Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Kiertomatka Bratislava ja Slovakian maaseutu

Bratislava ja Slovakian maaseutu

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Slovakia

Tällä matkalla pääset tutustumaan Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, maaseudun pikkukaupunkeihin sekä kokemaan Tatra-vuoriston upeat maisemat. Vierailemme myös Cerveny Kamen -renessanssilinnassa sekä Hacaj-kuohuviinitilalla. Lähde mukaan kattavalle kiertomatkalle Slovakiaan!


Bratislava

Slovakian pääkaupunkin Bratislava on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja, joka on hiljalleen kasvattanut suosiotaan. Kaupunkikuvaa hallitsee korkealle kukkulalle rakennettu komea Bratislavan linna. Tällä matkalla saat hyvä yleiskuvan kaupungista ja pääset tutustumaan lähistöllä sijaitsevaan Cerveny Kamen -renessanssilinnaan sekä Hacaj-kuohuviinitilaan. Bratislavan vanhakaupunki ja sen ympäristö on täynnä ihania pieniä kahviloita ja ravintoloita.


Hacaj-kuohuviinitila

Tutustumme Hacaj-kuohuviinitilaan, jonka 300 vuotta vanhat tilat ovat hieno esimerkki keskieurooppalaisen pienkaupungin viinitaloarkkitehtuurista, jossa asuintilat sekä viininvalmistus- ja säilytystilat muodostavat yhden kokonaisuuden kaupungin keskustassa. Hacajin perhe on valmistanut viiniä ja kuohuviiniä 1800-luvulta lähtien tähän päivään asti ja on aina kuulunut maan parhaimmistoon. Maistelemme tilan kuohuviiniä ja pääsemme myös perehtymään kuohuviinin valmistuksen saloihin vanhoissa viinikellarin tiloissa.


Slovakian maaseudun pikkukaupungit

Maaseudulla majoitumme Banska Stiavnican keskiaikaisessa kaupungissa. Tämä n. 10 000 asukkaan pikkukaupunki oli aikanaan yksi Slovakian tärkeimmistä kohteista hopea- ja kultakaivoksien vuoksi. Tutustumme Orava linnaan, joka sijaitsee korkealla kalliolla Oravsky-joen varrella. Linna on yksi Slovakian suurimmista ja vaikuttavimmista sekä tunnettu monista elokuvista. Linna on peräisin 1200-luvun loppupuolelta, jolloin Slovakia kuului Unkarin kuningaskuntaan.


Vierailmme myös n. 33 000 asukkaan Liptovsky Mikulasin pikkukaupungissa, joka sijaitsee keskellä Tatra-vuoristoa. Puolan ja Slovakian rajalla sijaitseva Tatra-vuoristo muodostaa Karpaattien korkeimman vuoriston, joka muistuttaa suuresti Alppeja. Matkan lopuksi tutustumme vielä Nitran kaupunkiin ja vierailemme sen historiallisessa linnassa.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Wien-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Puolihoito: 4 lounasta
  • Bratislavan, Banska Stiavnican, Liptovsky Mikulasin ja Nitran kaupunkikierrokset
  • Tutustumiset Cerveny Kamenin linnaan, Orava linnaan ja Nitran linnaan
  • Vierailu Hacaj-kuohuviinitilalla (sis. maistiaiset)
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Itävallassa ja Slovakiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Wien 08:30 - 09:55

Wien - Helsinki 19:15 - 22:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 130 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Wien - Bratislava

Finnairin lento lähtee klo 08:30 kohti Wieniä, jonne saavumme klo 09:55 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat lentokentällä vastassa. Lähdemme kohti Bratislavaa, jonne saavuttuamme teemme vajaan tunnin mittaisen Bratislavan kaupunkikiertoajelun, jonka aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet sekä kuulemme kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Kiertoajelun aikana näemme mm. Bratislavan linnan, Presidentin palatsin, pyhä Martinin kirkon sekä historiallisen yliopistorakennuksen. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan ja majoitumme hotelliin. Loppuilta vapaa.

2. matkapäivä, Cerveny Kamenin linna ja Hacaj-kuohuviinitila

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme Pienten Karpaattien alueelle n. tunnin ajomatkan päähän Bratislavasta. Täältä löytyy yksi Slovakian hienoimmista renessanssilinnoista, Cerveny Kamen eli Punainen kivi. Tutustumme linnaan, jossa näemme upeita kaluste-, taide- ja asekokoelmia sekä kuulemme tarinoita Slovakian historiasta. Seuraavaksi tutustumme Hacaj-kuohuviinitilaan, jonka 300 vuotta vanhat tilat ovat hieno esimerkki keskieurooppalaisen pienkaupungin viinitaloarkkitehtuurista, jossa asuintilat sekä viininvalmistus- ja säilytystilat muodostavat yhden kokonaisuuden kaupungin keskustassa. Hacajin perhe on valmistanut viiniä ja kuohuviiniä 1800-luvulta lähtien tähän päivään asti ja on aina kuulunut maan parhaimmistoon. Maistelemme tilan kuohuviiniä ja pääsemme myös perehtymään kuohuviinin valmistuksen saloihin vanhoissa viinikellarin tiloissa. Päivän aikana nautimme myös yhteisen lounaan. Alkuillasta paluu takaisin Bratislavaan.

3. matkapäivä, Banska Stiavnica

Hotelliaamiaisen jälkeen jätämme Bratislavan taaksemme. Matkamme jatkuu n. kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Banska Stiavnican keskiaikaiseen kaupunkiin, jossa majoitumme seuraavat kaksi yötä. Tämä n. 10 000 asukkaan rauhallinen pikkukaupunki oli aikanaan yksi Slovakian tärkeimmistä hopean ja kullan tuottajista. Hotelliin kirjautumisen jälkeen lähdemme yhteiselle lounaalle ja tutustumaan vanhaan kaupunkiin. Kävelykierroksen aikana näemme mm. Neitsyt Marian kirkon 1300-luvulta ja synagogan 1800-luvulta. Kierroksen jälkeen paluu takaisin hotellille ja loppupäivä vapaa.

4. matkapäivä, Liptovsky Mikulas - Orava linna

Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme n. 33 000 asukkaan Liptovsky Mikulasin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Slovakian pohjoisosassa keskellä Tatra-vuoristoa. Teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme kaupungin keskustaan ja sen historiaan. Kaupungista löytyy katolilaisia kirkkoja jo 1300-luvulta sekä maan suurimpiin kuuluva synagoga 1800-luvulta. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Matkalla pysähdymme myös Orava linnalla, joka sijaitsee korkealla kalliolla Oravsky-joen varrella. Linna on yksi Slovakian suurimmista ja vaikuttavimmista sekä tunnettu monista elokuvista. Linna on peräisin 1200-luvun loppupuolelta, jolloin Slovakia kuului Unkarin kuningaskuntaan. Alkuillasta paluu takaisin hotellille.

5. matkapäivä, Nitra - Wien - Helsinki

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme Zobor-vuoren lähellä sijaitsevaan Nitraan, joka on yksi Slovakian vanhimmista kaupungeista. Teemme kaupunkikierroksen ja nautimme yhteisen lounaan. Tutustumme myös vanhan kaupungin kukkulalla sijaitsevaan historialliseen Nitran linnaan, joka on yksi Slovakian hienoimmista nähtävyyksistä. Linnan kukkulalta on upeat näköalat yli kaupungin. Iltapäivällä jatkamme matkaa Wienin lentokentälle, josta Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 19:15. Helsinkiin saavumme klo 22:35.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.