristeja kuin kulttuurinnälkäisiäkin. Toscana on alue Keski-Italiassa ja tunnettu maittavasti ruoasta, viiniviljelyksistä, vehreistä maisemista ja taideaarteistaan. Monet elokuvat ovat kuvattu Toscanan maisemissa. Alue on kovasti matkailijoiden suosiossa. Tällä matkalla sukellat Toscanan sisimpään ja koet niin ihania makuelämyksiä kuin mieltä rauhoittavia maisemia.


Siena

Jo ennen Rooman vallan aikaa perustettu Siena on eräs Italian parhaiten säilyneistä keskiaisista kaupungeista. Vuosisatoja vanha tunnelma huokuu kaupungin kapeilla kujilla ja piazzoilla. Sienan ytimessä on kaupungin kuuluisin nähtävyys, simpukan muotoinen pääaukio, Piazza del Campo. Aukiota hallitsee kaupungintalo sekä nelikulmainen kellotorni. Aukio on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Aukio muuttuu kahdesti kesässä kilpa-areenaksi, kun kaupunginosat kilpailevat keskiaikaisia perinteitä kunnioittavassa "Il Palio" -laukkakilpailussa. Kaupungin historiallisilla kaduilla on lukuisia ihania kahviloita, pikkuputiikkeja ja nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan ja niihin on helppo mennä jalkaisin.


Firenze

Toscanan alueen pääkaupunki Firenze on historiallinen ja miellyttävän kokoinen kaupunki, joka tarjoaa paljon niin ruoan- kuin taiteenystäville. Kaupunkiin on helppo tutustua kävellen pienen keskustan vuoksi. Jo pelkät aukiot eli piazzat tarjoavat paljon nähtävää. Kaupungin silhuetissa kohoaa lähes pakollinen nähtävyys, Santa Maria dei Fiorin katedraali, jonka kupoli on sisältäpäin ehdottomasti näkemisen arvoinen.


Uffizin taidegalleria

Firenzen tunnetuin taidemuseo on Galleria degli Uffizi, Uffizin taidegalleria. Gallerian tunnetuimmat taideteokset ovat 1100-1600-luvuilta. Taideaarteet ovat kuuluisan Medici-suvun Museossa on yli 50 huonetta, joiden kokoelmiin kuuluu mm. Botticellin ja Michelangelon teoksia, antiikin Kreikan veistoksia ja Caravaggion maalauksia. Tällä matkalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle Uffizin retkelle (retki varattava viim. 65vrk ennen matkan alkua).


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Rooma – Helsinki Finnairin reittivuorolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Puolihoito (3 lounasta, 4 illallista)
  • Retket: Firenze, San Gimignano ja Siena
  • vierailu Chiantin viinitilalla ja oliivipuristamossa
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • Italian turistivero

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Rooma 07:35 - 10:00

Rooma - Helsinki 19:45 - 00:05 (+1)

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 150€

Uffizin taidegalleria 69€

Lisämaksulliset retket

Hinta 69 /hlö

Kuva retkestä

Uffizin taidegalleria

Firenzen tunnetuin taidemuseo on Galleria degli Uffizi, Uffizin taidegalleria. Gallerian tunnetuimmat taideteokset ovat 1100-1600-luvuilta. Taideaarteet ovat kuuluisan Medici-suvun Museossa on yli 50 huonetta, joiden kokoelmiin kuuluu mm. Botticellin ja Michelangelon teoksia, antiikin Kreikan veistoksia ja Caravaggion maalauksia. Suomenkielinen opastus museossa.
Retki varattava viim. 65vrk ennen matkaa. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 8 henkilöä. Retkelle voi osallistua oppaan lisäksi enintään 10 henkilöä rajoitusten vuoksi, joten varaathan paikkasi ajoissa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Rooma-Cortona-Reggello

Finnairin lento lähtee 7:35 kohti Roomaa, jonne saavumme klo 10:00 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa kentällä. Kentältä lähdemme kohti vehreää Toscanan maakuntaa. Poikkeamme Keski-Italian suurimmalle järvelle, Trasimenolle ja siellä sijaitsevaan Castiglionen kylään. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen jatkamme matkaa Cortonan pikkukaupunkiin. Cortona sijaitsee Egidio-vuoren rinteellä, josta näkymät yli Val di Chianan laakson. Cortonan lähelle ovat sijoittuneet kirjan ”Toscanan auringon alla” tapahtumat sekä kaupunki on päässyt monien filmien taustaksi. Illansuussa majoittuminen ihanaan maaseutuhotelliin Reggelloon. Yhteinen illallinen hotellissa.
Yöpyminen: Hotelli Fattoria Degli Usignoli

2. matkapäivä, Firenze

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme junalla kohti Toscanan kaunista pääkaupunkia, Firenzeä. Firenze on tunnettu uskomattomista taideaarteista, ostosmahdollisuuksista sekä mielenkiintoisesta historiasta. Teemme kaupunkikierroksen kävellen, jonka aikana näemme mm. tuomiokirkon kastekappeleineen ja kellotorneineen, Signoria-aukion ja Arno-joen yli johtavan Ponte Vecchion. Omatoiminen lounas, jonka jälkeen halukkaat voivat vierailla Uffizin kuuluisassa taidegalleriassa (lisämaksullinen retki). Galleriassa on renessanssiajan mestariteoksia ja se kuuluu maailman tunnetuimpiin taidemuseoihin. U-kirjaimen muotoisessa palatsissa on yli 1500 teosta. Omaa aikaa Firenzessä, jonka jälkeen paluu hotellille. Yhteinen illallinen hotellin tunnelmallisessa ravintolassa.
Yöpyminen: Hotelli Fattoria Degli Usignoli

3. matkapäivä, Greve in Chianti

Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme italialaisiin herkkuihin, etenkin mainioon Chianti-viiniin. Greve in Chiantissa vierailemme aidossa viinilinnassa, jossa tutustumme kanttiiniin ja viinikellareihin. Nautimme upeista maisemista linnan puutarhassa sekä maittavan lounaan viinimaistajaisten kera. Hetki omaa aikaa vaikkapa ostoksiin Greven herkkupuodeissa. Poikkeamme myös oliivipuristamossa, josta voi ostaa kotiinviemisiksi laadukasta neitsytoliiviöljyä. Paluu iltapäivällä hotelliimme. Yhteinen illallinen hotellissa.
Yöpyminen: Hotelli Fattoria Degli Usignoli

4. matkapäivä, San Gimignano-Siena

Aamiainen hotellissa. Aloitamme päivän tutustumalla San Gimignanon keskiaikaiseen tornikaupunkiin. Parhaimmillaan kaupungissa on ollut lähes sata tornia, joista jäljellä 14. Kaupungin historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tämä suloinen kaupunki vie helposti vierailijan sydämen. San Gimignanosta jatkamme matkaa toiseen keskiaikaiseen kaupunkiin, Sienaan. Kuten San Gimignanon, myös Sienan vanha keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Sienan keskusta jakautuu 17 kaupunginosaan, joilla on oma vaakunansa. Kaupunginosien välillä on joka kesä leikkimielinen kamppailu, hevosten laukkakilpailu, maailmankuulu Sienan Il Palio. Tutustumme Sienassa mm. Campo-aukioon sekä sen laidalla sijaitsevaan koristeelliseen tuomiokirkkoon. Illansuussa suuntaamme hieman Sienan ulkopuolella sijaitsevaan hotelliimme, jossa nautimme myös yhteisen illallisen.
Yöpyminen: Hotelli Borgo Antico

5. matkapäivä, Pienza-Rooma-Helsinki

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat bussiin ja lähdemme eteläisen Toscanan halki kohti Roomaa. Pysähdymme Pienzan kaupungissa. Tätä pikkukaupunkia pidetään täydellisenä renessanssikaupunkina. Arkkitehti Rosselinin suunnitteli aikoinaan kaupungin harmonisen keskustan, joka nykyisin kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Pienza on tunnettu paikallisen juustontuotannon keskuksena ja sieltä kannattaakin ostaa herkullisia juustotuliaisia kotiinviemisiksi. Nautimme yhteisen lounaan ennen lentokentälle menoa. Finnairin lento Roomasta lähtee  klo 19:45 ja saapuu Helsinkiin klo 00:05.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.