Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hehkuvat suosikit

Dalmatian rannikko ja Hvarin saari

Dalmatian rannikko ja Hvarin saari

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Dalmatian rannikko

Tunnelmaltaan Italiaa suuresti muistuttava Dalmatia on uskomattoman kaunis alue Adrianmeren rannalla Kroatiassa. Hvarin saarella viehätyt mutkattomasta paikallistunnelmasta. Lähde mukaan matkaan ja näe Kroatian parhaat palat!


Split 

Kroatian toiseksi suurin kaupunki Split pursuaa Dalmatian historiaa. Rooman keisarin Diolectianuksen rakennuttama palatsi on yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Vilkkaasta satamasta ja telakkateollisuudesta huolimatta vanhan kaupungin kapeilla kujilla on oma viehättävä tunnelmansa. Suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitseva Split henkii voimakasta omaa dalmatialaista identiteettiä. Se tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet ostoksien tekoon ja paikallisen ruuan nauttimiseen.


Hvarin saari

Hvarin saarella välimerellinen tunnelma on kenties aidoimmillaan. Viiniviljelmät ja laventelipellot koristavat maisemaa ja saarta onkin verrattu jopa Etelä-Ranskan Rivieraan. Täällä harvaan asutulla saarella maisema muodostuu pitkälti vehreistä kummuista, oliivilehdoista ja laventeliniityistä. Hvarin kaupungissa tunnelma ihmisvilinässä on päinvastainen. Kaupungin reunalla kohoaa Fortican linnoitus tai kuten paikalliset sitä kutsuvat, Španjola. Linnoitus on rakennettu 1500-luvun alussa Venetsian hallinnon aikaan ja sitä kunnostettiin v. 1579. Nykyään linnoituksessa on näytteillä kokoelma esineitä antiikin ajalta ja keskiajalta. Linnoitukselta on unohtumaton näköala Hvarin kaupunkiin, sen ympäristoon ja Paklenin saarelle.


Sibenik

Tämä keski-Dalmatian suurin kaupunki on tunnettu linnoituksista ja erityisesti vanhastakaupungista.  Šibenikin merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat kirkot ja linnakkeet. Kaupungin  rantapromenadilla voi nauttia merellisestä tunnelmasta.  Šibenik-Kninin alueella on 600 arkeologista kohdetta, 11 keskiaikaista linnaketta ja 230 kulttuurista muistomerkkiä. Alueen tunnetuin Unesco-kohde on Šibenikin kaupungin keskustassa sijaitseva Pyhän Jaakobin katedraali. Šibenikissä on paljon kiinnostavaa nähtävää, kuten vaikkapa 24 kirkkoa ja neljä muinaista linnaketta.


Krkan kansallispuisto

Krka-joen putoukset muodostavat upean kokonaisuuden ja ovat osa kansallispuistoa, jossa on Dalmatian rannikon laajin linnusto ja kasvikunta. 17 luonnonmuodostamaa putousta ovat upea näky ja unohtumaton elämys. Luonnonpuiston alueelta löytyy myös historiallisia muistomerkkejä, vanhoja myllyjä ja vesivoimala.

Zadar

Zadar on suurin Pohjois-Dalmatian kaupungeista.  Vanhakaupunki on uskomattoman hyvin säilynyt  nähtävyyksineen, joista osa on peräisin Rooman valtakunnan ajalta. Ihastuttavat kapeat kujat tuovat mieleen toisen Kroatian suosikkikohteen, Dubrovnikin. Zadarin rantabulevardi, Riva, houkuttelee niin paikallisia kuin turistejakin etenkin auringonlaskun aikaan. Bulevardin varrelta avautuu kaunis näkymä merelle.


Trogir

Trogir sijaitsee pienellä saarella, jonka vanha keskusta on UNESCOn suojeluksen alla. Renessanssi- ja barokkirakennukset sekä romaaniset kirkot ovat oikeita aarteita, jotka lumoavat tunnelmallaan. Näkemisen arvoisia ovat mm. katedraali 1200-luvulta sekä tuhat vuotta vanha Pyhän Nikolauksen luostari, jossa säilytetään Kairoksen relieffi 400-luvulta e.K.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Split-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Splitin, Hvarin, Sibenikin, Zadarin ja Trogirin kaupunkikierrokset
  • Tutustuminen Krkan kansallispuistoon
  • Vierailut Diocletianuksen palatsin kellareissa ja Fortican linnoituksessa
  • Ateriat: 4 illallista, 1 lounas
  • Kroatian turistivero
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Split 09:10 - 11:10

Split - Helsinki 21:05 - 01:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Split

Finnairin aamulento Splitiin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat lentokentällä vastassa. Suuntaamme Splitin keskustaan, joka on Dalmatian suurin kaupunki ja tarjoaa vierailijoille kulttuuri- ja historiallisten nähtävyyksien lisäksi kauppoja, ravintoloita sekä elegantteja rantabulevardin kahviloita. Kaupungin jokapäiväisessä elämässä on esillä 1700-vuotinen historia, joka sekoittuu sykkivään ja nuorekkaaseen nykypäivään, sekä Välimeren viehätysvoimaan. Roomalaisajan rauniot, ainutlaatuinen Diocletianuksen palatsi ja muut upeat rakennukset ovat osa tätä mahtavaa kokonaisuutta. Kaupunkikierroksen jälkeen on vapaata aikaa omatoimiseen lounaaseen. Kaupungilta on kuljetus hotellille, majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.2. matkapäivä, Hvarin saari

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme katamaraanilla tutustumaan Hvarin saareen,  jossa välimerellinen tunnelma on kenties aidoimmillaan. Saarta onkin verrattu jopa Etelä-Ranskan Rivieraan. Saarella viiniviljelmät ja laventelipellot, vehreät kummut sekä oliivilehdot värittävät maisemaa. Hvarin kaupungin reunalla kohoaa Fortican linnoitus tai kuten paikalliset sitä kutsuvat, Španjola. Linnoitus on rakennettu 1500-luvun alussa Venetsian hallinnon aikaan ja sitä kunnostettiin v. 1579. Nykyään linnoituksessa on näytteillä kokoelma esineitä antiikin ajalta ja keskiajalta. Linnoitukselta on unohtumaton näköala Hvarin vilkkaaseen kaupunkiin, sen ympäristoon ja Paklenin saarille. Iltapäivällä palaamme taas katamaraanilla Splitiin ja hotellille. Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa. Päivän lautta-ja ajomatkat n. 130 km

3. matkapäivä, Split - Sibenik - Krka - Zadar

Hotelliaamiainen jälkeen luovutamme huoneet, pakkaamme matkatavarat bussiin ja lähdemme kohti  Šibenikin kaupunkia, joka on yksi vanhimmista kaupungeista Kroatiassa. Šibenikissä sijaitsee Pyhän Jaakobin katedraali, joka on myös lisätty UNESCOn maailmanperintölistalle. Katedraali on peräisin 1400- ja 1500-luvuilta, ja sitä koristaa 72 kivistä päätä. Šibenikissä on aikaa nauttia omatoiminen lounas vaikkapa kaupungin rantapromenadin tuntumassa. Seuraavaksi suuntaamme matkamme kohti  Krkan kansallispuistoa. Krka-joen putoukset muodostavat upean kokonaisuuden ja ovat osa kansallispuistoa, jossa on Dalmatian rannikon laajin linnusto ja kasvikunta. 17 luonnonmuodostamaa putousta ovat upea näky ja unohtumaton elämys. Luonnonpuiston alueelta löytyy myös historiallisia muistomerkkejä, vanhoja myllyjä ja vesivoimala. Vapaa-aikaa tutustua puistoon kävellen sekä valokuvaamiseen. Täältä matkamme jatkuu kohti Zadaria jossa majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. Päivän ajomatka n. 180 km

4. matkapäivä, Zadar

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Zadariin, joka on suurin Pohjois-Dalmatian kaupungeista.  Zadarin Vanhakaupunki on uskomattoman hyvin säilynyt nähtävyyksineen, joista osa on peräisin Rooman valtakunnan ajalta. Ihastuttavat kapeat kujat tuovat mieleen toisen Kroatian suosikkikohteen, Dubrovnikin. Zadarin rantabulevardi, Riva, houkuttelee niin paikallisia kuin turistejakin etenkin auringonlaskun aikaan. Bulevardin varrelta avautuu kaunis näkymä merelle. Kaupunkikierroksen jälkeen on vapaata aikaa nauttia tämän pienen kaupungin nähtävyyksistä. Forum-aukiolla on mukava vain kävellä, istahtaa kahville ja ottaa pari kuvaa.  Lähellä aukiota niemen kärjen tuntumassa sijaitsevat Meriurut, joka on v. 2005 ihmisiä viihdyttänyt ja hämmästyttänyt keksintö. Meriveden aallot ja liike saavat ”urut” soimaan omalla omalaatuisella tavalla.

5. matkapäivä, Zadar - Trogir - Split lentokenttä

Hotelliaamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat jälleen bussiin ja lähdemme kohti Trogirin kaupunkia, jossa teemme kaupunkikierroksen kävellen. Trogir sijaitsee pienellä saarella, jonka vanha keskusta on UNESCOn suojeluksen alla. Renessanssi- ja barokkirakennukset, romaaniset kirkot ovat oikeita aarteita, jotka lumoavat tunnelmallaan. Näkemisen arvoisia ovat mm. katedraali 1200-luvulta sekä tuhat vuotta vanha Pyhän Nikolauksen luostari, jossa säilytetään Kairoksen relieffi 400-luvulta e.K. Kävelykierroksen jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen on hieman vapaata aikaa ennen kuin lähdemme kohti Splitin lentokenttää. Päivän ajomatka n. 140 km

Paluulento Splitistä kohti Helsinkiä lähtee illalla klo 21.30 paikallista aikaa. Helsinkiin saavutaan klo 01:25. 

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.