sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Kiehtovat uutuudet

Albania - Makedonia

Albania - Makedonia

Lähtöpäivät:

23.4. ja 11.6.2019

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1389€

Albania - Makedonia

alk. 1389 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Tervetuloa tutustumaan Balkanin salaisiin helmiin!

Lähde valloittavalle kiertomatkalle Albaniaan ja Makedoniaan! Tällä matkalla ihastuttavat henkeäsalpaavat metsä-, vuoristo ja järvimaisemat, omaleimaiset kaupungit ja kylät sekä lämpimän ystävälliset paikalliset asukkaat. Reitin varrella on myös upeita Unescon maailmanperintökohteita kuten tuhansien ikkunoiden ja valkoisten talojen kaupunki Berat sekä kristallinkirkas Ohrid-järvi ja Ohridin kaupunki.


Tirana

Albania on edelleen monille kiehtovan tuntematon matkakohde. Adrian- ja Joonianmeren syleilyssä sijaitseva Albania on tunnelmaltaan aito ja välitön. Albanian pääkaupunki Tirana on luova sekoitus idän eksotiikkaa ja länsimaista nykymenoa maustettuna ripauksella vanhaa kunnon itäeurooppalaisuutta. Tämä on vehreä ja värikäs kaupunki, jossa tarjolla nähtävyyksiä, historiaa, edullisia ostoksia sekä sekoitus monia kahvila- ja ravintolakulttuureja. Ylitse muiden nousevat sekä italiaiset että turkkilaiset vaikutteet. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Ethem Begin moskeija, diktaattori Enver Hoxhan pyramidi ja kotitalo sekä kansallissankari Skenderbegin aukio 1920-luvun fasistisine hallintorakennuksineen.


Durrës

Durrës on Albanian pää satamakaupunki ja toiseksi suurin kaupunki Tiranan jälkeen. Durrës on upea valkohiekkarantainen rantalomakohde, mutta myös sen vanhakaupunki ja roomalaisen arkkitehtuurin amfiteatteri ovat vaikuttavia kohteita.


Kruja

Albanian keskiaikainen pääkaupunki Kruja sijaitsee ylhäällä vuorenrinteellä noin 45 minuutin ajomatkan päässä Tiranasta. Krujan linnalla on ollut merkittävä rooli, Albanian historiassa. Vaikuttavampiin kokemuksiin Krujassa lukeutuu hyvin restauroitu aito Basaarikatu, sekä mielenkiintoinen Etnografinen museo, joka on entistetty turkkilaisen vallasperheen talo, täällä on alun perin sijainnut jopa aito Hamman (turkkilainen hoyrykylpylä ). Talon kokoelmiin kuuluu vielä runsas perinteisten pukujen ja korujen kokoelma. Albanialainen kansallisankari Skanderbeg taisteli Krujassa 25 vuoden ajan Ottomaaneja vastaan 1400-luvulla ja onnistui pitämään vihollisen aisoissa.  Tämän kunniaksi Skaderbegin nimi näkyy edelleen joka puolella – jopa paikallinen ” konjakkikin ” on saanut nimensä hänen mukaansa.


Berat

Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva Berat on yksi Albanian vanhimmista ja ehdottomasti kauneimmista kaupungeista. Kaupunki tunnetaan tuhansien ikkunoiden ja valkoisten talojen kaupunkina. Linnoitus ja sen sisällä sijaitseva vanha kaupunki on oleellinen osa kaupunkikuvaa, muurien sisäpuolelta löytyy kahdeksan kirkkoa, joista yhdessä hieno Onufrin ikonimuseo. Kirkkojen lisäksi linnoituksessa on kaksi Albanian vanhinta moskeijaa.


Ohrid

Ohrid-järvi on Makedonian varsinainen kruununjalokivi. Sekä itse järvi, että Ohridin kaupunki ovat Unescon maailmanperintökohteita. Kristallin kirkkaat vedet houkuttelevat erityisesti kesäkuukausina myös makedonialaisia nauttimaan vesistä ja ainutlaatuisesta sinisestä taimenesta, joka kuuluu harvinaisten elävien fossiilien joukkoon. Ohridissa on sijainnut ensimmäinen slaavilainen yliopisto jo ennen kuin Ohridista tuli Makedonian silloinen pääkaupunki tuhat vuotta sitten. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella ja veneretkellä, jonka aikana voi ihailla tätä historiallista kaupunkia ja kaunista ympäröivää luontoa järveltä käsin. Yksin tärkein tutustumiskohde on Pyhän Sofian kirkko.


Skopje

Skopje tunnetaan yhtenä Euroopan ilmeikkäimpänä pääkaupunkina. Viime vuosien rakennusbuumi on luonut kontrastin historiallisten monumenttien kesken. Vardar-joki jakaa nykyisen pääkaupungin kahtia Muslimi-alueeseen joen pohjoispuolella ja Ortodoksiseen kaupunginosaan eteläpuolella. Eteläpuolella sijaitsee useimmat virastot ja miltei koko kaupallinen elämä. Joen pohjoispuolella taas sijaitsee kaunis vanhempi rakennuskanta, isot basaarialueet ja Kalen upea linnoitus. Skopje on myös albanialaisen Äiti Teresan syntymäkaupunki. Vaikuttava kokemus on myös Vodno-vuoren kaapelihissimatka ylhäältä avautuvine näköaloineen yli koko kaupungin. Skopjen mielenkiintoinen yksityiskohta on myös Aleksanteri Suuren läsnäolo niin patsaissa kuin paikkojen nimissäkin.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Istanbul - Tirana ja Skopje – Istanbul – Helsinki Turkish Airlinesin reitti
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 2 lounasta, 3 illallista
  • Kaupunkikierrokset Tiranassa, Durrësissa, Krujassa, Ohridissa ja Skopjessa
  • Risteily Ohrid -järvellä
  • Sisäänpääsyt matkaohjelman mukaisiin kohteisiin
  • Suomenkielisen oppaan palvelut alkaen Istanbulin lentoasema päättyen Istanbulin lentoasemalle

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Albaniassa ja Makedoniassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Turkish Airlinesilla.
Helsinki - Istanbul 13:25 - 16:50
Istanbul - Tirana 19:20 - 20:00

Skopje - Istanbul 09:20 - 11:55
Istanbul - Helsinki 14:40 - 18:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

Lähtöpäivät:

Matkaohjelma 23.4.2019 lähdöllä

Matkaohjelma 11.6.2019 lähdöllä

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display