Kambodža -temppelien valtakunta 9pv **UUTUUS**

Koe unohtumaton elämysmatka Kaakkois-Aasian salaperäisessä kuningaskunnassa! Kambodža huokuu tarunomaista kulttuuria ja muinaisten aikojen loistoa. Opastettu Kambodžan kiertomatka tarjoaa sinulle monipuolisen sekoituksen historiaa, kulttuuria, makuelämyksiä ja upeita maisemia. Viidakon kätköissä piilottelee maan ylpeys ja Kaakkois-Aasian kuuluisin nähtävyys Angkorin temppelialue, jonka suurin ja merkittävin temppeli on Angkor Wat.

Siem Reap

Ihastuttava Siem Reap on nykypäivän Kambodzaa ja muinaista loistoa parhaimmillaan. Siem Reap on tunnettu porttina maailmankuululle Angkorin temppelialueelle, mutta kaupunki on myös itsessään mielenkiintoinen kohde. Kaupungissa voi edelleen aistia vanhaa kambožalaista kulttuuria tuoksuineen, herkullisine ruokineen ja äänineen. Tämän kaiken rinnalle on noussut kambožalaisten nykyinen moderni elämäntyyli. Siem Reapista löydät paljon hyviä museoita, historiaa, käsitöitä ja paljon ostosmahdollisuuksia. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee myös Tonle Sap järven kelluva kylä, jossa pääset tutustumaan asukkaiden ainutlaatuiseen elämäntyyliin.

Angkor

Unescon perintölistalla olevat mystiset Angkorin temppelit tulisi jokaisen kokea kerran elämässään. Angkor oli mahtavan khmerimperiumin pääkaupunki 800-luvulta 1400-luvulle, jonne silloiset kuninkaat rakensivat temppeleitään ja palatsejaan. Myöhemmin alue hylättiin ja unohdettiin vuosisatojen ajaksi. Nykyisin alue on maailmankuulu yli tuhannen temppelin raunioista sekä suurimmasta ja merkittävimmästä Angkor Watin temppelistä. Viisitorninen Angkor Wat hämmästyttää suuruudellaan ja on alueen parhaiten säilynyt temppeli, joka on pysynyt merkittävänä uskonnollisena keskuksena tähän päivään asti. Tällä matkalla tutustumme myös Angkor Thomin kompleksiin, jonka suosituin nähtävyys on Bayon-temppeli. Temppelin erikoisuus on sen torneissa jokaiseen ilmansuuntaan näkevät kivikasvot.

Battambang

Battambang on Kambodžan toiseksi suurin kaupunki asukasluvultaan, mutta se on tunnettu rauhallisena maalaiskaupunkina. Kaupunki on sekoitus modernia kaupunkielämää, pikkukylän ystävällistä ilmapiiriä ja hyvin säilynyttä siirtomaa-arkkitehtuuria, jotka yhdessä antavat kaupungille omanlaisen charminsa. Battambangissa pääsemme tutustumaan paikalliseen maalaiselämään tuk-tuk menopelin kyydissä läpi pikkukylien ja riisipeltojen. Lähellä kaupunkia sijaitsee Phnom Sampovin luolasto. Kyseisiä luolia käytettiin punakhmerien ja Pol Potin vallan aikaan vankien teloittamiseen, ne ovat nykyisin tunnettuja nimellä ”Killing Caves”. Vaikka paikalla on ankea menneisyys, sieltä on erinomaiset näköalat koko maaseudulle.

Phnom Penh

Kambodžan pääkaupunki Phnom Penh on täynnä yllätyksiä. Phnom Penhissä pääset tutustumaan suurkaupungin vilinään, temppeleihin ja lukuisiin paikallisiin herkkuihin. Tämä moderni ja eläväinen kaupunki kätkee alleen punakhmerien ajan karmeudet ja hämmästyttävän historian. Vaikka paikalliset itse toivovat, että turistit näkisivät maasta sen iloisen puolen, noin. 40 vuoden takainen kansanmurha on kuitenkin edelleen läsnä ja näkyy etenkin monessa kaupungin nähtävyydessä. Paikalliset katsovat kuitenkin mieluummin hymyillen tulevaisuuteen ja Phnom Penhistä löytyy myös väriä ja loistoa: kuninkaanlinnan kullansäihkettä, historiallisia aarteita ja siirtomaa-aikaista kahvilakulttuuria. Phnom Penhin kaupungin symbolina tunnetaan Wat Phnom temppeli, joka sijaitsee pienellä kukkulalla kaupungin keskellä.


Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa

Cxense Display