Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Kiehtovat uutuudet

Luonnonkaunis Slovenia

Luonnonkaunis Slovenia

Lähtöpäivät:

tulossa 2020

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Slovenia

Slovenia on monelle tuntematon kohde ja sitä pidetään yhtenä Euroopan tarkimmin varjelluista salaisuuksista. Pieni maa on yhdistelmä upeaa luontoa; järvi-, meri- ja vuoristomaisemia, pieniä historiallisia kaupunkeja ja kaunista vanhaa arkkitehtuuria. Tällä matkalla vierailemme mm. Postojnan tippukiviluolissa, Bled-järven upeissa maisemissa sekä tutustumme viehättävään pääkaupunki Ljubljanaan, rannikkokaupunkiin Piraniin, kauniiseen Mariboriin ja tutustumme Slovenian historiaan ja nykypäivään slovenialaista ruoka- ja juomakulttuuria unohtamatta. Lue lisää matkaohjelmasta ja tule mukaan kattavalle kiertomatkallemme Sloveniaan!

Ljubljana

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on sympaattinen kaupunki, jolla on pikkukaupungin viehätys. Ljubljanica-joen varrella sijaitsevan vehreän kaupungin keskus on Prešernov trg -aukio, josta  lähtevät kolme vierekkäistä siltaa joen yli vanhaankaupunkiin. Keskusta ja vanhakaupunki levittäytyvät joen molemmin puolin, ja kahviloiden reunustamia rantakatuja pitkin on mukava kävellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Ljubljana kaduilla ja aukioilla kuulee usein elävää musiikkia, ja markkinapäivinä aukiot täyttyvät torikojuista ja tunnelma on mukavan eläväinen. Kun jalat väsyvät, kannattaa astua jokilaivaan. Jokiristeilyllä voi ihailla kaupunkia ja kauniita siltoja aivan uudesta näkökulmasta. Ljubljanaa vartioi Ljubljanan linna, joka sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella. Linnalta on kauniit näkymät vuoristoon ja kaupungin ylle. Matkan aikana majoitumme Ljubljanassa 4 yötä ja tutustumme kaupunkiin sekä linnaan opastetulla kierroksella. Aikaa jää myös omatoimiseen kiertelyyn ja ostoksille.


Bled

Bledin tärkein nähtävyys on upea luonto. Noin tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta sijaitsevan Bled -järven maisema on kuin postikortista. Järven ympärillä kohoavat Alpit, rauhallinen järvimaisema ja kukkulalla komeileva Bledin linna saavat mielen lepäämään. Pienellä saarella Bled-järven keskellä sijaitseva barokkityylinen kirkko on mielenkiintoinen lisä kauniiseen maisemaan. Nautimme Bledin maisemista tekemällä veneretken perinteisillä puisilla Pletna-veneillä ja vierailemme niin Bledin kirkossa kuin Bledin linnassakin.

Bohinj-järvi ja Vogel-vuori

Bohinj on Slovenian suurin järvi, joka sijaitsee Bohinjin kunnassa lähellä Triglavin kansallispuistoa. Bohinj-järvi tunnetaan erityisesti kristallinkirkkaasta vedestään ja alppimaisemistaan. Saamme ihailla rauhallista järvi- ja alppimaisemaa myös yläilmoista suuntaamalla gondolihissillä ylös Vogelin vuorelle (1535 m), josta maisema avatuuu kaikessa laajuudessaan.

Maribor

Maribor on Slovenian toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan koillisosassa. Mariborin kompakti vanha keskusta on erityisen kaunis huolellisesti entisöityjen rakennusten ansiosta. Erikoinen nähtävyys, edelleen viiniä tuottava, noin 400 vuotta vanha viiniköynnös kertoo Mariborin alueen pitkistä viininviljelyperinteistä. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme myös Mariborin viinimuseoon, jossa kuulemme lisää slovenialaisen viinin ja tämän viiniköynnöksen tarinasta. Teemme myös viinitilavierailun ja pääsemme maistamaan slovenialaisia viinejä.

Žalecin olutsuihkulähde

Žalec on kaupunki puolimatkassa Mariborista Ljubljanaan. Alue on tärkeä humalan kasvattamiselle, minkä vuoksi kaupunkiin pystytettiin vuonna 2016 maamerkki kunnianosoituksena slovenialaiselle oluelle. Paikallisen oluen mukaan The Green Gold Fountainiksi nimetty muistomerkki on "suihkulähde", josta saa maistaa slovenialaisia oluita, sillä mikrosirulla varustetun lasin voi täyttää oluella viidesti mistä tahansa suihkulähteen hanasta.


Postojnan tippukiviluolat

Luolaverkostot ovat karstialueelle tyypillinen ilmiö Slovenian länsiosassa. Alue kattaa puolet Slovenian pinta-alasta. Luolien lisäksi tyypillisiä ovat maanalaiset joet, onkalot sekä ajoittaiset järvet ja lähteet. Postojnan luolat olivat jo Jugoslavian aikana maan suosituin nähtävyys. Sotien aikaan luolasto toimi piilopaikkoina, säilytystiloina ja bunkkereina, ja Jugoslavian hajoamisen jälkeen luolat jäivät Slovenian puolelle. Noin kaksi miljoonaa vuotta vanha tippukiviluolasto levittäytyy yli 20 km pituisena luolamaailmana ja tarjoaa kauniita näkymiä, erivärisiä ”saleja” ja monen kokoisia tippukivipylväitä ja -puikkoja. Postojnan erikoisuus on sokea salamanteri Olmi joka elää alueen maanalaisissa vesistöissä. Vaalean värin vuoksi eläintä kutsutaan usein myös ihmiskalaksi. Kierros tippukiviluolastossa tehdään osittain sähköjunalla ja osittain kävellen.

Lipican hevoskeskus

Lipizzanhevonen tunnetaan ylväänä valkoisena hevosena, joilla keisari Napoleon ratsasti, ja joita Wienin Espanjalainen ratsastuskoulu käyttää. Rodun historia alkaa 1500-luvun lopulta, jolloin Habsburgien toivat aikakauden parhaat hevoset Espanjasta Sloveniaan, jossa ne sijoitettiin Lipicaan. Kaikki lipizzanhevoset polveutuvat suoraan näistä hevosista. Hevoset on jouduttu viisi kertaa siirtämään turvaan sotien alta, mutta toiminta on aina jatkunut rauhan palattua. Hevoskeskuksen tehtävä on ollut Lipizzanhevoskannan ylläpitäminen. Tilan mailla on vanhojen hyvin hoidettujen rakennusten lisäksi muutama puiden reunustama avenue ja silmänkantamattomiin uniikkia slovenialaista kulttuurimaisemaa. Teemme opastetun kierroksen hevostilalla ja kuulemme mielenkiintoisia tarinoita rodun historiasta, jalostuksesta ja koulutuksesta.

Portoroz, Piran ja suola-altaat

Portoroz, suomenkielellä "ruusujen satama" sijaitsee Istrian niemimaalla Adrianmeren rannalla. Slovenialla on rantaviivaa vain alle 50 km, mutta se on todella kaunista. Portoroz on Slovenian ainoa rantalomakohde. Siellä ei ole varsinaisia nähtävyyksiä, mutta kaupungista löytyy uimaranta, casinoita, kylpylöitä, rantakahviloita sekä rantakatu, jota seuraamalla päätyy läheiseen Piraniin, joka sijaitsee 3 km päässä Portorozista. Piranin hieman venetsialaistyylisen vanhankaupungin ydin on keskusaukio Piazza Tartini, kuuluisan viulistin Giuseppe Tartinin mukaan. Aukion ympärillä on keskiaikaistyyppisiä kapeita kujia ja pieniä pastellinvärisiä rakennuksia. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista on Piranin kuuluisa suolasuklaa. Vierailun arvoinen paikka ovat myös Slovenian ja Kroatian rajalla sijaitsevat Secovljen suola-altaat, jossa voi nähdä miten suolaa on valmistettu viimeiset 700 vuotta perinteisin menetelmin. Slovenian suola-altaat ovat olleet Piranin toimeentulon lähde ja Piranin "Piranske Soline" -suola on oiva tuliainen vaikka kotiin vietäväksi. Vierailemme suojelluilla suolaplantaaseilla Piranin kaupunkikierroksen yhteydessä.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Ljubljana-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: puolihoito (4 lounasta ja 1 illallinen sis. lasi viiniä/olut ja vesi)
 • Sisäänpääsyt: Bledin ja Ljubljanan linnat, Mariborin viinimuseo
 • Vierailu viinintilalla sis. viininmaistajaiset
 • Vierailu ”olutsuihkulähteellä” sis. oluenmaistajaiset
 • Vierailu Vogel-vuorelle kabiinihissillä
 • Retket: Bohinj- ja Bled -järville ja veneretki perinteisellä Pletna-veneellä
 • Kaupunkikierrokset: Radovljica, Maribor, Ljubljana ja Piran
 • Vierailu Postojnan tippukiviluolastossa, Lipizzan oritalleilla ja Piranin suola-altailla
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Aikataulu/Finnair. Ajat ovat paikallista aikaa. Sloveniassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Ljubljana 16:40 - 18:20

Ljubljana - Helsinki 19:20 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 460€

Slovenialainen ilta

Lisämaksulliset retket

Hinta 39 € /hlö

Kuva retkestä

Slovenialainen ilta

Slovenialainen ilta Ljubljanassa (sis. illallinen)
Illan ohjelmassa on slovenialaista ruokaa ja juomaa sekä perinteistä slovenilaista musiikkia ja tanssia. Ravintola on kävelymatkan päässä hotellista, omatoiminen siirtyminen ravintolaan.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Ljubljana

Finnairin lento lähtee Helsingistä kello 16:40 kohti Ljubljanaa, jonne saapuminen klo 18:20 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Lyhyen bussimatkan jälkeen saavumme Ljubljanaan ja majoitumme keskustahotelliin, jossa yövymme seuraavat neljä yötä. Yhteinen illallinen. Päivän ajomatka n. 30 km.

2. matkapäivä, Bled - Bohinj - Radovjlice

Aamiaisen jälkeen suuntaamme noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Bledin kylään. Bled sijaitsee Juliaanisten Alppien suojassa kauniin alppijärven rannalla. Bled on ns. pakollinen kohde kaikille Sloveniaan matkaaville ja maalauksellisen kaunis kylpyläkaupunki on myös paikallisten suosiossa. Järven rannassa kukkulalla kohoava linna sekä järven keskellä pikkuruisella saarella lepäävä barokkityylinen kirkko kruunaavat kauniin maiseman. Teemme veneretken perinteisillä puisilla Pledna-veneillä ja vierailemme saaressa sijaitsevassa kirkossa. Vierailemme myös liki 140 metriä korkean kallion päällä sijaitsevassa Bledin linnassa ja linnanmuseossa. Bledistä matkaamme Bohinj-järvelle, jossa saamme yhä nauttia Slovenian luonnon kaudesta. Gondolihissi vie meidät ylös Vogel-vuorelle. Vogelin vuori on osa Slovenian ainoaa kansallispuistoa, Triglavin kansallispuistoa, ja ylhäältä on kaunis näkymä Juliaanisille Alpeille. Palatessamme Ljubljanaan pysähdymme matkan varrella sijaitsevaan Radovljican pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu 1000 vuotta taaksepäin ja jonka viehätys perustuu vanhan kaupungin tunnelmaan ja kauniisiin vanhoihin rakennuksiin. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Paluu Ljubljanaan ja loppuilta on vapaata aikaa. Päivän ajomatka noin 150 km.

3. matkapäivä, Ljubljana

Aamiaisen jälkeen tutustumme Slovenian pääkaupunkiin. Ljubljana on sympaattinen ja intiimi kaupunki, joka on hienosti säilyttänyt pikkukaupungin charminsa. Joenvarren rantakaduilla on ilo kävellä ja pysähdellä kahviloihin, pikkuputiikkeihin sekä aukioille, joissa katusoittajat usein esiintyvät. Ljubljanica-joen varrella sijaitseva Prešernov trg -aukio on kaupungin sydän. Aukion reunalla sijaitseva vaaleanpunainen barokkityylinen fransiskaanikirkko toimii matkailijalle hyvänä maamerkkinä. Aukiolta lähtevät kolme siltaa vieri vieressä joen yli vanhaan kaupunkiin. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Ljubljanan vanhaan keskustaan ja kuulemme kaupungin historiasta ja arkkitehtuurista. Näemme tärkeimmät nähtävyydet, Kolmoissillan, Plecnikin kirkon, raatihuoneen, kauppatorin ja yliopiston. Tutustumme myös Ljubljanan linnaan, joka sijaitsee kukkulalla Vanhankaupungin yläpuolella. Linna on rakennettu 1500-luvulla ja sitä on restauroitu viimevuosien aikana ja nykyään se toimii erilaisten konserttien ja kulttuuritapahtumien tapahtumapaikkana. Linnamuseossa tutustumme Slovenian historiasta kertovaan näyttelyyn. Linnavierailun jälkeen nautimme yhdessä kevyen lounaan ja loppupäivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Voit tehdä risteilyn pienellä jokilaivalla ja ihailla kaunista kaupunkia ja siltoja uudesta näkökulmasta. Jokirannan kahviloissa ja ravintoloissa on myös mukava levähtää ja nauttia kuppi kahvia tai suolapalaa. Matkavarauksen yhteydessä voit myös varata lisämaksullisen Slovenialaisen illanvieton, jonka aikana nautimme illallista perinteisen slovenialaisen musiikin ja tanssiesitysten lomassa.

4. matkapäivä, Maribor - Zalec

Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle kohti Slovenian toiseksi suurinta kaupunkia, Mariboria, joka sijaitsee Slovenian koillisosassa. Maribor on tunnelmaltaan vilkas kaupunki, jonka kompakti vanha keskusta on erityisen kaunis huolellisesti entisöityjen rakennusten ansiosta. Erikoinen nähtävyys, edelleen viiniä tuottava, noin 400 vuotta vanha viiniköynnös kertoo Mariborin alueen pitkistä viininviljelyperinteistä. Köynnös on selvinnyt niin Ottomaanien hyökkäyksiltä, tulipaloilta, viinikirvoilta ja jopa toisen maailmansodan pommituksistakin, ja köynnöksellä on oma nimetty viininviljelijä, joka pitää siitä huolta. Tarkemmin slovenialaisen viinin ja tämän viiniköynnöksen tarinaan pääsemme Mariborin viinimuseossa. Yhteisen lounaan jälkeen vierailemme paikallisella viinitilalla, missä tuotetaan kuohuviiniä perinteisin menetelmin menetelmällä. Paluumatkalla Ljubljanaan pysähdymme pikkukaupunki Zalecissa, jossa saamme tutustua slovenialaiseen olutkulttuuriin. Kaupungin puistossa sijaitsee maailman ensimmäinen olutsuihkulähde, joka tarjoilee slovenialaisia oluita. Virkistävän tauon jälkeen matkaamme takaisin Ljubljanaan, jossa illan voi viettää omien mieltymysten mukaan. Päivän ajomatka noin 250 km.

5. matkapäivä, Postojna - Piran - Portoroz

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja jatkamme kohti rannikkoa. Vierailemme Slovenian suosituimmassa käyntikohteessa, Euroopan suurimmissa tippukiviluolissa Postojnassa, jossa noin kaksi miljoonaa vuotta vanha tippukiviluolasto levittäytyy yli 20 km pituisena luolamaailmana ja tarjoillen kauniita näkymiä, kuten erivärisiä ”saleja” ja monen kokoisia tippukivipylväitä ja -puikkoja. Luolaston järvissä elää ihmiskala ”human fish”, joka voi elää yli 100 vuotta ja pärjätä jopa 14 vuotta ilman ruokaa. Hyvällä onnella voimme nähdä ihmiskalan kävelyosuuden lopuksi. Opastettu kierros etenee osin sähköjunalla ja osin jalkaisin. Luolaston lämpötila on noin +10° C, joten retkelle kannattaa varata lämmintä vaatetta mukaan.

Yhteisen lounaan jälkeen vierailemme Lipicassa, jossa tutustumme kuuluisiin valkoisiin ratsuihin. Lipizzanhevonen tunnetaan ylväänä valkoisena hevosena, joilla keisari Napoleon ratsasti, ja joita Wienin Espanjalainen ratsastuskoulu käyttää. Rodun historia alkaa 1500-luvun lopulta, jolloin Habsburgien toivat aikakauden parhaat hevoset Espanjasta Sloveniaan, jossa ne sijoitettiin Lipicaan. Tilan mailla on vanhojen hyvin hoidettujen rakennusten lisäksi muutama puiden reunustama avenue ja silmänkantamattomiin uniikkia slovenialaista kulttuurimaisemaa. Teemme opastetun kierroksen hevostilalla ja kuulemme mielenkiintoisia tarinoita Lipizzanhevosten historiasta ja koulutuksesta.

Jatkamme matkaa kohti Adrianmeren rannikkoa ja pian saavumme ”ruusujen satamaan” eli Portoroziin, jossa yövymme. Slovenialla on rantaviivaa vain hieman yli 40 km, joten Portoroz on Slovenian ainoa rantalomakohde. Jo 1200-luvulla benediktiiniläismunkit paransivat täällä sairauksia hoidoilla, joiden vaikutukset perustuivat meriveden ja suolaisen saven vaikutuksiin.  Portorozista löytyy rauhallista merenrantatunnelmaa, casinoita, kylpylöitä, rantakahviloita sekä rantakatu, jota seuraamalla päätyy läheiseen Piraniin, joka sijaitsee 3 km päässä Portorozista. Majoittumisen jälkeen aikaa lepoon. Myöhemmin illalla teemme kävelykierroksen Portorozissa oppaan johdolla. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Päivän ajomatka noin 140 km

6. matkapäivä, Piran - suola-altaat - Ljubljana - Helsinki

Aamiaisen jälkeen jatkamme venetsialaisvaikutteiseen Piraniin, joka sijaitsee pienen niemen kärjessä. Piranin viehätyys perustuu kaupungin upeaan sijaintiin meren äärellä, sen kapeisiin kujiin, pastellivärisiin taloihin ja punaisiin tiilikattoihin. Kaupunkin keskipiste on Tartinin aukio, kuuluisan slovenialaisen viulistin Giuseppe Tartinin mukaan. Aukion ympärillä on keskiaikaistyyppisiä kapeita kujia ja pieniä pastellinvärisiä rakennuksia. Vierailun arvoinen paikka ovat myös Slovenian ja Kroatian rajalla sijaitsevat Secovljen suola-altaat, jossa voi nähdä miten suolaa on valmistettu viimeiset 700 vuotta perinteisin menetelmin. Slovenian suola-altaat ovat olleet Piranin toimeentulon lähde ja Piranin "Piranske Soline" -suola on oiva tuliainen vaikka kotiin vietäväksi. Kokeilemisen arvoista on myös Piranin kuuluisa suolasuklaa, jota voi ostaa kaupungin pikku putiikeista. Vierailemme suojelluilla suolaplantaaseilla Piranin kaupunkikierroksen yhteydessä. Vapaata aikaa tutustua Piraniin omatoimisesti, nauttia lounasta ja ostoksia, ennen kuin jatkamme kohti Ljubljanan lentokenttää, josta Finnairin lento lähtee klo 19:20 saapuen Helsinkiin klo 22:55. Päivän ajomatka noin 140 km.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display