Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Maisemien aarteita

Kiertomatka Sloveniaan ja Italian Triesteen

Luonnonkaunis Slovenia ja Italian Trieste

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Slovenia

Slovenia on monelle tuntematon kohde ja sitä pidetään yhtenä Euroopan tarkimmin varjelluista salaisuuksista. Pieni maa on yhdistelmä upeaa luontoa; järvi-, meri- ja vuoristomaisemia, pieniä historiallisia kaupunkeja ja kaunista vanhaa arkkitehtuuria. Tällä matkalla vierailemme mm. Postojnan tippukiviluolissa, Bled-järven upeissa maisemissa sekä tutustumme viehättävään pääkaupunki Ljubljanaan, rannikkokaupunkiin Piraniin, kauniiseen Mariboriin ja samalla tutustumme Slovenian historiaan ja nykypäivään slovenialaista ruoka- ja juomakulttuuria unohtamatta. Vierailemme myös Italian puolella Triesten kaupungissa.


Ljubljana

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on sympaattinen kaupunki, jolla on pikkukaupungin viehätys. Ljubljanica-joen varrella sijaitsevan vehreän kaupungin keskus on Prešernov trg -aukio, josta lähtevät kolme vierekkäistä siltaa joen yli Vanhaankaupunkiin. Keskusta ja Vanhakaupunki levittäytyvät joen molemmin puolin, ja kahviloiden reunustamia rantakatuja pitkin on mukava kävellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Ljubljanan kaduilla ja aukioilla kuulee usein elävää musiikkia, ja markkinapäivinä aukiot täyttyvät torikojuista ja tunnelma on mukavan eläväinen. Kun jalat väsyvät, voi astua jokilaivaan ja ihailla kaupungin kauniita siltoja eri näkökulmasta. Ljubljanaa vartioi Ljubljanan linna, joka sijaitsee kukkulalla kaupungin yläpuolella. Linnalta on kaunis näköala vuoristoon ja kaupungin ylle. 


Bled

Noin tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta sijaitsevan Bled -järven maisema on kuin postikortista. Järven ympärillä kohoavat Alpit, rauhallinen järvimaisema ja kukkulalla komeileva Bledin linna saavat mielen lepäämään. Pienellä saarella Bled-järven keskellä sijaitseva barokkityylinen kirkko on mielenkiintoinen lisä kauniiseen maisemaan. Nautimme Bledin maisemista tekemällä veneretken perinteisillä puisilla Pletna-veneillä ja vierailemme myös Bledin  linnassa.


Bohinj-järvi ja Vogel-vuori

Bohinj on Slovenian suurin järvi, joka sijaitsee Bohinjin kunnassa lähellä Triglavin kansallispuistoa. Järvi tunnetaan erityisesti kristallinkirkkaasta vedestään ja alppimaisemistaan. Saamme ihailla rauhallista järvi- ja alppimaisemaa myös yläilmoista suuntaamalla gondolihissillä ylös Vogelin vuorelle (1535 m), josta maisema avatuu kaikessa kauneudessaan.


Maribor

Maribor on Slovenian toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan koillisosassa. Mariborin kompakti vanha keskusta on erityisen kaunis huolellisesti entisöityjen rakennusten ansiosta. Erikoinen nähtävyys, edelleen viiniä tuottava, noin 400 vuotta vanha viiniköynnös kertoo Mariborin alueen pitkistä viininviljelyperinteistä. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme myös Mariborin viinimuseoon, jossa kuulemme lisää slovenialaisen viinin ja tämän viiniköynnöksen tarinasta. Viinitilavierailun ja pääsemme maistamaan slovenialaisia viinejä.


Postojnan tippukiviluolat

Laajat luolaverkostot ovat karstialueelle tyypillinen ilmiö Slovenian länsiosassa. Karstialue kattaakin puolet Slovenian pinta-alasta. Luolien lisäksi tyypillisiä ovat maanalaiset joet, onkalot sekä ajoittaiset järvet ja lähteet. Postojnan luolat olivat jo Jugoslavian aikana maan suosituin nähtävyys. Sotien aikaan luolasto toimi piilopaikkoina, säilytystiloina ja bunkkereina, ja Jugoslavian hajoamisen jälkeen luolat jäivät Slovenian puolelle. Noin kaksi miljoonaa vuotta vanha tippukiviluolasto levittäytyy yli 20 km pituisena luolamaailmana ja tarjoaa kauniita näkymiä, erivärisiä ”saleja” ja monen kokoisia tippukivipylväitä ja -puikkoja. Postojnan erikoisuus on sokea salamanteri Olmi joka elää alueen maanalaisissa vesistöissä. Vaalean värin vuoksi eläintä kutsutaan usein myös ihmiskalaksi. Kierroksen päätteeksi pääsemme näkemään myös olmin.


Lipican hevoskeskus

Lipizzanhevonen tunnetaan ylväänä valkoisena hevosena, joilla keisari Napoleon ratsasti, ja joita Wienin Espanjalainen ratsastuskoulu käyttää. Rodun historia alkaa 1500-luvun lopulta, jolloin Habsburgien toivat aikakauden parhaat hevoset Espanjasta Sloveniaan, ja sijoitettiin Lipicaan. Kaikki lipizzanhevoset polveutuvat suoraan näistä hevosista. Hevoset on jouduttu viisi kertaa siirtämään turvaan sotien alta, mutta toiminta on aina jatkunut rauhan palattua. Hevoskeskuksen tehtävä on Lipizzanhevoskannan ylläpitäminen. Tilan mailla on hyvin hoidettujen rakennusten lisäksi muutama puiden reunustama avenue ja silmänkantamattomiin uniikkia slovenialaista kulttuurimaisemaa. Teemme opastetun kierroksen hevostilalla, näemme Tales of Lipizza-esityksen ja kuulemme mielenkiintoisia tarinoita Lipizzanhevoset historiasta, jalostuksesta ja koulutuksesta.


Portoroz ja Piran 

Portoroz, suomenksi "ruusujen satama" sijaitsee Istrian niemimaalla Adrianmeren rannalla. Slovenialla on rantaviivaa vain alle 50 km, mutta se on todella kaunista. Portoroz on Slovenian ainoa rantalomakohde. Siellä ei ole varsinaisia nähtävyyksiä, mutta kaupungista löytyy uimaranta, casinoita, kylpylöitä, rantakahviloita sekä rantakatu, jota seuraamalla päätyy läheiseen Piraniin, joka sijaitsee 3 km päässä Portorozista. Piranin hieman venetsialaistyylisen Vanhankaupungin ydin on keskusaukio Piazza Tartini, kuuluisan viulistin mukaan. Aukion ympärillä on kapeita kujia ja pieniä pastellinvärisiä rakennuksia. 


Trieste (Italia)

Meren rannalla, aivan Slovenian rajalla sijaitseva Trieste tunnetaan arkkitehtuuristaan. Se muistuttaa enemmän Itävaltaa Italiaa, ja sitä kutsutaankin usein Pikku-Wieniksi. Trieste on aikoinaan kuulunut Rooman valtakuntaan ja myöhemmin sen ovat valloittaneet itävaltalaiset. Italiaan Trieste liitettiin vasta vuonna 1954. Triesten tärkeimmät nähtävyydet ovat upea Pyhän Justuksen katedraali, Miramaren linna sekä roomalaisen teatteri. 


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsinki-Ljubljana-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: puolihoito (5 lounasta ruokajuomineen)
 • Kaupunkikierrokset Ljubljanassa, Radovljicassa, Mariborissa, Piranissa ja Triestessä
 • Vierailut Bledin ja Miramarin linnoissa ja Mariborin viinimuseossa
 • Viinitilavierailu sis. maistiaiset
 • Vierailu Vogel-vuorelle kabiinihissillä
 • Retket: Bohinj- ja Bled -järville ja veneretki perinteisellä Pletna-veneellä
 • Vierailu Postojnan tippukiviluolastossa ja Lipizzan oritalleilla
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Aikataulu/Finnair. Ajat ovat paikallista aikaa. Sloveniassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Ljubljana 08:40 - 10:20

Ljubljana - Helsinki 19:10 - 22:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 450€

Slovenialainen ilta 43€

Lisämaksulliset retket

Hinta 43 € /hlö

Kuva retkestä

Slovenialainen ilta

Slovenialainen ilta Ljubljanassa (sis. illallinen) matkan 1. päivän iltana.
Illan ohjelmassa on slovenialaista ruokaa ja juomaa sekä perinteistä slovenialaista musiikkia ja tanssia. Ravintola on kävelymatkan päässä hotellista, omatoiminen siirtyminen ravintolaan.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Ljubljana

Finnairin aamulento Helsingistä Ljubljanaan, jonne saavumme 10:20 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Lyhyen bussimatkan jälkeen saavumme Ljubljanan keskustaan. Ljubljana on sympaattinen, pieni kaupunki, ja se on hienosti säilyttänyt pikkukaupungin charminsa. Joenvarren rantakaduilla on ilo kävellä ja pysähdellä kahviloihin, pikkuputiikkeihin sekä aukioille, joissa katusoittajat usein esiintyvät. Kaupungin sydän on Ljubljanica-joen varrella sijaitseva Prešernov trg -aukio. Aukion reunalla sijaitseva vaaleanpunainen barokkityylinen fransiskaanikirkko toimiikin hyvänä maamerkkinä. Aukiolta lähtevät kolme siltaa vieri vieressä joen yli Vanhaankaupunkiin. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kävelykierroksella, jonka aikana tutustumme vanhaan keskustaan ja kuulemme tarinoita kaupungin historiasta ja arkkitehtuurista. Tutuksi tulevat tärkeimmät nähtävyydet, kuten Kolmoissilta Plecnikin kirkko, raatihuone, kauppatori ja yliopisto.  Kävelykierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen majoitumme keskustassa sijaitsevaan hotelliimme. Loppupäivä on vapaata aikaa, jolloin voi tutustua Ljubljanaan omaan tahtiin ja omien mieltymysten mukaan. Voit vierailla Ljubljanan linnassa tai osallistua lisämaksulliseen Slovenialaiseen illanviettoon, jonka aikana nautimme illallista perinteisen slovenialaisen musiikin ja tanssiesitysten lomassa. (Illanvietto tulee varata etukäteen ennen matkaa.) Päivän ajomatka n. 30 km.

2. matkapäivä, Bled - Bohinj - Radovjlice

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Bledin alppimaisemiin. Bled sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta Juliaanisten Alppien suojassa kauniin järven rannalla. Bled on ns. pakollinen kohde kaikille Sloveniaan matkaaville ja maalauksellisen kaunis kaupunki on myös paikallisten suosiossa. Järven rannassa kukkulalla kohoava linna sekä järven keskellä pikkuruisella saarella lepäävä barokkityylinen kirkko kruunaavat kauniin maiseman. Teemme veneretken perinteisillä puisilla Pledna-veneillä ja vierailemme myös liki 140 metriä korkean kallion päällä sijaitsevassa Bledin linnassa ja linnamuseossa. Nautittuamme Bledin kauneudesta jatkamme matkaa Bohinj-järvelle. Gondolihissi kuljettaaa meidät ylös Vogel-vuorelle, joka on osa Slovenian ainoaa kansallispuistoa, Triglavin kansallispuistoa. Ylhäältä on kaunis näkymä Juliaanisille Alpeille. Palatessamme Ljubljanaan pysähdymme matkan varrella sijaitsevaan Radovljican pikkukaupunkiin, jonka historia ulottuu 1000 vuoden taakse ja jonka viehätys perustuu Vanhankaupungin tunnelmaan ja kauniisiin vanhoihin rakennuksiin. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Paluu Ljubljanaan ja loppuilta on vapaata aikaa. Päivän ajomatka noin 150 km.

3. matkapäivä, Ljubljana - Maribor

Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Slovenian toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Mariboriin, joka sijaitsee Slovenian koillisosassa. Maribor on tunnelmaltaan vilkas kaupunki, ja kaupungin vanha keskusta on erityisen kaunis huolellisesti entisöityjen rakennusten ansiosta. Erikoinen nähtävyys, edelleen viiniä tuottava, noin 400 vuotta vanha viiniköynnös kertoo Mariborin alueen pitkistä viininviljelyperinteistä. Köynnös on selvinnyt niin Ottomaanien hyökkäyksiltä, tulipaloilta, viinikirvoilta kuin toisen maailmansodan pommituksista, ja köynnöksellä on nykyisin oma nimetty viininviljelijä, joka pitää siitä hyvää huolta. Syvällisemmin slovenialaisen viinin ja tämän viiniköynnöksen tarinaan pääsemme tutustumaan Mariborin viinimuseossa. Yhteisen lounaan jälkeen vierailemme paikallisella viinitilalla, missä valmistetaan slovenialaista kuohuviiniä perinteisin menetelmin. Vierailun ja viininmaistajaisten jälkeen palaamme takaisin Ljubljanaan vielä yhdeksi yöksi. Päivän ajomatka noin 250 km.


4. matkapäivä, Ljubljana - Trieste - Portoroz

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja ajamme Pohjois-italian puolelle Triesten kaupunkiin.  Meren rannalla, aivan Slovenian rajalla sijaitseva Trieste tunnetaan arkkitehtuuristaan. Se muistuttaa enemmän Itävaltaa Italiaa, ja sitä kutsutaankin usein Pikku-Wieniksi. Trieste on aikoinaan kuulunut Rooman valtakuntaan ja myöhemmin sen ovat valloittaneet itävaltalaiset. Triesten tärkeimmät nähtävyydet ovat upea Pyhän Justuksen katedraali, Miramaren linna sekä roomalaisen teatteri. Miramaren kaunis vaalea linna on yksi alueen upeimmista linnoista. Linna sijaitsee kauniilla paikalla, kallionkielekkeellä meren rannassa. Elegantti linna heijastuu sinisestä merestä kauniina peilikuvana, ja myös linnan sisätilat ovat upeat. Puutarha on sekoitus botaanista puutarhaa, suihkulähteitä, patsaita ja kauniita kukkia. Linnavierailun jälkeen jatkamme matkaa kohti Adrianmeren rannikkoa ja pian saavumme ”ruusujen satamaan” eli Portoroziin, jossa yövymme. Slovenialla on rantaviivaa vain hieman yli 40 km, joten Portoroz on Slovenian ainoa rantalomakohde. Jo 1200-luvulla benediktiiniläismunkit paransivat täällä sairauksia hoidoilla, joiden vaikutukset perustuivat meriveden ja suolaisen saven vaikutuksiin.  Portorozista löytyy rauhallista merenrantatunnelmaa, kasinoita, kylpylöitä, rantakahviloita sekä rantakatu, jota seuraamalla päätyy läheiseen Piraniin, joka sijaitsee 3 km päässä Portorozista. Majoittumisen jälkeen aikaa lepoon. Myöhemmin illalla teemme kävelykierroksen Portorozissa oppaan johdolla. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Päivän ajomatka noin 133 km

5. matkapäivä, Portoroz - Piran - Lipica

Aamiaisen jälkeen jatkamme venetsialaisvaikutteiseen Piraniin, joka sijaitsee pienen niemen kärjessä. Piranin viehätys perustuu kaupungin upeaan sijaintiin meren äärellä, sen kapeisiin kujiin, pastellivärisiin taloihin ja punaisiin tiilikattoihin. Kaupungin keskipiste on Tartinin aukio, kuuluisan slovenialaisen viulistin Giuseppe Tartinin mukaan. Aukion ympärillä on keskiaikaistyyppisiä kapeita kujia ja pieniä pastellinvärisiä rakennuksia. Vapaata aikaa omatoimiseen kiertelyyn ja lounaaseen. Piranista matkamme jatkuu kohti Lipicaa, jossa tutustumme kuuluisiin valkoisiin ratsuihin. Lipizzanhevonen tunnetaan ylväänä valkoisena hevosena, joilla keisari Napoleon ratsasti, ja joita Wienin Espanjalainen ratsastuskoulu käyttää. Rodun historia alkaa 1500-luvun lopulta, jolloin Habsburgien toivat aikakauden parhaat hevoset Espanjasta Sloveniaan, ja ne sijoitettiin Lipicaan. Tilan mailla on vanhojen hyvin hoidettujen rakennusten lisäksi muutama puiden reunustama avenue ja silmänkantamattomiin uniikkia slovenialaista kulttuurimaisemaa. Teemme opastetun kierroksen hevostilalla ja kuulemme mielenkiintoisia tarinoita Lipizzanhevosten historiasta ja koulutuksesta. Paluu Portoroziin ja vapaata aikaa. Päivän ajomatka noin 90 km.


6. matkapäivä, Marezige-Postojna-Ljubljana-Helsinki

Kiireettömän aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja ajamme Marezigen kylään. Pysähdymme ”viinisuihkulähteellä”, ihailemaan ympäröivää näköalaa. Paikan päällä on niin halutessaan mahdollisuus maistella paikallisia viinejä (tastingin hinta noin 8 EUR/3 viiniä, maksetaan paikan päällä). Viinisuihkulähde ei oikeasta ole mikään suihkulähde, vaan pieni rakennus, joka on rakennettu Istrian niemen kivistä ja maalattu punaiseksi Refosco-viinin väriin. Ulkopuolella on neljä viinihanaa ja sisäpuolella vieraat voivat maistaa viinejä valituista kokoelmista. Virkistävän tauon jälkeen jatkamme Postojnaan, jossa nautimme yhteisen lounaan ennen kuin vierailemme Slovenian suosituimmassa käyntikohteessa, Euroopan suurimmissa tippukiviluolissa Postojnassa. Postojnan noin kaksi miljoonaa vuotta vanha tippukiviluolasto levittäytyy yli 20 km pituisena luolamaailmana ja tarjoillen kauniita näkymiä, kuten erivärisiä ”saleja” ja monen kokoisia tippukivipylväitä ja -puikkoja. Luolaston järvissä elää ihmiskala ”human fish”, joka voi elää yli 100 vuotta ja pärjätä jopa 14 vuotta ilman ruokaa. Hyvällä onnella näemme ihmiskalan kävelyosuuden lopuksi. Kierros luolastossa etenee osin sähköjunalla ja osin jalkaisin. Luolaston lämpötila on noin +10° C, joten retkelle kannattaa varata lämmintä vaatetta sekä mukavat kävelykengät mukaan. Luolavierailun jälkeen jatkamme kohti Ljubljanan lentokenttää, josta Finnairin lento lähtee klo 19:10 saapuen Helsinkiin klo 22:45. Päivän ajomatka noin 160 km.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.