Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Tonavan kaunottaret

Budapest-Bratislava-Wien

Tonavan kaunottaret

Lähtöpäivät:

28.5. (täynnä) ja 17.9.2023

Matkan kesto:

6 päivää

Uutuus 2023

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Budapest, Bratislava ja Wien ovat kaikki kauniita Tonavan tyttäriä ja sijaitsevat mukavan matkan päässä toisistaan. Tällä matkalla näet ja koet ne kaikki suomeksi opastettuna.

Budapest

Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Kaupunkia koristavat lukuisat loistokkaasta historiasta kertovat rakennukset ja samalla se on moderni eurooppalainen suurkaupunki. Kauniiden kukkuloiden historiallinen Buda ja tunnelmaltaan eläväisempi Pest sijaitsevat Tonavan eri puolilla ja niitä yhdistävät sillat ovat osa kaunista kaupunkikuvaa. Linnavuori kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja siellä sijaitsee entinen kuninkaanlinna, Budan linna, joka koostuu museoista, kauniista kirkoista ja pienistä keskiaikaisista kujista. Linna on erityisen näyttävä iltavalaistuksessa. Sieltä löytyy myös Kalastajanlinnake, joka on rakennettu vanhan kaupunginmuurin päälle ja tunnettu näköalapaikka, josta on kaunis näköala Tonavan  rantaan ja Pestin puolelle. Kannattaa vierailla myös Gellért-kukkulalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Kukkulalla sijaitsee myös kuuluisa Gellértin kylpylä.


Bratislava

Slovakian pääkaupunki Bratislava on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja ja kohonnut itäisen Euroopan trendikkäimpien kaupunkien joukkoon viime vuosina. Bratislava tunnettiin pitkään saksankielisellä nimellä Pressburg. Sen historiaan ovat vaikuttaneet  saksalaiset, tšekit, unkarilaiset sekä juutalaiset ja tämä näkyy tänä päivänäkin kaupunkikuvassa. Idyllisen vanhankaupungin sydän on keskusaukio, jota reunustavat upeasti entisöidyt rakennukset Aukiolta lähteviä pieniä kapeita kujia reunustavat kahvilat, ravintolat, terassit ja pienet putiikit. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulta peräisin oleva kolmilaivainen Pyhän Martinuksen katedraali ja myöhäisklassista tyyliä edustava Arkkipiispan palatsi.
 

Wien

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun Wien huokuu keisarillista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Historia näkyy kauniisti katukuvassa vehreinä bulevardeina, upeina puutarhoina ja palatseina. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. Wienin viehätys johtuu suurelta osin myös sen elävistä perinteistä, jotka ovat osa asukkaiden elämää. Osa Euroopan vanhimmista museoista ja myöskin maailman vanhin toimiva eläintarha löytyy täältä. Kaupunki tunnetaan tietenkin myös perinteisitä kahviloistaan. Café Sacher on monen sacherkakun ystävien pyhiinvaelluspaikka, ja Café Centralia sanotaan Wienin kauneimmaksi kahvilaksi. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt ja kaupungin pisin ostoskatu Mariahilfer Strasse.

 

Schönbrunnin linna

Vierailemme 1700-luvulla valmistununeessa keisarinlinnassa, joka on Wienin tunnetuin nähtävyys, ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä upea linna.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • lentomatkat Helsinki-Budapest ja Wien-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaupunkikierrokset Budapestissa, Bratislavassa ja Wienissä
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Opastettu kierros Schönbrunnin linnassa
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa.  Unkarissa, Slovakiassa ja Itävallassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.

Helsinki - Budapest 09:55 - 11:15

Wien - Helsinki 19:15 - 22:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 200€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Budapest

Finnairin aamulento Helsingistä Budapestiin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Kaupungin läpi virtaava Tonava jakaa kaupungin kahteen osaan: vehreään Budaan ja modernimpaan Pestiin. Joen ylle kaartuvat sillat yhdessä rantojen historiallisten rakennusten kanssa muodostavat upean kehyksen Euroopan suurimmalle joelle. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun aikana, jolloin näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. Sankarten Aukion, Ketjusillan ja parlamenttitalon. Ajamme myös ylös Unescon maailmanperintölistalla olevalle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matyas kirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Linnakkeelta saamme ihailla upeaa näkymää Tonavalle ja kaupunkiin, Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 40 km.

2. matkapäivä, Budapest

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme oppaan johdolla lähellä hotelliamme sijaitsevaan uusgoottilaiseen kauppahalliin, joka on Euroopan vanhin. Se on yksi kaupungin suosituimmista käyntikohteista ja suorastaan pursuaa ihmeteltävää ja ostettavaa. Kierroksen päätteeksi on koko päivä aikaa omalle ohjelmalle. Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat todella runsaat ja Vaci utca –kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Päivää voi viettää myös vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viiden sadan vuoden takaa. Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta sekä viineistään, ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen.3. matkapäivä, Budapest - Bratislava

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen suuntamme kohti Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa. Kaupunki tunnettiin pitkään saksankielisellä nimellä Pressburg. Sen historiaan ovat vaikuttaneet  saksalaiset, tšekit, unkarilaiset sekä juutalaiset ja tämä näkyy tänä päivänäkin kaupunkikuvassa. Idyllisen vanhankaupungin sydän on keskusaukio, jota reunustavat upeasti entisöidyt rakennukset Aukiolta lähteviä pieniä kapeita kujia reunustavat kahvilat, ravintolat, terassit ja pienet putiikit. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulta peräisin oleva kolmilaivainen Pyhän Martinuksen katedraali ja myöhäisklassista tyyliä edustava Arkkipiispan palatsi. Tutustumme kävelykierroksen aikana vanhankaupungin nähtävyyksiin. Majoittumunen iltapäivällä hotelliin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 200 km.4. matkapäivä, Bratislava - Wien

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Hyvästelemme Bratislavan ja jatkamme matkaa Itävallan pääkaupunkiin Wieniin. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun aikana ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. uusgoottilaisen raatihuoneen, Itävallan kansallisteatterin, antiikin Kreikan ja uusklassiseen tyyliin tehdyn parlamenttitalon sekä oopperatalon. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Monet Wienin upeista nähtävyyksistä sijaitsevat Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä vanhassa kaupungissa, joka on myös vilkas ostos- ja illanviettopaikka. Täällä sijaitsee mm. goottilainen Stephansdomin katedraali, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1100-luvulla, mutta valmiiksi se saatiin vasta neljäsataa vuotta myöhemmin. Päivän ajomatka noin 100 km.

5. matkapäivä, Wien - Schönbrunnin linna

Aamiaisen jälkeen vierailemme Schönbrunnin linnassa. Tämä 1700-luvulla valmistunut keisarinlinna on Wienin ja maailman tunnetuin nähtävyys, ja toimi Habsburgin suvun kesäpalatsina. Linnassa on huoneita yhteensä 1411, joista pääsemme tutustumaan noin kahteenkymmeneen. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä linna. Paluu hotelliin päivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Monet Wienin upeista nähtävyyksistä sijaitsevat Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä vanhassa kaupungissa, joka on myös vilkas ostos- ja illanviettopaikka. Wienin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa ja niissä on mahdollista tutusta varsinkin kaupungin suuruuden aikoihin. Päivän ajomatka noin 15 km.

6. matkapäivä, Wien-Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivällä vielä hyvin aikaa vaikkapa tuliaisostoksille. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärtner Strasse, Graben sekä Kohmarkt. Kaupungin pisin ostoskatu Mariahilfer Strasse alkaa vanhan kaupungin laidalta. Persoonallisimmat putiikit löytyvät nuorekkaasta ja värikkäästä Neubaun kaupunginosasta. Wieniläiset kahvilat ovat maailmankuuluja ja suklainen Sacherkakku sen kotikaupungissa on ehdottomasti  maistamisen arvoinen. Wienin puistoista kenties komein on vuonna 1862 avattu Kaupunginpuisto eli Stadtpark, joka on tunnettu patsaista ja monumenteista, joista tunnetuin on Johan Straussin kultainen muistomerkki. Kuljetus iltapäivällä lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Wienistä Helsinkiin.Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.