Japani - nousevan auringon maa 8pv

Japani on moni-ilmeinen maa, jossa moderni nykyaika yhdistyy idän vanhaan eksotiikkaan. Saarivaltioon mahtuu niin muinaisia temppeleitä ja kimonoon pukeutuneita geishoja kuin futuristisia kaupunkeja. Tällä matkalla pääset tutustumaan Tokion metropoliin, keisarien Kiotoon sekä temppelikaupunki Naraan.

Tokio

Tokion suosituimmat nähtävyydet on kaupungin valtavasta koosta huolimatta mahdollista kiertää muutamassa päivässä. Vierailemme mm. Tokion keisarillisen palatsin puutarhassa. Laaja puistomainen alue on osa suurempaa palatsialuetta, joka toimi aikoinaan Japanin keisarin kotina. Alueella on linnan tornien raunioita, vallihautoja, muureja sekä kauniita puutarhoja. Tutustumme myös Asakusaan, Tokion vanhaankaupunkiin. Täällä voit vierailla esim. Sensoji-temppelissä tai kulkea pitkin Nakamise-ostoskatua.

Kioto

Kiotoa pidetään Japanin kulttuurin kehtona; Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon on Kioton monumenteista kelpuutettu peräti 17 kpl. Näistä tunnetuimpia lienevät Kiyomizu-temppeli sekä Nijo-linna, joissa vierailemme molemmissa. Kiyomizu-temppeli on rakennettu 1600-luvulla korkealle kukkulalle, näkymät yli Kioton ovat huikeat. Nijo-linnan erikoisuutena on puolestaan satakielilattia, joka laulaa lintujen lailla käveltäessä. Lattian alkuperäisenä tarkoituksena oli suojella linnanherraa salamurhaajilta.

Nara

Naran kaupunki oli Japanin ensimmäinen pysyvä pääkaupunki 700-luvulla. Osa tuon ajan temppeleistä ja puuveistoksista on edelleen nähtävissä Naran puistossa, valtaisalla viheralueella keskellä kaupunkia. Vierailemme tässä puistossa, jossa vaeltaa myös yli tuhat kesyä peuraa. Tutustumme myös puistoalueella sijaitsevaan Todaiji-temppeliin, joka on maailman suurin puinen rakennus. Täältä löytyy myös Japanin suurin pronssinen Buddha-patsas, 16 m korkea ja painoa 437 tonnia. Vierailemme myös shintotemppeli Kasuga Taishassa, joka sijaitsee saman nimisen vuoren juurella. Rakennuksen ympärillä on 3000 kivi- ja pronssilyhtyä, jotka ovat vuosisatojen aikana uskovaisten lahjoittamia.


Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display