Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Kiertomatka Krakova, Torun ja Gdansk

Krakova, Torun ja Gdansk

Lähtöpäivät:

5 päivää

Uusi kohde!

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Vuoden 2021 lähdöt on peruttu.

Puolan kiertomatka

Lähde mukaan valloittavaan Puolaan! Uutuuskiertomatkallamme näet Puolan parhaat palat; historiallisen Krakovan, piskuisen Toruńin, hansakaupunki Gdanskin ja merenrantakaupunki Sopotin. Vierailemme myös Krakovan kuninkaallisessa Wawelin linnassa sekä Malborkin keskiaikaisessa ritarilinnassa.

Krakova

Historiaa, kulttuuria ja lukemattomia nähtävyyksiä. Krakovan sympaattinen kaupunki hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja monipuolisuudellaan. Tuhatvuotinen, kaunis Krakova on yksi Euroopan kulttuurikaupungeista. Tunnelmaltaan tämä keskiaikainen kauppakaupunki on vertaansa vailla. Hyvin säilynyt vanha kaupunki, kymmenet kirkot ja hämärät kellariravintolat ovat olennainen osa Puolan entistä pääkaupunkia. Krakovassa tutustumme kuninkaalliseen Wawelin renessanssilinnaan sekä Jagiellon yliopistoon ja Marian kirkkoon.


Toruń

Toruń on pieni ja kaunis kaupunki, joka tunnetaan myös Nikolaj Kopernikuksen synnyinkaupunkina.  Toruń on Puolassa tunnettu myös piparkakkujen valmistuksesta ja kaupungista löytyykin oma piparkakkumuseo, jossa voi leipoa oman matkamuistonsa 1500-luvun leipomossa. Kaupungin historia ulottuu aina 1200 luvulle asti. Toruńin vanhakaupunki ja uusikaupunki kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungissa on nähtävissä ristiritarien linnan rauniot, joita löytyy säilyneissä puolustusmuurien osissa, porteissa ja torneissa.

 

Hansakaupunki Gdansk

Pohjois-Puolan helmi Gdansk muodostaa naapurinsa Sopotin kanssa metropolialueen, jota kutsutaan myös Puolan Rivieraksi. Hansakaupunki Gdanskissa vietät kiireetöntä lomaa vanhan kaupungin kujia kuljeskellen. Gdanskin ohella tutustumme Sopotin rantakaupunkin ja sen viehättävään ranta-alueeseen.


Gdansk tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa lähes täysin, mutta suuri osa hienoista nähtävyyksistä rakennettiin uudelleen. Vanhan loiston aikoja on helppo kuvitella kävelemällä pitkin vanhan kaupungin mukulakiviä ja ihailemalla punatiilikattoisia värikkäitä rakennuksia. Välillä voi pysähtyä johonkin vanhan kaupungin lukuisista kahviloista tai ravintoloista, jotka houkuttelevat terasseilleen istuskelemaan. Gdansk on myös shoppailijan paratiisi! Hyviä ostospaikkoja löytyy vanhasta kaupungista sekä keskustan ostoskeskuksista.


Malborkin linna

Matkan päätteeksi vierailemme Malborkin keskiaikaisessa ristiritarilinnassa, jonka rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1274. Paksut tiilimuurit ja linnoitusrakenteet vievät mielikuvitusmatkalle kauas vuosisatojen taakse, sotaisan saksalaisen ritarikunnan aikoihin. Linnan valtavat muurit kätkivät aikanaan taakseen luostarin lisäksi sotilaallisen tukikohdan ja ristiritarien sotilasjohdon. Kierroksen aikana kuulemme tarkemmin historiasta ja näemme linnan saleja.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Krakova ja Gdansk-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Krakovan, Torunin ja Gdanskin kaupunkikierrokset
  • Tutustuminen Sopotin pikkukaupunkiin
  • Vierailut kuninkaallisessa Wawelin linnassa ja Malborkin linnassa
  • Ateriat: 4 lounasta
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair

Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Helsinki - Krakova 08:30 - 09:30

Gdansk - Helsinki 20:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 170€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Krakova

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:30 kohti Krakovaa, jonne saavumme klo 09:30 paikallista aikaa. Suomalainen opas ja bussi ovat vastassa Krakovan lentokentällä. Krakovaan saavuttuamme teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme Krakovan tärkeimmät nähtävyydet. Tutustumme kuninkaalliseen Wawelin linnaan, joka sijaitsee linnankukkulalla. Tämä mahtava renessanssilinna perustetiin jo 1500-luvulla. Linnan alueella vierailemme myös kruunajaiskatedraalissa. Krakovan vanhassa kaupungissa tutustumme mm. Jagiellon yliopistoon ja Marian kirkkoon, joka sijaitsee aivan Krakovan sydämessä. Yhteinen lounas kierroksen aikana. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaa.

2. matkapäivä, Toruń

Hotelliaamiaisen jälkeen hyvästelemme Krakovan ja jatkamme matkaa kohti Toruńia. Kaupunkiin saavuttuamme majoitumme keskustahotelliin ja lähdemme kävellen tutustumaan tähän viehättävään historialliseen kaupunkiin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Toruń tunnetaan Nikolaj Kopernikuksen synnyinkaupunkina ja se on tunnettu myös piparkakkujen valmistuksesta. Kaupungista löytyykin oma piparkakkumuseo, jossa voi leipoa oman matkamuistonsa 1500-luvun leipomossa. Kaupungin historia ulottuu aina 1200-luvulle asti ja siellä on nähtävissä ristiritarien linnan rauniot, joita löytyy säilyneissä puolustusmuurien osissa, porteissa ja torneissa. Yhteinen lounas päivän aikana.

3. matkapäivä, Toruń

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Toruńissa. Tutustu kaupungin nähtävyyksiin, vinkkejä saat oppaaltamme.

4. matkapäivä, Gdansk - Sopot

Hotelliaamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Pohjois-Puolan Gdanskia, jonne saavumme noin kahden tunnin ajomatkan jälkeen. Majoittumisen jälkeen lähdemme kävelylle vanhaan kaupunkiin, jossa tutustumme kaupungin merkittävämpiin nähtävyyksiin ja kuulemme sen historiasta. Lounas kierroksen aikana. Iltapäivällä tutustumme vielä naapurikaupunki Sopotiin ja sen viehättävään ranta-alueeseen. Kävelemme Euroopan pisintä puulaituria pitkin ihailemaan merinäköalaa ja nautimme lasilliset kuohuviiniä. Illaksi paluu takaisin Gdanskiin ja loppupäivä vapaa.

5. matkapäivä, Malborkin linna - Gdansk - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja aamupäivä vapaata aikaa. Puolen päivän aikaan lähdemme tutustumaan Malborkin keskiaikaiseen ristiritarilinnaan, jonka rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1274. Paksut tiilimuurit ja linnoitusrakenteet vievät mielikuvitusmatkalle kauas vuosisatojen taakse, sotaisan saksalaisen ritarikunnan aikoihin. Linna rakennettiin aikanaan ritarikunnan suurmestarin hallintopaikaksi, jota ristiritarit suojelivat ja vartioivat. Kierroksen aikana kuulemme tarkemmin historiasta ja näemme linnan saleja. Yhteinen lounas kierroksen päätteeksi. Malborkista suuntaamme illaksi kohti lentokenttää, josta Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 20:05. Helsinkiin saavumme klo 23:05.


Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.