sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Kiehtovat uutuudet

Färsaaret

Färsaaret

Lähtöpäivät:

26.5. ja 2.8.2019

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1699€

Färsaaret

alk. 1699 € /hlö
Varaa

Matkan esittely

Färsaaret

Färsaaret – tuo koskemattoman luonnon ja jylhien vuorten saariryhmä elää omaa elämäänsä Atlantin aaltojen pauhatessa ympärillä. Tanskalle kuuluvat Färsaaret ovat 18 saaren ryhmittymä Atlantin valtamerellä. Saarten asukkaat ovat rentoja, ystävällisiä ja vaalivat vanhanaikaista elämänmenoa. Hektinen elämä on täällä tuntematon käsite. Tämä matka vie sinut sisälle färsaartelaisten elämään ja saaren kauniiseen luontoon.


Tórshavn

Färsaarten pääkaupunki Tórshavn sijaitsee suurimman saaren Streymoyn itärannikolla. Täällä ovat saariryhmän ainoat liikennevalot, joita löytyy yhteensä kolmet. Kaupungin keskusta on pieni ja sen sympaattiset punaiset, ruohokattoiset talot saavat kadullakävijän tuntevan olevansa toisella aikakaudella.


Mykines

Mykinesin pieni saari on Färsaarilla kävijän "pakollinen" käyntikohde. Tällä ns. lintusaarella pesii tuhansia lunneja ja suulia, oikea lintupongarin paratiisi. Hylkeetkään eivät ole aivan harvinainen näky saaren rannikolla. Luonto on ihanan puhdasta ja koskematonta. Tällä matkalla kävelemme Mykineshólmurin majakalle, joten varaathan hyvät kengät mukaan. 

Kirkjubøur

Kirkjubøur on Färsaarten vanhin kylä. Tässä idyllisessä kylässä asuu alle 80 asukasta. Kylällä on vahva kulttuurillinen asema niin Färsaarille kuin koko pohjoisella Atlantilla. Merkittävimmät nähtävyydet ovat Pyhän Olavin kirkon, Pyhän Magnusin katedraalin rauniot sekä 1050-luvulta olevan yhä asuttu puutalo ruohokattoineen.Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Kööpenhamina-Vágar-Kööpenhamina-Helsinki Finnair/Atlantic Airways
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussimatkat kohteessa
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 4 lounasta ja 1 illallinen
  • Käyntikohteet: Mykines, Tórshavn, Kirkjubøur, Streymoy ja Eystruoy
  • Käyntikohteet: Bøur ja Gásadalur, Múlafossur
  • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 26.5.2019

Ajat ovat paikallista aikaa. Färsäärillä kello on 1h (talvella 2h) vähemmän kuin Suomessa.
Lennot Finnairilla ja Atlantic Airwaysilla. Koneenvaihto Kööpenhaminassa.
Helsinki - Kööpenhamina 15:40 - 16:20
Kööpenhamina - Vágar 18:35 - 19:50

Vágar - Kööpenhamina 14:30 - 17:35
Kööpenhamina - Helsinki 20:20 - 22:50

Lentoaikataulu 2.8.2019

Helsinki - Kööpenhamina 16:35 - 17:15
Kööpenhamina - Vágar 18:35 - 19:50

Vágar - Kööpenhamina 14:30 - 17:35
Kööpenhamina - Helsinki 20:20 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Kööpenhamina-Vágar

Finnairin lento lähtee klo 16:35 (26.5.-lähdöllä: klo 15:40) kohti Kööpenhaminaa (koneenvaihto) ja Färsaaria (Atlantic Airways). Saavumme Vágariin klo 19:50 paikallista aikaa (26.5.-lähdöllä: klo 20:30). Suomalainen matkanjohtaja ovat vastassa kentällä. Majoittuminen lentokenttähotelliin, jossa mahdollisuus omatoimiseen iltapaan.

2. matkapäivä, Mykinesin saari – Tórshavn

Aamiaisen jälkeen otamme matkatavarat mukaan ja lähdemme kohti Mykinesin saarta (säävaraus). Lauttamatkan jälkeen saavumme Mykinesin saarelle, jota kutsutaan ns. lintusaareksi. Saarella asustaa tuhansia lunneja ja suulia. Kävelemme Mykineshólmurin majakalle (hyvät kengät mukaan), jonka lähistöllä linnut pesivät.  Majakalta on upeat maisemat. Lounaaksi nautimme retkieväät. Aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen. Illaksi majoitumme hotelliin Färsaarten pääkaupungissa, Tórshavnissa.

3. matkapäivä, Tórshavn – Kirkjubøur

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Färsaarten pääkaupunkiin Tórshavniin. Tórshavn toimi aikoinaan viikinkien kaupankäyntialueena ja on nykyisin suloinen pieni kaupunki ja samalla maailman pienin pääkaupunki. Kaupungin puhdas ilma ja rauhallinen ilmapiiri poikkeaa selkeästi muista pääkaupungeista. Tórshavnin kaupunkikierroksella näemme mm. Tórshavnin vanhankaupunkin ja Tinganesin kaupunginosan. Alue on kuin oma maailmansa pienine kujineen, portaineen ja ruohokattoisine taloineen välissä. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen jatkamme matkaa Kirkjubøuriin. Kirkjubøur on Färsaarten vanhin kylä, jossa on ainoastaan 76 asukasta. Kylällä on vahva kulttuurillinen asema niin Färsaarille kuin koko pohjoisella Atlantilla. Merkittävimmät nähtävyydet ovat Pyhän Olavin kirkko, Pyhän Magnusin katedraalin rauniot sekä 1050-luvulta olevan yhä asuttu puutalo.

4. matkapäivä, Vestmanna – Streymoy/Eystruoy

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Vestmannaa (säävaraus). Tutustumme Vestmannan lintukallioihin risteilyltä käsin. Risteilemme noin kahden tunnin ajan upeita rantakallioita myötäillen ja kapeiden kalliokujien välistä lipuen. Vuorenseinämistä liplattaa rauhoittavia pieniä vesiputouksia ja taustalla kuulet pesivien lintujen äänet. Risteilyn jälkeen nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Streymoy´hin ja Eysturoy´hin. Matkan aikana kuljemme vanhaa vuoristotietä Tórshavnista Kollafjørðuriin, ohittaen entisen NATO-tukikohdan, joka nykyisin toimiin vankilana. Ohitamme myös vanhan valaanpyyntiaseman ja jatkamme matkaa ohittaen saarten korkeimman vuoren,  Slættaratindurin, jonka korkeus on 882 m. Näemme myös upeat, luonnon muovaavat kivimuodostelmat, jotka nousevat ylväinä merestä. Lopuksi näemme idyllisen pienen Gjógvin kylän, jossa asukkaita on alle 50. Alkuillasta paluu hotellille. Yhteinen illallinen.

5. matkapäivä, Vágar – Múlafossur - Kööpenhamina – Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen teemme pienen kierroksen Vágarin saarella. Näemme Bøurin ja Gásadalurin kylät sekä suloisen kapean vesiputouksen Múlafossurin. Putouksen ympärillä olevat maisemat ovat uskomattoman kauniit. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen suuntaamme lentokentälle. Atlantic Airwaysin lento lähtee klo 14:30 kohti Kööpenhaminaa (koneenvaihto) ja Helsinkiä. Helsinkiin saavumme klo 22:50.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva kohteesta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display