Kuuban kiertomatka 11 pv

Opastettu Kuuban kiertomatkamme tarjoaa sinulle historiaa, luontoa, Karibialaista tunnelmaa, eksotiikkaa, kulttuurien väriloistoa ja lämmintä tunnelmaa. Tutustumme pääkaupunki Havanaan, Viñalesin laaksoon, Unescon suojelemaan kauniiseen Trinidadiin ja vierailemme Santa Claran vallankumouskaupungissa Che Guevaran mausoleumissa ja muistomerkillä. Jatkamme matkaa Cienfuegosiin, jota pidetään yhtenä Kuuban kauneimmista kaupungeista vaikuttavan arkkitehtuurinsa ja Karibianmeren rantojen vuoksi. Matkan lopuksi suuntamme lomailemaan Varaderon kuuluisille valkoisille hiekkarannoille, jossa saamme nautimme merestä, rannasta ja kiireettömistä lomapäivistä All inclusive -hotellissa. Matkalla on mukana kokenut suomenkielinen matkanjohtaja.

Havanna

Kuuban pääkaupungin Havannan Vanhankaupungin, la Havana Viejan ainutlaatuinen tunnelma syntyy viehättävästi rapistuneista siirtomaatyylisistä rakennuksista, kapeista kaduista, 50-luvun värikkäistä amerikanraudoista, rumban ja salsa rytmeistä ja paikallisten iloisesta elämänasenteesta. Unescon suojelukohteeksi valittu Vanhakaupunki edustaa juuri sitä mielikuvaa, mikä monella vierailijalla on Havannasta. Teemme Havannan kiertoajelun klassisilla jenkkiraudoilla, ja näemme tärkeimmät nähtävyydet, mm. Maleconin rantakadun, ja ajamme Vedadon leveillä puistokaduilla sekä Miramarin kaupunginosassa. Paras tapa tutustua la Havana Viejan tunnelmaan on ottaa jalat alle, joten tutustumme Havannan Vanhaankaupunkiin vielä tarkemmin opastetulla kävelykierroksella.

Hemingwayn jalanjäljillä

Kirjailija Ernest Hemigway rakasti Kuubaa ja asui yli 20 vuotta maaseudulla Havannan lähellä.  Hemingwayta pidetään Kuubassa liki kansallissankarina, koska hän amerikkalaisena jäi Kuubaan vielä vallankumouksen jälkeenkin. Monissa Havannan baareista ja ravintoloista löytyy seinällä viittaus Hemingwayhin. Matkan aikana näemme Hemingway komean kotikartanon, Finca Vigiaan Santa Paulan kylässä n. 15 km Havannasta, ja vierailemme Cojimarin kalastajakylässä, jonka tunnelmista syntyi Nobel-palkittu romaani Vanhus ja Meri. Vierailemme myös Hemingwayn suosikkipaikkoissa, kuten Cojimarin La Terraza-ravintolassa ja Havannan La Bodequita del Mediossa.

Viñalesin laakso

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Viñalesin laakso sijaitsee Kuuban luoteisosassa. Laakson pohjalla kasvatetaan tupakka- ja muita viljelytuotteita perinteisin keinoin. Kaunista Viñalesin laaksoa hallitsevat karstikalliot, jotka syntyivät 160 miljoonaa vuotta sitten mannerlaattojen voimakkaassa törmäyksessä. Saamme tutustua laakson tupakkaviljelmiin ja pääsemme näkemään, miten perinteiset Kuubalaiset sikarit oikeaoppisesti kääritään. Retken kruunaa käynti Cueva del Indiossa, tippukiviluolassa San Vicenten laaksossa.

Cienfuegos

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Cienfuegos on hieman elegantimpi kaupunki Kuuban etelärannikolla. Cienfuegos tunnetaan kauniista 1800-luvun arkkitehtuuristaan ja eri tyylien sekoituksestaan. Kun näkee keskustan valkoiset ja pastellinväriset rakennukset sinistä taivasta ja merta vasten, on helppo ymmärtää, miksi kaupunki on saanut lempinimen la Perla del Sur (Etelän helmi).

Trinidad - Kuuban kaunotar

Trinidadin kaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Trinidad on yksi Karibian parhaiten säilyneitä kaupunkeja ajalta, jolloin sokerintuotanto oli alueen tärkein elinkeino. Trinidadin vuonna 1514 perustettu kaupunki on kaunis historiallinen helmi pastellinsävyisine taloineen, mukulakivikatuineen ja hienoine yksityiskohtineen. Yksi Trinidadin merkittävimmistä nähtävyyksistä on Plaza Mayor-aukio, joka on hienosti säilyttänyt siirtomaa-ajan asunsa.

Santa Clara

Santa Clara on Che Guevaran kaupunki. "Che" oli yksi Kuuban vallankumouksen avainhenkilöistä, kun Kuuban vallankumouksen viimeinen taistelu käytiin Santa Clarassa. Santa Claran Plaza de la Revolución -aukiolla sijaitsee Chen massiivinen muistomerkki, jonka alla on Chen hautamausoleumi. Pieni junanvaunuihin tehty museo, Tren Blindado, sijaitsee paikalla, jossa Che ja hänen nuorten taistelijoiden pieni joukko kaappasi panssaroidun junan Batistan sotilailta käyttäen puskutraktoria, jolla kiskot työnnettiin syrjään, ja juna saatiin suistettua kiskoilta. Taistelun kuuluisa keltainen Caterpillar-puskutraktori on nostettu viisisakaraisen tähden päälle, ja paikasta on tullut vallankumouksen sankareiden muistomerkki ja monelle kuubalaiselle erityinen paikka.

Varadero

Varaderon rantakaupunki ja sen 20 kilometrin pituiset upeat hiekkarannat sijaitsevat Kuuban pohjoisrannikolla. Varaderossa hiekka on hienoa ja hohtavan valkoista. Varaderossa nautimme matkan lopuksi lomapäivistä auringossa ja ihanan kiireettömästä rantaelämästä.

 

 

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Lentokenttälähtö
Aikuisia
Lapsia
Varaa
Varaa

Cxense Display