Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Aktiivista lomaa

Kierto- ja patikkamatka Sveitsin Alpeille

Patikkamatka Sveitsin Alpeille

Lähtöpäivät:

1.7.2020

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1599€

Patikkamatka Sveitsin Alpeille

alk. 1599 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Jungfrau - Bernin Alpit

Jungfraun alueelta löytyvät ehdottomasti Sveitsin Alppien huikeimmat maisemat. On upeaa rauhaa ja luonnonkauneutta, jylhiä vuoria, vehreitä niittyjä, alppikyliä, vesiputouksia, korkeita lumihuippuja ja jäätiköitä.  Tällä matkalla patikoimme näissä upeissa maisemissa, vierailemme Trümmelbachin maanalaisilla vesiputouksilla sekä teemme huikean junaretken Jungfraujochille (Top of Europe) 3454 m korkeuteen, jossa odottaa huikea 360 asteen panoramamaisema Aletschjäätikölle sekä Mönchille, Jungfraulle ja muille Alppien lumihuipuille.


Grindelwald

Grindelwaldin läheltä löytyvät maisemallisesti Sveitsin Alppien upeimmat vaellusreitit. Tämä noin 4000 asukkaan kylä sijaitsee Grindelwaldtalina tunnetun laakson itäosassa 1034 m korkeudessa. Kylä toimii matkamme tukikohtana, sillä sieltä on hyvät kulkuyhteydet patikkareiteille sekä alueen muihin osiin. Illanviettoon on tarjolla hyvä valikoiman ravintoloita sekä mm. herkku-, urheilutarvike ja matkamuistoliikkeitä, joita Grindelwaldissa on enemmän kuin useimmissa muissa alppikylissä.


Kohdetietoa

Liikumme Grindelwaldissa ja ympäristössä pikkujunilla, kaapelihisseillä tai kabiineilla yhdessä oppaamme, Sini Lahden, kanssa. Patikoinnit tapahtuvat noin 1400 - 2300 metrin korkeudessa. Kuljemme pitkin merkittyjä reittejä maastossa ja poluilla. Patikat edellyttävät hyvää peruskuntoa ja terveitä niveliä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Maasto vaatii tukevat vaelluskengät, myös vettäpitävä kuoritakki/-asu on suositeltava, sillä sää voi vaihtua Alpeilla nopeasti, joten päiväreppuun on hyvä pakata lämmin kerrasto, sadevaatteet sekä muuta muunneltavaa vaatetta.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Lue blogikirjoitus Sveitsin patikkamatkasta »

(Huom! Blogikirjoitus on vuodelta 2017, joten tarkistathan kuluvan vuoden matkan tiedot aina matkan omilta sivuilta.)


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Kolme suomeksi opastettua patikkaa
  • Opastettu junaretki Top of Europen huipulle 3454 m
  • Vierailu Trümmelbachin maanalaisilla vesiputouksilla
  • junamatkat Sveitsissä matkaohjelman mukaan
  • 4 päivän Jungfrau Travel Pass-junakortti
  • Kokeneen suomenkielisen vaellusoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Sveitsissä kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Zürich - Helsinki 19:10 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 140€

Asiakkaat suosittelevat

Kiitos ainutkertaisesta matkasta. Kyllä maailma taas avartui.

Matkalla oli paras opas, mitä tähän asti olen aikaisemmin tavannut. Hän oli tasapuolinen ja joustava ja tunsi kohteen hyvin.

Vaellusreitit hyvin suunniteltuja, tosin paikoin hieman maastollisesti haastellisia, joten vaativat pohjakuntoa. Suosittelen kävelysauvoja.

Oppaamme Sini saa täydet 10 pistettä. Hän oli ystävällinen ja huolehtivainen ja valmis auttamaan.

Matkakohde oli aivan upea ja kiinnostava. Mielellään menisin sinne uudestaankin!

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Zürich - Grindelwald

Tapaaminen oppaan kanssa Helsingin lentoasemalla, josta Finnairin lento lähtee klo 07:55 ja saapuu Zürichiin klo 09:45. Siirtyminen lentoasemalla junaan, jolla matkaamme Grindelwaldin alppikylään saapuen perille noin klo 14.00 – 15.00 aikaan. Matkalla on kaksi junavaihtoa, opas on mukana auttamassa. Majoittuminen hotelliin Grindelwaldin keskustassa ja hetki vapaa-aikaa aikaa ennen iltapäivän tervetulotilaisuutta.

2. matkapäivä, patikka Grütschalp - Allmendhubel

Varhainen aamiainen hotellissa. Lyhyen junamatkan matkattuamme olemme perillä Lauterbrunnenin laaksossa. Lauterbrunnen tunnetaan 72 vesiputouksen laaksona, ja siellä sijaitsevat Lauterbrunnenin kylän lisäksi ylempänä rinteillä lepäävät pienet Wengenin ja Mürrenin alppikylät. Nousemme kabiinihissillä laakson pohjalta Grütschalpiin (1489 m), josta aloitamme matkan ensimmäisen patikan. Kulkiessamme polkua pitkin kohti Allmendhubelin huippua voimme ihailla huikeita näkymiä alueen kuuluisalle vuorikolmikolle, Eigerille, Mönchille ja Jungfraulle. Pidämme tauon 1907 metrin korkeudessa rustiikkisessa Allmendhubelin panoraamaravintolassa, jossa on aikaa nauttia lounas (omakustanteinen). Puhtaan luonnon keskellä nautittu perisveitsiläinen raclette tai fondue antaa hyvin puhtia loppupäivään! Jatkamme matkaa junalla Mürrenin kylään. Mürren on viehättävä, pieni alppikylä, joka huokuu aitoa ja rauhallista alppitunnelmaa. Tummat puutalot koristekaiverruksineen ja upeasti kukitetut parvekkeet ovat kuin maisemapostikortista. Maiseman täydentävät kylää vasten jylhinä kohoavat yli neljä kilometriä korkeat Alppien huiput. Mürren on monille tuttu kylässä v. 1968-1969 kuvatusta James Bond -elokuvasta Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa. Mürrenista jatkamme kabiinihissillä takaisin laaksoon. Aluetta kutsutaan 72 vesiputouksen laaksoksi vesiputousten suuren määrän vuoksi, ja se on varmasti kauneimpia laaksoja koko Sveitsissä. Tutustumme Trümmelbachin luolaston maanalaisiin vesiputouksiin, jotka ovat Euroopan suurimmat maanalaiset vesiputoukset. Kesällä jäätiköiden sulaessa vettä virtaa jopa 20 000 litraa sekunnissa. Tutustumme putouksiin kulkien pitkin valaistuja käytäviä ja portaita pitkin eteenpäin. Osaa putouksista voimme ihailla kallioon louhituista ikkunoista. Ohitsemme ryöppyävä vesi on tuhansien vuosien saatossa muovannut erikoisia kalliomuodostelmia, ja veden pauhu muistuttaa meitä veden valtavasta voimasta. Putouksilta matkaamme bussilla laaksoa pitkin Lauterbrunnenin kylään ja matkaamme takaisin Grindelwaldiin. Loppupäivä on vapaata aikaa lepoon ja omatoimiseen lomailuun. Patikointiaika noin 2,5 h (5 km) + tauot ja siirtymiset. Nousua 500 m ja laskua 75 m.

3. matkapäivä, patikka Pfingstegg - Bäregg

Aamiaisen jälkeen kävelemme kylän läpi kabiinihissille, joka vie meidät Grindelwaldista Pfingstegiin (1391 m), josta päivän patikka alkaa. Patikkamme kohti Bäreggin alppimajaa (1775 m) kulkee hyväkuntoista polkua ja kivisiä portaita pitkin pikkuhiljaa nousten. Reitti tarjoaa upeat maisemat Eigerin ja Schreckhornin välissä sijaitseville jäätiköille, matkan varrella näkee hyvin, miten Alppien jäätiköt ovat sulaneet viimeisten vuosikymmenten aikana. Pidämme tauon vuoristotuvalla, jossa on mahdollista nauttia lounas (omakustanteinen). Tuvan aurinkoterassilta ja panoraamaikkunoista on näköala Grindelwaldin laaksoon ja kaupunkiin sekä rotkoon Grindelwaldin jäätikölle. Tauon jälkeen laskeudumme samaa reittiä hissille, ja palaamme Grindelwaldiin. Loppupäivä on vapaata aikaa omatoimiseen alueeseen tutustumiseen. Patikointiaika noin 3 h (6 km) + tauot ja siirtymiset. Nousua 490 m, laskua 490 m.


Jos vielä puhtia piisaa, niin Pfingsteggiltä voi jatkaa vaellusta ravintola Milchbachin kautta hotelli Wetterhornille noin 4 km matkan. Reitti on leppoisaa kuljettavaa loivaan alamäkeen, ja välillä se pujahtaa hetkiseksi vuoren seinämään kaivettuun tunneliin. Ravintola Milchbachin edustalla voi ihmetellä kivisiä kalliomuodostelmia, mitkä vain reilu 20 vuotta sitten olivat paksun jääkerroksen alla. Hotel Wetterihornilta voi palata bussilla takaisin Grindelwaldiin. Tämän osuuden patikointiaika noin 1,5 h + tauot ja siirtymiset. Nousu 110 m, laskua 270 m.

4. matkapäivä, Jungfraujoch (Top of Europe 3454 m)

Aamiaisen jälkeen lähdemme junalla kohti Jungfraujochia eli Top of Europea, joka on Euroopan korkein juna-asema ja Sveitsin suosituimpia nähtävyyksiä. Vuonna 1912 valmistunut, Eiger ja Mönch –vuorten läpi kulkeva junatunneli vuoren seinämiin rakennettuine ikkuna-aukkoineen on sveitsiläisen insinöörityön taidonnäyte ja elämys jo itsessään. Rautatie on siis vanha, mutta junat ovat onneksi uusia. Juna nousee tunnelissa jyrkästi, ja pysähtyy kerran. Silloin kannattaa poistua ihailemaan jäätikkömaisemia tunnelin seinään asennetuista panoraamaikkunoista. Ylhäällä Jungfraujochilla avautuvat näkymät Mönchille, Eigerille ja muille korkeille lumihuipuille sekä Aletschgletcherille, joka on Alppien suurin jäätikkö. Ikijäätikköön on kaivettu tunneleita ja mm. jääpalatsi, jossa voi ihailla jääveistoksia tai katsoa alueen multivisioesittelyn. Jungfraujochilla sijaitsee mm. säätutkimusasema, näköalaravintola, jossa on mahdollisuus ruokailla sekä Sphinx-näköalatasanne. Tuliaisostokset onnistuvat Lindtin suklaamyymälässä tai matkamuistomyymälässä. Paluumatkaa taitetaan junalla Eigergletscherin (2320 m) asemalle asti, josta patikoimme Eigertrail -reittiä pitkin alamäkeen mukavasti kumpuilevaa maastoa pitkin. Polun yläpuolella kohoaa vaikuttava Eigerin pohjoisseinä, joka tunnetaan yhtenä vaikeimmista vuorikiipeilyseinämistä Alpeilla. Koko patikkareitin ajan saamme ihailla upeaa panoraamamaisemaa Grindelwaldin laaksoon. Reitti päättyy Alpigleniin, mistä jatkamme junalla Grindelwaldiin. Patikointiaika noin 2,5 h + tauot ja siirtymiset. Nousua 60 m, laskua 760 m.


http://www.jungfrau.ch/en/tourism/destinations/jungfraujoch-top-of-europe/impressions/

5. matkapäivä, Grindelwald - First - Zürich - Helsinki

Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus viettää aamupäivä omaan tahtiin nauttien tai osallistua matkan viimeiselle retkelle, joka tehdään Firstin vuorelle (2168 m). Firstiin noustaan gondolihissillä, ja jo nousun aikana ikkunoista levittäytyy hieno näkymä Eiger-vuoren kuuluisalle pohjoisseinälle. Ylhäällä Firstissä näköalat muuttuvat vielä jännittävimmiksi, kun siirrymme First Cliff Walk -näköalakierrokselle. First Cliff Walk koostuu ritiläsilloista sekä riippusillasta, jotka seuraavat vuoren kylkeä ns. tyhjän päällä, ja kävely tarjoaa tilaisuuden paitsi nauttia maisemasta, myös testata korkeanpaikankammoaan kutkuttavalla tavalla. Parhaat näköalat avautuvat näköalaterassilta, joka nousee ylväänä 45 metriin tyhjän päälle tarjoillen näköalat vuorille, laaksoihin ja vihreille niityille ihan uudesta perspektiivistä. Noin klo 13.00-14.00 aloitamme kotimatkan Grindelwaldista junalla kohti Zürichin lentokenttää. Matkalla on kaksi junavaihtoa, opas on mukana auttamassa. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 19:10. Saapuminen Helsinkiin klo 22:50.

Matkaohjelma edellyttää hyvää peruskuntoa sekä terveitä niveliä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin mm. sääolosuhteiden vuoksi.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.