Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Aktiivista lomaa

Kierto- ja patikkamatka Slovenian Blediin

Patikkamatka Slovenian Blediin

Lähtöpäivät:

9.10.2019

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Slovenian Bled-järvelle

Pikkuinen Slovenia on yhdistelmä upeaa luontoa; järvi-, meri- ja vuoristomaisemia, pieniä historiallisia kaupunkeja ja kaunista vanhaa arkkitehtuuria. Bledin kylä puolestaan on ns. pakollinen kohde kaikille Sloveniaan matkaaville. Se sijaitsee Juliaanisten Alppien suojassa alppijärven rannalla. Bled-järven rannassa kukkulalla kohoava linna sekä järven keskellä pikkuruisella saarella lepäävä barokkityylinen kirkko täydentävät upean maiseman, jossa silmä lepää ja mieli rauhoittuu kuin itsestään. 


Vintgarin kanjoni

Patikointia kauniissa maalaismaisemassa ohi ihastuttavien pikkukylien ja vesiputousten. Vintgarin rotkolle johtaa 1600 metriä pitkä puinen kävelysilta, joka kulkee osan matkaa siksakkia kauniin Radovna-joen yllä.

Sava Dolinka joki

Upean turkoosin sininen joki, jonka vartta pitkin kuljemme kohti Radovljican pikkukaupunkia. Radovljican historia ulottuu 1000 vuotta taaksepäin ja sen viehätys perustuu vanhan kaupungin tunnelmaan ja sen kauniisiin vanhoihin rakennuksiin. Patikan aikana saamme ihailla kaunista jokimaisemaa ja pieniä paikallisia kyliä. Tämä seutu tunnetaan erityisesti perinteisestä hunajan valmistuksesta.

Triglavin kansallispuisto

Slovenian ainoa kansallispuisto ja on nimetty samannimisen vuoren mukaan, jonka huippu kohoaa 2 864 metrin korkeuteen. Huippu on kuvattu myös maan lippuun ja vaakunaan. Vierailemme n. 80 m korkealla Savica vesiputouksella ja matkaamme gondolihissillä Vogelin huipulle, jossa saamme nauttia uskomattomista maisemista kohti Bohinj -järveä ja voimme bongata 2 864 metriä korkean lumipeitteisen Triglavin.


Ljubljana

Matkan viimeisenä päivänä emme patikoi, vaan tutustumme sympaattiseen pääkaupunki Ljubljanaan. Vehreän kaupungin keskus on Prešernov trg -aukio, josta  lähtevät kolme vierekkäistä siltaa joen yli vanhaankaupunkiin. Keskusta ja vanhankaupungin kauniit barokkirakennukset levittäytyvät joen molemmin puolin. Kahviloiden reunustamia rantakatuja pitkin on mukava kävellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Ljubljanan kaduilla ja aukioilla kuulee usein elävää musiikkia, ja markkinapäivinä aukiot täyttyvät torikojuista ja tunnelma on mukavan eläväinen. Ljubljanan linna sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella, ja linnalta on kaunis näkymä kaupunkiin ja ympäröiville vuorille.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.

Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Tämä matka soveltuu hyvin myös ensikertalaiselle. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki - Ljubljana - Helsinki
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • 3 opastettua patikkaa
  • Ateriat: 4 lounasta ja 3 illallista
  • Juustonmaistajaiset ja vierailu hunajamuseossa
  • Opastettu kaupunkikierros Ljubljanassa
  • Suomenkielisen vaellusoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Sloveniassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Ljubljana 08:10 - 09:50

Ljubljana - Helsinki 19:20 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 200€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Ljubljana - Bled

Finnairin aamulento Helsingistä klo 08:10 ja saapuminen Ljubljanaan klo 09:50.. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä Matkapojat -kyltin kera. Jatkamme lentokentältä noin tunnin matkan kohti Blediä. Huoneen saa käyttöönsä noin klo 14:00, johon asti matkatavarat voi jättää hotellin säilytystilaan ja lähteä tutustumaan ihastuttavaan Bledin keskustaan. Bled sijaitsee Juliaanisten Alppien suojassa samannimisen järven rannalla. Kukkulalla järven rannassa kohoava linna sekä järven keskellä pikkuruisella saarella lepäävä barokkityylinen kirkko täydentävät upean maiseman. Yhteinen lounas Bledissä. Iltapäivällä lähdemme ensimmäiselle patikoinnille kohti Vintgarin kanjonia. Reitti kulkee kauniiden maisemien halki ja matkan aikana näemme vesiputouksista ja kodikkaita pikkukyliä. Maasto on pääosin helppokulkuista, matkan varrella on muutama jyrkempi nousu. Noin 3-4 tunnin patikan jälkeen saavumme takaisin hotellille ja nautimme yhteisen tervetuloillallisen. (Päivän patikointiosuus n. 10 km.)

2. matkapäivä, Radovljica

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme matkaan kohti Sava Dolinka -jokea. Patikoimme upean turkoosin joen ympäröivänä kohti historiallista Radovljican kaupunkia, jonka historia ulottuu 1000 vuotta taaksepäin, ja jonka viehätys kumpuaa sen ihastuttavista vanhoista renessanssitaloistaan. Patikoidessa saamme nauttia Bledin seudun jokimaisemasta, joka myös tunnetaan perinteikkäästä hunajanvalmistuksestaan. Päivän aikana vierailemme tutustumassa alueen perinteisiin hunajatarhaajamuseossa. Palaamme eri reittiä takaisin ohi niittyjen ja tunnelmallisten metsäpolkujen. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Maasto on helppokulkuista. Paluu Blediin myöhään iltapäivällä, jossa nautimme yhteisen illallisen. (Päivän patikointi osuus n. 16km)

3. matkapäivä, Triglavin kansallispuisto - Bohinj

Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme Triglavin kansallispuistoon, joka on yksi kauneimmista Bledin ympäristön kohteista. Matkaamme bussilla lähelle suosittua Savica vesiputousta,  jonne patikoimme 20-30 minuurin matkan kiviportaita pitkin. Tämän jälkeen palaamme kauniin Bohinji -järven rannalle, josta nousemme gondoli-hissillä Vogel-vuoren huipulle jopa 950m korkeuteen. Huipulta avautuvat uskomattomat maisemat kohti Bohinj -järveä ja voimme bongata 2 864 metriä korkean lumipeitteisen Triglavin huipun. Matkamme jatkuu patikoiden alamäkeen kohti Stara Fuzina kylää, jossa nautimme yhteisen lounaan. Palaamme bussilla takaisin Blediin myöhään iltapäivällä. Illalla nautimme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa. (Päivän patikointi osuus n. 7 km.)

4. matkapäivä, Bledin - Ljubljana - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkaamme bussilla tutustumaan pääkaupunki Ljubljanaan ja sen Vanhaankaupunkiin. Ljubljana on sympaattinen ja intiimi kaupunki, joka on hienosti säilyttänyt pikkukaupungin charminsa. Joenvarren rantakaduilla on ilo kävellä ja pysähdellä kahviloihin, pikkuputiikkeihin sekä aukioille, joissa katusoittajat usein esiintyvät. Ljubljanica-joen varrella sijaitseva Prešernov trg -aukio on kaupungin sydän. Aukion reunalla sijaitseva vaaleanpunainen barokkityylinen fransiskaanikirkko toimii matkailijalle hyvänä maamerkkinä. Aukiolta lähtevät kolme siltaa vieri vieressä joen yli vanhaan kaupunkiin. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Ljubljanan vanhaan keskustaan ja kuulemme kaupungin historiasta ja arkkitehtuurista. Näemme tärkeimmät nähtävyydet, kuten Ljubljanan linnan, Kolmoissillan, Plecnikin kirkon, raatihuoneen, kauppatorin ja yliopiston. Kaupunkikierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omaan tahtiin. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle. Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 19:20 ja Helsinkiin saavumme klo 22:55.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.